Марія Дем'янюк. «Зимова казка» (читати та слухати, відео)


 

На відео: Марія Дем'янюк. "Зимова казка".
Казка про те, як важливо бути добрими і щирими,
щоб відчути новорічне диво.

 

На відео: Марія Дем'янюк. "Зимова казка".

 

 

Марія Дем'янюк

ЗИМОВА КАЗКА

Пухнаста ялинка раділа снігу як ніколи! Ще б пак, від північного холодного вітру вона геть змерзла. Отож тепленька срібляста шубка була дуже доречною. Сніжинки одна за одною сідали на гілочки і ялинка задоволено усміхалася.

Аж раптом тишу злякала жвава суперечка. Лісова, уже трохи посріблена, красуня прислухалася і почула розмову між двома сніжинками.

«Поглянь, яка ялинонька! А он на гілочці чудова місцина. От там би посидіти!» — казала одна.

«Еге ж, — промовила інша, — тільки там залишилося місце для однієї сніжинки, а не для двох!».

«Зрозуміло, що воно моє: я перша його помітила! — знову озвалася перша сніжника.

«Я долечу туди швидше, ніж ти. Ось побачиш!» — відказала інша.

Лемент тривав, і ялинка занепокоєно все пильніше поглядала на сніжинок. Вона мала добре серце, тому їй було вже байдуже, хто з них вмоститься на гілочці.

Турбувало її інше. Від запальної суперечки сніжинки почали нагріватися. Врешті, побоювання ялинки справдилися — сніжинки-суперниці розтанули...

А сніг все падав і падав! Небо витрясало на землю величезну білу перину, аби нікому не було холодно. Сніжинки жваво кружляли і мостилися на гілки дерев.

І думали вони не про те, де їм буде зручніше, а як краще зігріти і прикрасити деревця.

І поступово посріблений ліс перетворився на справжнісіньке Новорічне диво.

 

Марія Дем'янюк. Зимова казка. Художники Тамара Стремоухова та Людмила Велика

За матеріалами: Марія Дем’янюк. "Марійчині казки". Видання друге, доповнене. Художники Тамара Стремоухова та Людмила Велика. Хмельницький, видавництво "ФОП Цюпак", 2018 р., стор. 10 - 12. Книгу взято з інтернет-ресурсу Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи.​

 

 

Більше творів Марії Дем'янюк на "Малій Сторінці":

Марія Дем'янюк. Казки для малят. Марійчині казки. Художники Тамара Стремоухова та Людмила Велика.
Казки, написані  для маленьких читачів нашою сучасницею, українською письменницею Марією Дем'янюк, занурюють дітей у загадковий світ природи, знайомлять їх з рослинним, тваринним світом, вчать щирому і дружньому спілкуванню. 
 
Марія Дем'янюк. Вірші для дітей і дорослих.
Марія Дем'янюк — письменниця, поетка, кандидат філологічних наук, доцент кафедри філософії та політології Хмельницького національного університету, член СХПУ. Автор збірки «Кленова пісня», дитячої збірки «Марійчині казки», книги «Синергія гуманізму, етики та естетики як основа діяльності СХПУ». Друкувалася в журналі «Дніпро», літературно-художніх альманахах, у «Сімейній газеті»,  «Казковому вечорі», у дитячих журналах. Лауреат І ступеня в номінації "Поезія для дорослих" ІІІ Всеукраїнського літературно-поетичного конкурсу-фестивалю Якова Бузинного (м. Луцьк, 2018). Лауреат літературної християнської премії 2018 року за книгу-дослідження «Синергія гуманізму, етики та естетики як основа діяльності СХПУ». Мешкає пані Марія у місті Хмельницький.

 

 

Дивіться також на "Малій Сторінці":

Зимові казки для дітей

Зимові казки для дітей
Казочки про зиму, Новий рік та Різдво, представленні на "Малій Сторінці", написали для діточок відомі українські та зарубіжні автори: Ганс Крістіан Андерсен, брати Грімм, Василь Сухомлинський, Катерина Перелісна, Леся Храплива-Щур, Ірина Мацко, Наталя Забіла, Оксана Іваненко, Ірина Жиленко, Микола Білкун, Яків Гончарук, Марія Пономаренко, Василь Струтинський, Валентина Вздульська, Юля Смаль, Василь Мельник, Юлія Хандожинська, Тетяна Винник, Марії Дем'янюк та інших українських авторів.

Останні коментарі до сторінки
«Марія Дем’янюк. «Зимова казка» (читати та слухати, відео)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми