Блог видавництва "Ранок": найцікавіше та найактуальніше


Блог видавництва Ранок - найцікавіше та найактуальніше.Друзі, вас вітає численна команда видавництва «Ранок»! Ми раді запропонувати високоякісну навчальну та дитячу літературу, створену провідними фахівцями своєї справи. Крім друкованої продукції, видавництво «Ранок» випускає книги і в електронному вигляді. Ми пишаємося співпрацею з відомими видавництвами Європи і Америки, а партнерство з голлівудськими студіями The Walt Disney Company і Pixar Animation Studios — приємний бонус у вигляді прекрасних дитячих ігор та книг. Педагоги України вважають наші книги найкращими, а багато бібліотек мають у своєму арсеналі весь асортимент дитячої літератури та навчально-методичних посібників для учнів та вчителів. Як лідер серед вітчизняних видавців, «Ранок» увійшов до Європейської асоціації видавців навчальної літератури і є наразі єдиним представником України! Ми пишаємось, що протягом багатьох років видавництво отримує безліч нагород і премій. На території України та за її межами існує більше 30 офіційних представництв, а завдяки злагодженій роботі цілої команди професіоналів видавничого цеху і сучасного логістичного центру, наші книги оперативно доставляються в будь-яку країну світу. Видавництво «Ранок» бере участь у всіх великих книжкових заходах і благодійних акціях для дітей з особливими потребами. Ми раді подбати про ваше здоров’я і чистоту навколишнього середовища, тому у виробництві книжкової продукції використовуються сучасні екологічно чисті технології. «Ранок» — це величезний простір для розумних і талановитих людей, одним словом, для всіх вас! Тож, єднаймося, друзі!

Докладніше читайте на сайті видавництва: https://www.ranok.com.ua/​

 

 

 

 

«Янгол Миколая»: долучайтеся до благодійної акції задля відновлення дитячої бібліотеки у Харкові

Янгол Миколая: долучайтеся до благодійної акції задля відновлення дитячої бібліотеки у Харкові

 

 Задля поповнення книгами знищених бібліотечних фондів харківської Центральної дитячої бібліотеки імені Петра Панча у Харкові було започатковано акцію «Янгол Миколая», у межах якої на сайті видавництва «Ранок» та у мережах магазинів «Книголенд» здійснюється продаж закладинок для книг. Прибуток з їх продажу перераховують на закупівлю книг для бібліотеки. Акція діє з 20 листопада 2023 року по 1 січня 2024 року.

Як долучитися:

— Придбайте закладинку на сайті видавництва «Ранок» або  в мережах магазинів «Книголенд».

— Отримайте промокод зі знижкою 20% на майбутні покупки.*Знижка діє тільки на сайті ranok.com.ua на книжки видавництва «Ранок».

— Розкажіть про акцію своїм друзям та рідними, щоб разом ми стали Янголами Миколая.

Кожна придбана закладинка – це протидія ворогу та опір темряві, що свідчить про незламний дух нашого народу. Вартість закладинки – 19 грн. Тож, стати янголом Миколая та долучитися до благодійності має можливість кожен. Долучайтеся, читайте, і будьте частиною великого доброчинного руху! Наповнимо бібліотеку книгами разом!

 

 

Українських школярів чекають онлайн події про історію паперу, екологію виробництва та збереження довкілля

«Музею паперу» Зміївської паперової фабрики продовжує партнерство з Всеукраїнською віртуальною школою «Ранок». На платформі онлайн школи розміщуватиметься цикл пізнавальних лекцій та майстер-класів для школярів, які організовують фахівці «Музею паперу». Події розраховані на учнів 6-9 класів та транслюватимуть для всіх школярів України абсолютно безкоштовно. Програма розділена на 4 змістові блоки: історія паперу, технології виготовлення, екотехнології та особливості виготовлення книги. Лекції та майстер-класи покликані допомогти дітям більше дізнатися про цікавий та складний процес виготовлення паперової продукції, розвинути екологічне та дбайливе ставлення до паперу, розповісти про сортування та про стиль життя в стилі «еко».

 

 

Ранкова книготерапія з казковими героями та лікарняними клоунами на радість дітям. Графік подій.

У рамках проекту «Ранкова книготерапія» у спеціалізованих медичних закладах будуть відкриті «Лабораторії книготерапії». Це невеличкі бібліотеки сучасної української дитячої книжки, де усі охочі до читання діти зможуть знайти нових друзів, та відволіктися від поганих думок. Заплановано, що кожне відділення для онкохворих дітей отримає у подарунок майже 200 найменувань нових книжок, розвиваючих ігор та енциклопедій. 


ReadberryЕра Тік-Току, блогерства та медійності за помахом чарівної палички конверсії навчила нас нової мудрості: усе, що ти бачиш довкола можна перетворити на тренд. А тренд конвертувати у популярність, охоплення та репутації. І вже на цих трьох китах сміливо можна будувати масштабні проєкти чи реалізовувати амбітні стратегії просування бренду. Ще кілька років тому можна було з натяжкою уявити, як книго-сфера (одна з досить класичних та більш консервативних галузей) розриватиме Тік-Ток, Інстаграм, Фейсбук та інші платформи. Адже книга стало трендом. Відео з книжковими новинками, які залітають на мільйони переглядів є новою буденністю. За кордоном та в Україні почали з'являтися книжкові клуби, фендоми та телеграм-канали, де можна було обговорити улюблену книжку та просто лампово поспілкуватися з іншими букловерами. З'явилися окремі ком'юніті, а букблогерство стало ще однією популярною категорією медійності.

 

Янгол Миколая: долучайтеся до благодійної акції задля відновлення дитячої бібліотеки у ХарковіЗадля поповнення книгами знищених бібліотечних фондів харківської Центральної дитячої бібліотеки імені Петра Панча у Харкові було започатковано акцію «Янгол Миколая», у межах якої на сайті видавництва «Ранок» та у мережах магазинів «Книголенд» здійснюється продаж закладинок для книг. Прибуток з їх продажу перераховують на закупівлю книг для бібліотеки. Акція діє з 20 листопада 2023 року по 1 січня 2024 року.

 

 

 

Книжковий огляд: книга Ольги Купріян про підлітків Панна Софія, що вийшла друком у видавництві Ранок. У видавництві «Ранок» вийшла новинка – книга Ольги Купріян «Панна Софія». Книга для підлітків та про підлітків. «Панна Софія»  — перша із серії книжок про трьох подружок — Софію, Олю й Діану. Дівчата дуже різні, і якби не випадковість — навряд чи стали близькими подругами. Однак тепер у них є спільне дітисько — блог @panna, який усі троє бачать по-різному. Софія мислить себе головною редакторкою і весь час конкурує з Олею. Діана не хоче вплутуватися в їхні суперечки, проте й блог кинути не може. Адже якщо вони не робитимуть «Панну», то не побачать більше Софіїного старшого брата-студента… Перші несміливі закоханості, перші непорозуміння з батьками і перший великий концерт улюбленої групи — про все це розповідає Софія. Із перших вуст!

 

BookForum у ЛьвовіТОП-10 дитячої літератури та ТОП-10 підліткової і дорослої літератури від видавництва «Ранок», що мали успіх на BookForum у Львові у жовтні 2023 року.

 

 

 

 

 

Літо — час, коли багато з нас знаходять собі трохи більше вільного часу, щоб зануритись у чарівний світ книг. Читання надихає нас відкривати нові горизонти, долучатись до незабутніх пригод і знайомитися з цікавими персонажами. Якщо ви шукаєте щось особливе для свого літнього читання, ми підібрали для вас чотири захопливі книжки, які перенесуть вас у світи, де мрії здійснюються і життя набуває нових кольорів.

 

 

 

Блог видавництва Ранок. Культурна витривалість: відкриття книгарень, як  свідчення про нескореність українців. Харків. Книголенд. "Наш світ, переповнений технологіями та зачарованими книжковими стелажами, що припали пилом у бабусі вдома, якось майже непомітно змінився. Віртуальна реальність, штучний інтелект, безліч гаджетів та інноваційних пристроїв — все це стало неодмінною частиною нашого повсякденного життя. Але чи залишається читання «доречним» під час війни для українців? Чи може воєнний час змінити наше ставлення до книг і привести до їх забуття? Відповідь на це питання міститься в самому питанні: читання залишається доречним, і, навіть, набуває нового значення під час війни в країні. Важливо зрозуміти, що війна - це час, коли люди шукають втіхи, надії й зв'язку зі світом, який десь за межами військових дій зберігає свою звичність. І саме книги, зі своєю чарівністю та здатністю передати нам різні емоції, стають надійними товаришами у цей складний період. Відкриття книгарень, як от ,наприклад, чергова книгарня  “Книголенд” у Харкові, набуває особливого значення саме тепер. Українці продовжують читати, незважаючи на війну, в якій вимушені продовжувати жити. Книги стають своєрідними вікнами у світ, де не дійсність, а сюжет, герої та ідеї керують ходом подій..."

 

Благодійність видавництва Ранок з продажу книги Привид Києва. Усі кошти пішли на допомогу родинам загиблих пілотів та допомогу ЗСУ.

Видавництво «Ранок» спрямувало понад 1,3 млн грн на благодійність з продажів манґи «Привид Києва». Усі кошти пішли на допомогу родинам загиблих пілотів та допомогу ЗСУ. Манґа «Привид Києва» – це переклад українською твору японського автора Мацуди Джюко. Він надихнувся подвигом героїчних українських льотчиків-оборонців неба. Харківське видавництво «Ранок» зв’язалося з японським автором та домовилося про випуск манґи в Україні. Загалом було надруковано 10 000 примірників українською мовою та ще 2 000 примірників англійською. Захоплива історія манґи, її унікальність відразу зацікавила читачів. Відтак видавництво «Ранок» оголосило, що 10 грн від загальної вартості примірника (ціна якого 149 грн) перераховуватимуть на благодійність.

 

Онлайн-стрім. За лаштунками видавництва Ранок. Відеоекскурс у світ книговидання.Видавництво «Ранок» уже понад 25 років розвиває книговидавничу галузь України. На сьогодні це найбільше інноваційне видавництво країни, що спеціалізується на навчальній, методичній та дитячій літературі. «Ранок» створює сучасні якісні книжки, які сприяють дозвіллю та розвитку дитини з раннього віку й до повноліття. Попри повномасштабне вторгнення та постійні обстріли в Харкові, видавництво функціонує, друкує книги та підручники, створює платформи для навчання, допомагає ЗСУ, передає книжки до бібліотек і на деокуповані території та популяризує українське книговидання за кордоном. 28 травня незламному харківському видавництву  виповнюється 25 років. Запрошуємо охочих долучитись до онлайн-стріму «За лаштунками видавництва «Ранок»: відеоекскурс у світ книговидання».

 

Блог видавництва Ранок. Флешмоб #ДякуюЗаРанокВидавництво “Ранок” запускає флешмоб #ДякуюЗаРанок та закликає українців, представників бізнесу та компанії долучатися до акції. Суть флешмобу – адресувати вдячність. Акцію розпочали співробітники видавництва, дякуючи одне одному за дружбу, підтримку, допомогу, пораду, спілкування, досвід. У вдячності немає меж! Тому кожен охочий може використати гештег #ДякуюЗаРанок та подякувати захисникам, соціальним працівникам, рідним, друзям, сусідам, тим, кого вважаєте героями наших днів.

 

 

 

 

Художниця Катя Підлісна. Дитяча письменниця Юліта Ран. Пес Патрон і Шкарпетковий монстр. Комікс про пса Патрона від видавництва Ранок уже в продажу. Благодійний Фонд Пса Патрона.Собака-сапер Патрон відомий на всю Україну. За рік війни він став національним кумиром, про нього складають пісні та створюють мультфільми, а тепер пригоди улюбленого героя є на сторінках коміксу! У Харкові видали перший ліцензійний комікс про пса Патрона, робота над яким тривала дев’ять місяців.

Комікс про пса Патрона від видавництва «Ранок» — уже в продажу!

 

 

 

 

Painting by Diane Leonard.В Україні День матері відзначають у другу неділю травня. Цього, 2023 року, свято припадає на 14 травня. Звісно, найкращий подарунок для всіх мам — це любов, увага та повага від дітей. Але й нова книга ніколи не буде зайвою, особливо та, що подарована від щирого серця.

 

 

 

 

 

Легендарій дивних міст - збірка, яка представляє читачам одразу вісім оповідань сучасних українських авторок: Наталія Довгопол, Ярини Каторож, Анастасії Кулікової, Наталії Матолінець, Ірини Пасько, Дарії Піскозуб, Ксенії Сокульської та Світлани Тараторіної.

Збірка «Легендарій дивних міст» представляє читачам одразу вісім оповідань сучасних українських авторок: Наталія Довгопол, Ярини Каторож, Анастасії Кулікової, Наталії Матолінець, Ірини Пасько, Дарії Піскозуб, Ксенії Сокульської та Світлани Тараторіної. Це амбітний проєкт, який поєднує одразу два піджанри сучасного фентезі, бо кожне оповідання у книжці водночас і міське фентезі, і ретелінг відомої казки. Щоб краще зрозуміти, що саме чекає читача під обкладинкою, не обійтися від певного історичного відступу.  

 

 

Комікс про пса Патрона від видавництва Ранок.

Собака-сапер Патрон відомий на всю Україну. За рік війни він став національним кумиром, про нього складають пісні та створюють мультфільми, а тепер пригоди улюбленого героя є на сторінках коміксу!

У Харкові видали перший ліцензійний комікс про пса Патрона, робота над яким тривала дев’ять місяців.

 

 

 

Таня Гуд. Незламне серце. Ілюстрації Наталії Матюшко."Протягом цього непростого року ми з любов’ю продовжуємо створювати дитячі книжки для незламної малечі та підлітків. Певну частину з них об’єднує актуальна наразі тема — війна. До вашої уваги — добірка книжок, присвячених великим і маленьким подвигам та переживанням  кожного з нас. Як стверджує гасло над входом до однієї зі станцій метро у Нью-Йорку, «I thought I knew what bravery is, and then I saw Ukraine» (Я вважав, що знаю, що таке хоробрість, а потім я побачив Україну). Мова йтиметься як про дитячі книжки, що вже побачили світ, так і про ті, що поки готуються до зустрічі з читачами." (Олена Носоненко)

 

Катерина Тихозорова. Дім. Ілюстрації Олександра Продана. Книга, що лікує біль.

Книга “Дім” Катерини Тихозорої й Олександра Продана розповідає історію маленького хлопчика та його сім’ї, чий дім було зруйновано через повномасштабне вторгнення росії в Україну і через що вони були змушені покинути його. Розповідь написана від імені хлопчика, бачення якого — реалістично й водночас по-дитячому оптимістично — за допомогою ілюстрацій майстерно передав Олександр Продан. Сам митець на момент початку вторгнення перебував на Київщині, тож на власні очі бачив, як все починалося. Дорослі роздуми, над якими розмірковує маленький герой книги дорогою до безпекового місця, влучно й по-дитячому просто передала авторка Катерина Тихозора.

 

Освітній проект Слухай. Аудіокниги для школярів. Підготовка для ЗНО."Днями в Україні презентували відкриття онлайн бібліотеки аудіо-книжок, записаної українською мовою. Йдеться про освітній проект "Слухай", реалізований за допомоги програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом "Східна Європа" й Innovabridge. Це добірка з 60 аудіо-книжок за творами української літератури, що були озвучені іменитими виконавцями, на кшталт Нати Жижченко, Лілії Ребрик, Даши Астаф'євої, Гаріка Корогодського та інших. Корисний ресурс, за задумом його ініціаторів, має допомогти школярам в умовах карантина успішніше освоїти шкільну програму та підготуватися до іспитів ЗНО..." (Юлія Валова)

Вирішення однієї з головних проблем сортування та переробки відходів —  екологічна альтернатива скотчу з поліпропіленової стрічки. На Харківщині запустили лінію з виготовлення плівки для пакувань, що розкладається за місяць, замість 100 років! Зміївська паперова фабрика першою в Україні почала виготовляти екоскотч. У Харківській області запропонували вирішення однієї з головних проблем сортування та переробки відходів —  екологічну альтернативу скотчу з поліпропіленової стрічки. Одне з найстаріших паперових підприємств (1893 р.) першим в Україні почало переробляти Tetra Pak, а відтепер і виготовляти вітчизняний крафтовий екологічний скотч. Плівка для пакувань містить лише вторинну сировину, легко утилізується й не шкодить природі.

Блог видавництва Ранок. Як створюються аудіокниги для дітлахів у проєкті Слухати серцем."У листопаді 2020 року, за підтримки Українського культурного фонду стартував творчий проєкт "Слухати серцем", створений для дітей – у першу чергу малечі з вадами зору. Команда проєкту вирішила з душею підійти до втілення ідеї та допомогти діткам поринути у фантастичний книжковий світ, з його талановитими та сміливими героями, неймовірними пригодами, закрученими сюжетами та повчальними історіями. У проєкті будуть створені аудіокнижки, записані за творами сучасних українських дитячих письменників, які вийдуть із друку у видавництві дитячої літератури "Ранок" до кінця року. Врешті, усі охочі слухатимуть голоси книжок та отримають вільний доступ до творчої добірки у вигляді аудіобібліотеки, представленої 11 новими виданнями. Добірка книжок розподілена за віковими групами та орієнтована на читачів від дошкільного до старшого шкільного віку..." (Юлія Валова)

Блог видавництва Ранок. Юлія Валова, журналістка. Усе, що ви хотіли знати про аудиокниги. Як #Слухатисерцем. Чому читати вухами приємно та користно?"Нещодавно народився на світ новий проєкт "Слухати серцем", створений для дітей, у першу чергу малечі з вадами зору, яка прагне читати книжки, але не має для цього можливостей. Чому така назва? Бо ініціатори проєкту вирішили з душею підійти до розв'язання проблеми та допомогти діткам поринути у фантастичний книжковий світ, з його талановитими та сміливими героями, неймовірними пригодами, закрученими сюжетами та повчальними історіями. Маються на увазі аудіокнижки, записані за творами сучасних українських дитячих письменників, які вже готуються до друку у видавництві дитячої літератури "Ранок" та найближчим часом будуть озвучені професійними журналістами, акторами, теле- та радіо ведучими. А далі, усі охочі слухатимуть голоси книжок та отримають вільний доступ до творчої добірки у вигляді аудіобібліотеки, представленої 11 новими виданнями." (Юлія Валова)

Блог видавництва Ранок. Подорож Ранкової книготерапії лікарнями України. Юлія Валова - керівник Ранкової книготерапії.

"Ось і пролетіли, як мить, 2 місяці подорожей Україною проєкту «Ранкова книготерапія». Попри карантинні обмеження команді видавництва «Ранок» і вправним клоунам-лікарям «Файні носи» вдалося втілити задумане. Ми зустрілися з дітками, які проходять лікування у відділеннях онкології та онкогематології медичних закладів Полтави, Черкас, Дніпра, Миколаєва та Києва, і влаштували для них чудові книжкові свята, передали подаруночки від проєкту, провели майстер-класи та облаштували бібліотеки — «Лабораторії книготерапії»..." (Юлія Валова)

Ранкова книготерапія з казковими героями та лікарняними клоунами на радість дітям. Графік подій.У рамках проекту «Ранкова книготерапія» у спеціалізованих медичних закладах будуть відкриті «Лабораторії книготерапії». Це невеличкі бібліотеки сучасної української дитячої книжки, де усі охочі до читання діти зможуть знайти нових друзів, та відволіктися від поганих думок. Заплановано, що кожне відділення для онкохворих дітей отримає у подарунок майже 200 найменувань нових книжок, розвиваючих ігор та енциклопедій. 

 

Видавництво Ранок. Чому в дитинстві казки такі важливі. Льолині вигадки. Віслючок вухань. Брехливе мишеня. Суперові пригоди.  Котячі витівки. 1000000 справ зебри Еббі. Зіркові історії. Капризуля левеня, Кнопик Переможець, Найвродливіша корівка."Колись Альберт Ейнштейн сказав: «Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними, читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб ваші діти були ще розумніше, читайте їм більше казок». Пройшло майже століття. Чи змінилася ця думка? Та чому ж казки такі важливі і яка їхня роль? Так, мабуть, вже традиційно склалося, що дітям на ніч читають казки. А чи замислювалися ви навіщо? Щоб дитина заспокоїлася й заснула міцним сном? Вірно, але це далеко не все..." (Ольга Шкрьогал)

сКниги серії Казки з усього світу. Серія книг Навколо світу з Арчі. Африканська сімейка. Найвищий в Африці.У світі існує неймовірна кількість різноманітних свят. Є такі, яким вже не одне століття, а є ще зовсім «молоденькі». Одне із таких свят - День книгодарування. Що ж це за свято? Звідки воно з’явилося та коли? «Чому не існує такого особливого дня, коли всі можуть дарувати один одному книги?», - якось запитав маленький поціновувач свою матусю. Мама замислилася: «А й справді, чому? Треба виправляти ситуацію». Так і з’явився Міжнародний день книгодарування, який відзначають 14 лютого з 2012 року. Його авторкою виявилася матуся 3 дітей і засновниця популярного американського порталу дитячої книжки “Delightful Children’s Books” Еммі Бродмур. Багатьом людям така ідея сподобалася, і її підтримали. Тож за ці 8 років до його святкування приєдналося чимало країн світу. Україна також не залишилася осторонь...

Видавництво Ранок. До нових звершень. Як допомогти дитині адаптуватись після канікул. Ольга Шкрьогал, PR менеджер департаменту дитячої літератури видавництва Ранок.Канікули - це найочікуваніша та найвеселіша пора для дітлахів. Це час розваг та захопливих пригод. Та після такого активного відпочинку потрібно знову повертатися до уроків. Тож як активізуватися та з легкістю повернутися до навчання, без істерик та примх?

Видавництво Ранок. Вчимося легко, або як зацікавити малечу навчаннямЯк зацікавити малечу навчанням? Відточити її навички та вміння? “Підтягнути” з певних дисциплін? Цими питаннями переймаються батьки не лише школяриків, але й дошкільнят. Поринати в країну знань потрібно поступово й правильно. І тоді малеча буде крокувати по ній впевнено, легко та з захопленням. Аби допомогти батькам заохотити дітей до навчання, відточити їхні вміння та отримати необхідні знання, видавництво “Ранок” ТМ “АРТ” вирішили створити низку зошитів із різноманітними практичними вправами. Їх полюбили дорослі й малі та використовують не тільки вдома, а й у навчальних закладах. Адже вони створенні кваліфікованими вчителями, дбайливими батьками з урахуванням освітніх програм. До того ж, апробовані дітьми різного віку. Перші навички з яких потрібно починати це математика, читання та письмо. Бо маючи впевнену базу знань з цих дисциплін, набагато легше засвоювати інші. 

Видавництво Ранок. Як книжки та мультики вчать дітей найважливішому. Робокар Поллі.Навчити дитину чесності, порядності та взаємодопомозі – безперечно, дуже важливо. Але як? Як пояснити дітлахам, навіщо потрібно бути хорошою людиною, вміти дружити та співчувати? Адже для малечі це справжня загадка, яку потрібно розгадати. А допоможуть в цьому книги та мультфільми...

BookForum у Львові, 2019 рік. Презентація книги Василя Стуса Листи до синаНещодавно на BookForum-26 у Львові відбулася презентація оновленого перевидання “Листів до сина” Василя Стуса, на яку завітали і дорослі, і діти. Батьки разом із дітьми дізналися, що перше видання складалося із підбірки листів до сина, а вже друге, оновлене, було доповнене передмовою сина, картою маршруту перебування самого Василя Стуса та описом його подальшої долі. 

Видавництво Ранок. Гратися дорівнює навчатися. Правда чи міф? Спеціальні зошити-вирізалки - АРТ.Вирізалки. Навчалочки. Study it now.Кінець літа завжди підкрадається непомітно. На календарі вже серпень, а це означає, що незабаром до школи. Звісно, за період канікул чимало знань зі шкільної програми трошки підзабулися. Але ще є час для того, аби пригадати все та навіть вивчити нове. Так, малеча навряд буде радіти такій перспективі, бо навчатися в останні дні літа це не круто. Але вихід є. І це – ігри...

Видавництво Ранок. Найцікавіші книги для дітей. Книги для дошкільників та молодших школярів. Новинки для молодших школярів та підлітків.Літо в самому розпалі, а батьки все шукають, чим цікавим можна зайняти дитину на відпочинку та в дорозі? Адже, літо - це вільний час, який хочеться витратити з користю. Пропонуємо нашим любим читачам ознайомитися з найцікавішими книжковими новинками цього літа від видавництва "Ранок".

 

Видавництво Ранок на Книжковому Арсеналі-2019

Вже вкотре Книжковий Арсенал приймає численну читацьку аудиторію. Цьогоріч кількість відвідувачів подолала межу в 57 тисяч.  Книголюби й книгомани приходять, щоб вхопити новинку, якої ще немає навіть у великих книгарнях. Як і минулого року книжковий фестиваль розкинувся на два крила. Тож не дивно, якщо хтось певний час блукав у пошуках улюбленого книговидавця. Видавництво «Ранок» привернуло до себе увагу дітей та дорослих новими книжками та яскравим оформленням. Фотозона з цитатами книжкових героїв збирала біля себе фанів різного віку.

ДжоIQ. Візьми із собою в дорогуЧитати - це модно. Читати на Книжковому Арсеналі - це дізнаватися про книжкові новинки першими, “поглинати” контент, який щойно вийшов із друкарні і який ніхто ще не бачив. Читати разом з дітками - це пізнавально та весело. Найцікавіші новинки весни можна буде погортати, почитати та придбати на Книжковому Арсеналі з 22 по 26 травня. Пропонуємо не загубитися у книжках та обрати найцікавіші для себе і свого малюка.

 

Видавництво Ранок. Книжки - то любов. Книжки-картинки для сімейних читань. Чому пінгвіни не літають, у них же є крила? Пижик — маленький життєрадісний автомобільчик. Чому в одних місцях нашої планети холодно, а в інших спекотно? Звіродухи. Дерево житття. Що може бути цікавішим за книги про чари? "З кожною новою сторінкою я знову закохуюсь у цю книжку", -  так каже SMM-ниця видавництва "Ранок" Юлія Янулевич. А ми з нею не сперечаємось, бо книжки, які викликають емоції, - то одвічна любов. Пропонуємо ознайомитимся з добіркою нових книжок, які закохають у себе найменших та найвибагливіших читачів.

Тренди дитячої літератури у 2019 році. Що і як будуть читати діти в наступному році.Для дітей покоління Альфа важливо не тільки що читати, а й як читати. Наразі способи читання є навіть важливішими за жанр чи тематику книги. Сучасні діти хочуть взаємодіяти з книгою, бути максимально зануреними у процес читання. Яким чином це може відбуватися? Є різні моделі. Якщо йдеться про прикладні книжки, це модель "читаю - використовую", інтерактивні – "читаю-граю", візуальні – "читаю-роздивляюся", з аудіосупровідом – "читаю-слухаю", з доповненою чи віртуальною реальністю – "читаю-проживаю". Проаналізувавши, що і як хочуть читати діти, команда видавництва "Ранок" визначила 7 основних трендів дитячої літератури прийдешнього року.

 

Видавництво Ранок. На зустріч до Паддінгтона. Слухаймо казкову історію Генеральне прибирання.Напередодні новорічних свят, казкова атмосфера відчувається повсюду: засніжені кавові горнятка зранку, Різдвяні віночки у кав’ярнях в обід, тематичний фільм із улюбленими героями -  ввечері. Як щодо нових традицій: кожного вечора - зустріч із Паддінгтоном? Він полюбляє апельсиновий джем, не уявляє своє життя без друзів і нещодавно перебрався до Англії. Пропонуємо послухати уривок з книги з текстовим аудіосупровідом про “Паддінгтона”, де ведмедик вирішив зайнятися прибиранням. Ви проведете приємний книжковий вечір із добрим ведмедиком із сонячного Перу.

Видавництво Ранок. Книжка - найкращий подарунок до Нового року.Напередодні новорічних свят хочеться встигнути зробити якомога більше: доробити важливі справи, влаштувати магічну атмосферу вдома, купити подарунки, почитати разом із дітками цікаві книжки. Бо читання – то справжня магія, а книжка – найкращий подарунок. Пропонуємо перелік книг видавництва "Ранок", який полегшить вам вибір подарунка.

Найпопулярніші методи розвитку дошкільнят та молодших школярів за книгами KUMON та українськими альтернативними посібниками ТМ АРТ від видавництва Ранок. Перші крокиKUMON - японська методика індивідуального розвитку, за якою займається 4 млн. дітей у 49 країнах світу. У 2018 році книги за методикою KUMON були вперше представлені українською мовою у видавництві “Ранок”. Із книгами за цією методикою навчання дитини - не нудна робота, а цікавий щоденний експеримент з розвитку та набуття нових навичок. Кожна книга є сходинкою до засвоєння певної навички й розрахована на декілька занять: одна сторінка - одне заняття. Складність завдань у посібниках KUMON збільшується поступово, непомітно для дитини. У кожному посібнику є грамоти, які покажуть досягнення дитини. Це мотивуватиме дитину продовжувати заняття.

ТОП-10 книг від видавництва Ранок. Коло поціновувачів книг на Форумі Видавців - 2018 у Львові

Цього року Львів зустрічав своїх гостей на 25-му Форумі Видавців разом із 250 видавництвами, які привезли понад 250 тонн книг. Тільки дуже неуважний в цей час не помітив завзятого книгочитаку з текою "best book", волонтерів у новій стильній формі,  видавця, зачарованого красою Львова. Емоції з BookForum-2018 вже втихають і настав час поділитися експертною думкою з топів продажів. У видавництва "Ранок" їх складали суворо та безпринципно діти та підлітки, які могли самостійно ходити стендом та знаходити саме те, що захочеться із задоволенням прочитати.  Отож, у видавництва “Ранок” перше місце зайняла книга-продовження славнозвісного циклу про банду піратів - "Принц Гула". У ній  діти-відчайдухи, як завжди стають "засновниками" різноманітних пригод.
 

Форум видавців у Львові. BookForum2018. Книжкові заходи від видавництва Ранок (з 19 по 23 вересня 2018)Вже незабаром відбудеться найважливіша книжкова подія осені - "Форум Видавців" у Львові. Запрошуємо вас завітати з 19 по 23 вересня на стенди видавництва "Ранок": № 318, № 318а, № 006 (Галерея Палацу Мистецтв).

 

Новинки до 25 Book Forum від видавництва Ранок. Книжковий форум видавців - Львів, 21 вересня 2018 рокуВже незабаром відбудеться найважливіша книжкова подія осені - "Форум Видавців" у Львові. Команда видавництва "Ранок" ретельно готувалась, щоб видати найбільше книжкових новинок до цієї події. Дивіться, які книжки вже можна буде погортати у вересні.

Наталія Коваль - директор департаменту дитячої літератури видавництва Ранок, засновниця ТМ АРТ«Навчалочка» - збірник розвивальних завдань, який був створений мамою, педагогом, видавцем Наталією Коваль і вже понад 10 років є дуже популярним для занять із дітками. Книги серії «Навчалочка» відносяться до комплексних збірників, тобто таких, що містять вправи з усіх базових напрямків розвитку дошкільника й укладені за віковими групами. Щоб вам було легше дізнатися, які це напрямки, їх винесено на обкладинку. Серія “Навчалочка” постійно модернізується. В останніх  виданнях додалися наліпки, завдання з вирізання та наклеювання, складання з паперу, ліплення, малювання.


Останні коментарі до сторінки
«Блог видавництва "Ранок": найцікавіше та найактуальніше»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми