Збірка фольклорних творів (збирала Ольга Шарко)


 

Чекай на мене. Художник – Андрій Лях.

 


Блог Ольги Шарко про мову. Вадим Пепа. З нащада світу. Колядка. "З нащада світу
Ой як то було з початку світу,
Коли не було ні неба, ні землі,
А тільки синєє море,
А серед моря зелений явір. 
На тім яворочку – вгорі гніздечко,
В гніздечку ж – три соколочки,
Три соколи сидять,
На синєє море зорять.
Три соколочки раду радять,
Раду радять, як світ снувати,
Світ снувати і наповнити..."  
(Вадим Пепа)

Весільні пісніУсіх вітаю. А я до вас знову з фольклором, який збирала після 1 курсу в межах практики на малій батьківщині моєї бабусі. Красно дякую «Тріо Федорових», які охоче поділилися духовними надбаннями рідного села. 

Пісні про коханняУсім добридень. «Тріо Федорових» на цей раз тішить вас народними піснями Фрузинівки про кохання. Насолоджуйтеся.

 

Фольклор, ліричні пісні, родинно-побутові пісні. Доброго здоров’я! «Тріо Федорових», із фольклором яких Ви вже мали можливість ознайомитися, приберегли ще кілька рандомних пісень. Насолоджуйтеся. Дякую усім трьом респонденткам. 

Про батьків заповіт. Притча. Український селянин-косар з села Дубче біля Синяви (нині Польща). Акварель Юрія Глоговського, 1834 р.Вітання усім. Цього разу пропоную дві притчі, які я збирала в межах фольклорної практики на першому курсі.  Носії чесно зазначили, що оповідки не побутують у їхній місцевості, а прочитані десь колись у якихось книжках. Тим не менше, цей фольклор заслуговує на увагу. 

Ольга Шарко. Блог про мову. Легенди неба від Цімафєя Авіліна "Півтора роки тому мені поталанило познайомитися з дослідником білоруської етноастрономії (фольклорного трактування небесних тіл) Цімафєєм Авіліним. Дослідник навіть подарував мені свою однойменну працю. Нижче подаю легенди й повір'я, які я занотувала на презентації цієї книжки." (Ольга Шарко) 

легенда про Тараса ШевченкаПривіт усім. Цього разу поділюся кількома гарними легендами з мого нещодавнього студентського життя. Це - легенди про Тараса Шевченка, про Томаса Едісона, а також - про кмітливого хлопчину...


Останні коментарі до сторінки
«Збірка фольклорних творів (збирала Ольга Шарко)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми