Наука та технології


 

 Конкурс інноваційних винаходів іCAN-2021 у Канаді

Вихованці МАН України Олена Коваленко за проект «Дерево-генератор», Станіслав Скоробогатов за «Механізм використання альтернативних джерел енергії на основі елемента Пельтьє», Єлизавета Столярчук за «Вітряний генератор на основі сегнерового колеса», а Гліб Нікішин за «Мобільний додаток для вивчення слів» отримали золоті медалі на конкурсі інноваційних винаходів іCAN-2021 у Канаді. Володимир Павленко за проект «Розвиток та порятунок колонії мурах виду Formica rufibarbis» здобув «срібло». Крім того, наші МАНівці отримали й спеціальні міжнародні відзнаки.

 

Популярний безкоштовний додаток YouTube Kids - вже в Україні21 лютого Google оголосив про запуск YouTube Kids в Україні. Тепер стане простіше знаходити відео, які подобаються дітям, вибирати канали, а також обмежувати час перегляду, щоб діти могли насолоджуватися переглядом відеоконтенту, який підходить для всієї родини, на YouTube Kids. У додатку YouTube Kids зібрані розважальні та пізнавальні ролики для всієї родини. Тут ви зможете знайти улюблені мультфільми ваших дітей, навчальні відео, дати дітям послухати дитячі віршики та пісеньки, а також знайти зрозумілі малюкам відповіді на питання про науку, мови, математику або природу. Все це дуже просто разом з YouTube Kids.

 

Сергій Вакарін. Блог про космос, культуру, екологію, новітні технології. Блог про цікаві події в Україні та світі.Читайте у блозі Сергія Вакаріна, голови організації UkraineIS, інформацію про найцікавіші події про співпрацю України з країнами усього світу у галузі новітніх технологій, космосу, культури, екології та інших сферах діяльності. 

 

 

Як навчитися програмувати. Уроки програмування для дітейУ цьому новому розділі ми з вами крок за кроком йтимемо по сходах програмування. Програмісти, що займаються розробкою відомої на увесь світ комп'ютерної гри "Майнкрафт", нададуть вам уроки азів програмування, і ви зможете самостійно створити свою власну гру на базі "Майнкрафту". 

 

Проект Mars Hopper українських винахідників переміг на конкурсі NASA в СШАУкраїнські винахідники з проектом літака-"стрибунця" для дослідження полярних шапок Марса Mars Hopper стали переможцями конкурсу NASA у номінації "Вибір аудиторії". Гарантованим наслідком перемоги в конкурсі стане те, що авторів розробки запросять до Космічного центру імені Кеннеді в США, де вони зможуть побачити черговий космічний запуск. На жаль, NASA не гарантує, що проект-переможець обов'язково буде втілений в життя. Mars Hopper – це прототип безпілотного автоматизованого літака, який живитиметься сухим льодом. Так називають заморожений вуглекислий газ, яким узимку щедро покриті полюси Марса.

нова комп'ютерна гра Лісова пісня за мотивами твору Лесі Українки

Міжнародний колектив розробників ігор «Colabee Studios» створив відеогру за мотивами найвідомішого твору Лесі Українки «Лісова пісня». За словами авторів ідеї, гра «Forest song» не лише базується на творі української поетеси, а й відображає українську культуру та традиції. "The Forest Song" ("Лісова пісня") - гра з живим рівнем, в якій гравець зможе в ролі українського селянина досліджувати загадки світу живих і світу духів, спілкуватися з містичними лісовими істотами, вирішувати різні головоломки.

нова пошукова система для дітей KiddleGoogle створив нову пошукову систему для дітей, що має назву "Kiddle". Новий «пошуковик» є аналогом традиційного варіанту Google. Проте, в ньому є фільтри, які не пропускають певні типи інформації. Так, шукаючи щось у всесвітній мережі за допомогою Kiddle, пошукова система змінює порядок лінків: перші три сторінки призначені тільки для дітей, а вже усі наступні посилання розраховані й на дорослого. Окрім того, при введені певних типів слів у пошук, Kiddle блокує пошуковий запит.

Видатні ніуковці УкраїниЗемля Українська є батьківщиною багатьох визначних учених і культурних діячів, що зробили неоціненний внесок до розвитку світової науки й культури. В останні роки стараннями окремих дослідників і подвижників поступово почали зникати білі плями в нашій культурі і науці. Повертаються незаслужено забуті й штучно вилучені імена вчених і творців української культури. Але вже так повелося, що про українських письменників, діячів культури ми знаємо набагато більше, ніж про вчених-природодослідників і винахідників. За деякими підрахунками більше кількох сотень українців наприкінці ХІХ та у першій половині ХХ століття працювали за кордоном і користувалися неабияким авторитетом у науковому світі. Серед них було чимало таких, чиїми відкриттями пишається весь світ...

Астрономія, космос, авіація, космонавтика

Цікаву інформацію про авіацію, космос та космонавтику та новинки з астрономії знайдете у цьому розділі "Малої Сторінки".

 

 

 

 дитячий OwnFoneЯкщо батьки хочуть забезпечити свою дитину мобільним зв'язком, але знають, що його пустотливі рученята рано чи пізно проберуться в самі нетрі меню, малій  дитині купують спеціальний дитячий мобільник.


Останні коментарі до сторінки
«Наука та технології»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми