Усе про вишивку та вишивання: історія, традиції, техніка виконання, схеми, майстер-класи


Вишивання – це є невід’ємна складова декоративно-прикладного мистецтва, одна із конструктивних ланок української національної духовності, морально-етичної та матеріальної культури. У цьому розділі збираємо усю найцікавішу інформацію про українську вишивку та вишивання.

 

 

 

 

"Українське народне вишивання" - книга К.Р. Сусак та Н.А. Стеф’юк про техніку, методологію та методику вишивання в Україні (навчальний посібник)

рукоділля, вишивання, історія вишивання, традиції вишивання, техніка виконання вишивки, схеми вишивання, майстер-класи з вишиванняПропонуємо до розгляду унікальний навчальний посібник від Катерини Сусак та Ніни Стеф’юк з вишивання, в якому досконало представлено історію та традиції цього мистецтва, а також практично і графічно відтворені та детально описані давно забуті шви: ключове шитво, шов ріжкатий, ключка, парована ключка, заігліно, верхоплут гуцульський, шов кучерявий, колодки-II, шов кочелистий, штепування, навиване тощо. Приєднуйтесь до наших уроків з вишивання за допомогою цієї чудової книги.

 
 
Елла Литвинець. Голки, нитки, намистинки. Науково-популярна книжка для дітей, посібник з рукоділля з картинками та описами. Малюнки Наталії ШульгиНауково-популярна книжка української майстрині Елли Литвинець "Голки, нитки, намистинки" створена для юних рукодільниць, які цікавляться народним мистецтвом і хочуть спробувати свої сили у ньому. Вона містить велику кількість візерунків для вишивання, якими можна оздобити одяг та предмети домашнього вжитку, знайомить з цікавим видом народного мистецтва — нанизуванням.

Рукоділля. Робимо своїми руками. Вишивання. Готуємось до Великодня. Схеми великодніх вишивок. Схеми пасхальних вишивок. Схеми вишитих писанок.Світлими променями осявають наше життя великі свята. Без сумніву, Великдень - одне з найбільш значущих, найважливіших свят для кожного християнина. З приходом тепла весна радує нас великим святом - Воскресінням Христовим. Одним з найважливіших атрибутів, без якого християни не мислять обряд освячення паски, є великодні вишивки, виконані за різноманітними схемами. Пропонуємо нашим майстриням велику добірку схем для вишивання виробів до Великодня.

Схеми вишивання хрестиком,зимові мотиви, різдвяні мініатюри

У святкові дні та канікули з'являється час хоча б трохи позайматися улюбленою справою: чи то пов'язати, чи то повишивати... Пропонуємо схеми вишивки хрестиком зимових мотивів та малюнки вишитих картинок на різдвяно-зимову тему.

абетка української вишиванки, абетка вишитого рушника, що означають вишиті символиЩо означають вишиті символи на наших вишиванках чи рушниках? Пропонуємо  у цій статті кілька сторінок абетки вишиванки для ознайомлення чи використання.

рукоділля, вишивання, історія вишивання, традиції вишивання, техніка виконання вишивки, схеми вишивання, майстер-класи з вишивання

Пропонуємо до розгляду унікальний навчальний посібник від Катерини Сусак та Ніни Стеф’юк з вишивання, в якому досконало представлено історію та традиції цього мистецтва, а також практично і графічно відтворені та детально описані давно забуті шви: ключове шитво, шов ріжкатий, ключка, парована ключка, заігліно, верхоплут гуцульський, шов кучерявий, колодки, шов кочелистий, штепування, навиване тощо. Приєднуйтесь до наших уроків з вишивання за допомогою цієї чудової книги.

До Дня вишиванки: секрети української вишивкиЩороку у третій четвер травня Україна святкує День вишиванки. Це свято було засновано у 2007 році студентами Чернівецького національного університету - молоддю, яка почала цікавитися традиціями свого народу і вбиратися в вишиті стародавніми візерунками сорочки. Напередодні свята журналісти подивилися, чим відрізняється традиційний одяг різних регіонів України, дізналися, як розшифровувати кольори і з'ясували, як вишивка хрестиком наблизила наступ комп'ютерної ери.

 

Картина Василя Тропініна. Дівчина-українка в пейзажі. 1820-ті роки. Полотно, олія.Вишиванка - це символ здоров’я, краси, щасливої долі, родової пам’яті, національної гордості, порядності, чесності, любові, святковості. Вишиванка - це є оберіг. Вишита національна жіноча та чоловіча сорочка… Символіка вишивки залежала від того, кому призначалося вбрання: парубкові-нареченому, чоловікові, хлопчикові; дівчині, заміжній жінці....

На малюнку: Картина Василя Тропініна. Дівчина-українка в пейзажі. 1820-ті роки. Полотно, олія.

Вишивання для дівчат. Схеми вишивок.Українська вишивка — здавна є одним із найпоширеніших видів народного декоративного мистецтва нашої країни. Виконане своїми руками зображення українського орнаменту або якогось сюжету на тканині  може бути прикрасою як одягу (в основному - жіночих і чоловічих сорочок), так і предметів домашнього вжитку (наліжників, обрусів, наволочок, рушників). Вишивання є одним з найцікавіших  видів дозвілля українських жінок і, зокрема, дівчат. Ми пропонуємо вам схеми вишивок, завдяки яким ви зможете творити чудові вишиті картинки, що будуть радувати вас і ваших близьких.


Останні коментарі до сторінки
«Усе про вишивку та вишивання: історія, традиції, техніка виконання, схеми, майстер-класи»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми