Анатолій Камінчук. Вірші для дітей


Анатолій Камінчук, вірші для дітей, ілюстровані збірки, читати та завантажити"Пригадую себе маленьким: надворі хуга, заметіль, зима. На вікнах «білі лисиці» — це Морозенко розмалював шибки. А в хаті холодно, а за вікном — світу білого не видко— завіяло, намело аж під стріху. Сиджу біля вікна й розглядаю химерні візерунки на склі, прохукую на шибках прозоре віконечко — ой леле, як там цікаво! У пухнастому інеї сині дерева, на гілках снігурі,  синички, горобчики. На паркані, на дротах шапки  снігу. А сніг іскристий, рожевий, лискучий. Тоді ще не було ні телевізора, ні домашнього кіно, а були в мене кольорові олівці, які мама подарувала на день народження. І я взявся до малювання. Хотілося це побачене диво перенести на папір. І застрибали, як живі, зайчики та білочки, повиростали химери-дивовижі, захурделила сніговиця, заграла у переливах сонця райдуга-веселиця. 
Не зчувся, як і день минув. Повернулася мама з роботи.
Похвалила за малювання.  А  тоді мені  забажалося ще  й віршики до малюнків зробити. Не пам'ятаю, які вони були, ті віршики. Та головне — ті рядочки сподобалися мамі, і вона мене знову похвалила.
Мабуть, саме відтоді я й почав римувати, тобто писати вірші. Отой радісний і святковий стан душі бережу в собі, коли беруся за перо, коли мережу рядки, коли пишуться вірші для Вас, малята".
 (Анатолій Камінчук)

 
 

 

 

Анатолій Камінчук, короткі віршики про тварин
Веселі дитячі віршики про тваринок Анатолія Камінчука: "Єноти", "Їжачок", "Де сіно?", "У рудої білочки", "Кіт Мурсій", "Сміхота", "Хто це там у степу?", "Метро", "Піжмурки", "Борсуки", "Цапок", "Автомобіль", "Де ходив журавель", "Автобус", "Ведмежі сни", "Кит і кіт", "Дружна сімейка".
 
 
Анатолій Камінчук, поезії для дітей про птахів
Короткі дитячі віршики про птахів Анатолія Камінчука: "Дятликова школа", "Соловейко", "Ремез", "Синеньке яєчко", "Очерет", "Шпак пита у півня", "Жайвір", "Павич", "Півникове горе", "Де ходив журавель".
 
 Анатолій Камінчук, короткі віршики про рослини
"Півники", "Барвіночку синьоокий", "Котики вербові", "Квасолини", "Вусаті ячмені", "Гречка", "Любисток", "Вишенька", "Жолудець", "Баштан" - короткі дитячі віршики про різні рослини Анатолія Камінчука.
 
 
 
 
 
 
Анатолій Камінчук, короткі віршики про зиму
 
Читайте коротенькі дитячі віршики про зиму від Анатолія Камінчука: "Забарилася зима", "Зима", "Стало біло-біло", "Сніг іде густий", "Баба Віхола", "Русак і біляк", "Годівнички", "Усі дерева в інеї", "Ожеледиця", "Хуртовина", "Ведмежі сни", "Гукає сич", "Горобчик", "Спи, сонечко, спи", "Півникове горе", "Я - кульбаба, ти - кульдід".
 

Анатолій Камінчук, короткі дитячі вірші про весну"Льодихід", "Ластівка", "Береза розвивається", "Березень як зайчик", "Квітникарка" - коротенькі весняні віршики Анатолія Камінчука.

 
 
 
 
 
 
 
Анатолій Камінчук, короткі віршики про літо

Коротенькі дитячі віршики Анатолія Камінчука про літо: 

"Бджілка весело літає", 
"Бджілки летять", 
"Дзвоники, 
"Колосок проснувся",
"Криниця", 
"Річка Здвиж", 
"Розкажи нам, колосе", 
"Світлячок".

 
 
Анатолій Камінчук, короткі віршики про осінь
Дивіться коротенькі дитячі віршики від Анатолій Камінчука про осінь: "На парад", "Щиглики", "Борщик з грибами", "Листопад", "Капітон Капітонович", "Лісові дарунки", "Сойка садить жолудці", "Не барись", "Вербова розмова", "Останній листочок", "Осине сіно", "Вечоре-дрімайлику".
 
дитячий фольклор, загадки, Анатолій Камінчук
Загадки Анатолія Камінчука зі збірки його поезій "Дятлик школу відкриває".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
віршики-забавлянки, віршики-потішки
Коротенькі віршики-потішки від відомого українського поета Анатолія Камінчука: "В капусти - іменини", "Чики-брики", "Їхав равлик","Автомобіль", "Вершник", "Комарики товчуть мак", "На одну сороку", "Хміль і джміль", "Де ходив журавель", "Я - кульбаба, ти - кульдід", "Трамвайчик", "Автобус".
 
Віршики-скоромовки для дітей від Анатолія Камінчука
Вірші-скоромовки від Анатолія Камінчука: "Капелюх", "Кріп", "Про вовка промовка", "Млин", "Чечір-вечір", "Овес", "Рак", "Привіт від кавуна", "Оляпка", "За просікою - проліски", "Дядько конюх", "Рома робить раму", "Дощ-косарик", "У сороки морока", "Поїзд", "Пасовище", "Кит і кіт".

Анатолій Камінчук, вірші для дітей про Україну. Малюнок Любові Сергеєвої"Рідний край", "Батьківщина" ("Он повзе мурашка..."), "Це моя Україна" ("Зацвітає  калина") - дитячі поезії Анатолія Камінчука по Україну.

Анатолій Камінчук, Льодохід, ілюстрована збірка дитячих віршиків для дітей, читати та завантажитиДитячі вірші Анатолія Камінчука: "Їде поїзд", "У дитячому садку", "Трамвайчик", "Малюнок", "Спи, Сонечко, спи", "Сіла білка у літак", "Коні і поні", "Кіт Василь варив кисіль", "Курчатко", "Бобри", "Сичі", "Льодохід", "Млин", "Березень - як зайчик", "Чечір-вечір", "Котики вербові", "Хитрий лис", "Морквинка", "Золоті відеречка", "Де ходив журавель", "Когутик-співунець", "Там хатина жайворина", "Коровай", "Вусанчик-колосок", "Колосок проснувся", "Дід-лісник", "Вівчарик", "Дощик-самосій", "Світлячок", "Обід у кота", "Лічилка", "Синій сон", "Бабині квіти", "Так, так", "Гойдашечки", "Пасовище", "Пісенька", "Пора діткам спати", "Лісом бігло деревце", "Хрущ і плющ", "Єноти", "Їжаки Їжаковичі", "Струмок", "Капелюх", "Прокіп сіяв кріп", "При долині дім", "Суниці для синиці", "Скік-скок", "Метелик", "Сміливий кіт", "Хомка", "Нема сома вдома", "Ось яка родина", "Чапленята-чапачі", "Осине сіно", "Вербова розмова", "Дзвоники", "Останній листочок", "Ожеледиця", "Сніжок", "Моржі", "Годівнички", "Півникове горе", "Жарт", "Снігу намело", "Іній".

Анатолій Камінчук, Веселе полювання, ілюстрована збірка, читати та завантажитиЗбірочку дитячих поезій Анатолія Камінчука складають віршики: "Веселе полювання", "Білий слон", "Баба Віхола", "Льодохід", "Завесніло", "Барвіночку синьоокий", "Синій льон", "Липка", "Вишенька", "Розкажи нам, колосе", "Коник гривою    трясе", "Чики-брики". Це – веселі, дотепні вірші для дітлахів про любов до рідного краю, про ігри й розваги малюків.

 

 

 

Анатолій Камінчук, Хочу азбуку вивчати, ілюстрована збірка віршів для малят, читати та завантажитиКоротенькі дітячі віршики Анатолія Камінчука: "Азбука", "Світлячок", "Козлик і дощик", "В гостях у білочки", "Батьківщина", "Рідне слово", "Кобзар", "Дзвоники". 


Останні коментарі до сторінки
«Анатолій Камінчук. Вірші для дітей »:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми