Галина Мирослава. «Кохаю» (оповідання з книги «Маю вам сказати»)


 

Картина Михайла Дмитренка.

Картина Михайла Дмитренка.

 

 

Галина Мирослава

КОХАЮ 

(оповідання з книги «Маю вам сказати»)

  
Ти поспішаєш до найближчої крамниці. У тебе нема часу. У думках проскакує, що ця мандрівка надто довга, тож раз за разом прискорюєш ходу. Залишається кілька кроків, кожний на вагу золота. 

Чуєш дзвінок. Мить — і хапаєшся за трубку: “Так, серденько. Зараз. Лише придбаю ґудзики, тканину на обрус і мереживо, плетене човником, тиждень поспіль не вдається заскочити, хоча й поруч, а товаришка казала, що майже не залишилось. Може  яку прикрасу до хати пошукаю. Чогось мені бракує, але досі не визначилась”. 

А собі подумала: “Часом навіть добре, що чоловік не переймається дрібницями.” 

І похопилась: “Чого ж він телефонує?” 

Притулила вухо до телефона ще дужче. Нарешті починає розуміти – йому хочеться солоденького, як і їй зрештою. 

Вона не заперечує, лише уважно слухає, як Божедар пошепки пестливо випрошує приємну послугу: “А щодо смачненького, люба? Якісь би тістечка, цукерки, лизачки, морозиво. Маємо шляхетний напій – спотикач.” 

Зореслава усміхається, а коханий продовжує далі: “Відсвяткуємо, квіточко. Це додасть святковості, ріднесенька. Я так потребую твоїх обіймів, зозулько, твого затишку, кохана. Бажаю, чекаю, мрію. Будемо ласувати смаколиками й кохатися, моя чарівна дружинонько.”
  
  За матеріалами: https://poetry.in.ua/

 

 

Більше творів Галини Мирослави на нашому сайті:

Дитячі поезії Галини МирославиГалина Мирослава,  у дитячій літературі часто підписувалась як Галка Мир, родом з Червонограда. Пані Галина – з сім'ї вчительки української мови, що фанатично любила свою професію та українську літературу, Мирослави Козак, і дизайнера одягу, шанованого у Червонограді закрійника невеличкого ательє, до якого приїздили шити костюми та плащі навіть зі столиці, Івана Козака. За життя навчалась на різних курсах, як потрібних, так і таких, що були даремною тратою часу, змінювала види діяльності, та єдине, що завжди залишалось незмінним - безмежна любов до української мови та поезії.


Останні коментарі до сторінки
«Галина Мирослава. «Кохаю» (оповідання з книги «Маю вам сказати») »:
Маруся , 2022-02-05 14:51:17, #
Ліна , 2022-02-05 21:01:38, #
Тарас , 2022-02-06 18:01:46, #
Ліза , 2022-02-07 09:23:59, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 4     + Додати коментар
Топ-теми