Людмила Кибалка. "Лютий" (оповідання для дітей)


 

 

 

Людмила Кибалка

ЛЮТИЙ

(оповідання для дітей)


"Усі кажуть, що Святий Миколай приносить подарунки.  Щороку пишу йому та прошу  песика, проте отримую зовсім інше. Сьогодні я не буду спати, чатуватиму на Святого Миколая", — міркував Сашко й виглядав  у вікно, пильно придивляючись до темряви, але сон зморив його.

Уранці Сашко знайшов подарунок під подушкою. На жаль, це був не пес, а нічого не вдієш.

Випав лапастий і сріблястий сніг, тож хлопець швидко зібрався та побіг на вулицю. Закортіло зліпити снігову бабу. І закипіла робота, але зненацька, як грім серед ясного неба, щось жалібно заскиглило поруч. На дитячому майданчику метушилося цуценя: йому  було холодно та страшно. Сашко кинувся до малого, узявши на руки, засунув за пазуху.

Морозно. Сашко чимдуж біг додому. "Не замерзни! Будь ласка, не замерзни!"  — хлопець бурмотів під ніс, притискаючи щеня до себе.

Ось-ось видно будинок.

За годину щенятко вже пило молочко та з цікавістю розглядало все навкруги.

—  Скоро прийде матуся з роботи. Я скажу, що ти — подарунок від Святого Миколая. Ти такий кумедний! Які в тебе великі вуха! Як тебе назвати? Назву Лютим, бо сьогодні лютує морозець  і  завірюха, — радісно промовив Сашко, притуливши до себе крихітку. Лютий ткнувся в хлопця своїм вологим носом, ніби поцілував.


***                                   ***                                      ***


Весна змінила зиму. Зараз уже ніхто не пізнав би кволе цуценя, адже виросло. Лютий бігав по траві за метеликами, а за ними  — Сашко. Весело!

Твір люб'язно надіслано авторкою спеціально для читачів порталу "Мала Сторінка".

 

 

Більше творів Людмили Кибалки на "Малій Сторінці":

Людмила Кибалка. Твори для дітей та дорослих
Людмила Кибалка – сучасна молода українська поетеса та письменниця. Вона народилася і живе у Києві. У 2002 році закінчила факультет української мови та літератури Київського національного університету  ім. Тараса Шевченка, а згодом навчалася в аспірантурі Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка. Людмила Кибалка пише як поетичні, так і прозові твори. Усі вони – щирі та теплі, сповнені любов'ю та добротою. Тож читаймо разом і поринаймо у світ прекрасного...

Останні коментарі до сторінки
«Людмила Кибалка. "Лютий" (оповідання для дітей)»:
Ляля , 2022-01-16 12:39:18, #
Оксана , 2022-01-17 17:10:34, #
Ірина , 2022-01-18 09:30:00, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 3     + Додати коментар
Топ-теми