Дитячі твори Оксани Кротюк


Оксана Кротюк, вірші для дітей

Оксана Кротюк - дитяча письменниця, журналістка. Вона народилася в місті Луцьку в переддень Святого Миколая 1969 року. Оксана закінчила Луцьку школу №13, Луцьке педагогічне училище імені Ярослава Галана, Київський Державний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова. Працювала в Українському центрі народної культури «Музей Івана Гончара» у Києві, де виконувала обов´язки прес-секретаря, а згодом очолила відділ зв´язків з громадськістю. З 2004 року і донині працює на посаді літературного редактора журналу «Малятко». З 2010-го також втілює власний авторський проект на Українському радіо (програма «Великий світ малого читача»: канал «Культура»). Оксана Кротюк систематично виступає з творами різних жанрів для дітей у періодиці (журнали «Малятко», «Зернятко», «Пізнайко», «Крилаті»...) та колективних збірках (видавництва «Свічадо», «Богдан», «Лелека», «Белкар-книга» та ін.). Член Національної спілки журналістів України з 2003 року. Лауреат літературної премії імені Наталі Забіли (2006 рік). Лауреат літературного конкурсу «Рукомесло» (2009 рік).
Свої біографічні рядки письменниця зазвичай підсумовує словами: «Все вище сказане ні про що не говорить і нічого не означає. Про автора говорить і автора означає виключно те, що він створив. У застосуванні до дитячого автора ця теза працює посилено, бо діти розумні: їх не цікавлять імена й відзнаки. Тому беручись до кожного вірша, до кожної прозової мініатюри, почуваєшся новачком: чи здужаєш, чи не сфальшивиш. Відтак найвища нагорода, якої я була удостоєна як автор - це розповіді батьків про те, що діти просять покласти мою книжечку біля подушки на ніч».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Оксана Кротюк. Найкраща земля, віршована казка. Малюнки Олесі Варкач.
Читайте казку сучасної української дитячої письменниці і поетеси Оксани Кротюк "Чужа слава" та віршовані казки: "Найкраща земля" та "Чорне море й синій кит".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дитячі оповідання Оксани Кротюк
Оповідання сучасної української письменниці Оксани Кротюк: "Друг", "Літачок", "Найсмачніша страва", "Наша хмара", "Негарна звичка", "Несправжня вулиця", "Пластиліновий песик", "Чи легко бути добрим", "Чого почервоніла Оленка?", "Щедра кишеня".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Оксана  Кротюк, Абетка, малюнки Наталки ГайдиКумедні ілюстрації й дотепні віршики "Абетки" Оксани Кротюк допоможуть малечі дізнатися, що таке букви, навіщо вони потрібні, в якому порядку розміщені, і які з них починаються веселі й красиві слова. Завдяки цій чудовій книжечці навчання дітлахів перетвориться на чудову гру...


 Оксана Кротюк. Любий дощику, не йди. Вірш для дітей. "Любий дощику, не йди:
Вже настали холоди,
І твої холодні краплі 
Студять спину сірій чаплі..."

(Оксана Кротюк)

Оксана Кротюк. Добірка віршиків для найменших школяриків. Ілюстрації Наталки Гайди. Різдвяні гостинці

Віршики Оксани Кротюк: "Різдвяні гостинці", "Як", "Бегемотик", "Ігри", "Зебра", "Упертий цапок", "Гусеня", "Мавпенятко", "Єноти", "Жукова сімейка", "Хитрий вереда".  

 

 

Оксана Кротюк, вірші для дітей. Збірка От би мені коника. Малюнки Богдана ПоліщукаНавіщо жирафа вбрала гарну сукню і дев’ять разочків намиста, чому в леопарда усе в цятку, чому океан називається Тихий – на всі ці запитання малята знайдуть відповідь, прочитавши віршики Оксани Кротюк зі збірки "От би мені коника!": "Жирафа", "Тузиків картузик", "Веселий дзвінок", "Якби ж я знав!", "Веселий дощисько", "Бобряча наука", "Кит і китиха", "Не ховайся, зайчику!", "Упертий цапок", "Мавпоччин букварик", "От би мені коника!".

 

 

 

Оксана Кротюк. Найкраща земля, віршована казка. Малюнки Олесі Варкач.Головний герой віршованої казки Оксани Кротюк "Найкраща земля" - малий віслючок. Він зазнає чимало пригод, намагаючись з'ясувати, яка ж земля у світі найкраща. Висновок - зрозумілий:

"Хоч зблизька дивись,
Хоч дивися здаля,
Найкраща у світі – 
Рідна земля."  

(Оксана Кротюк)

 

Оксана Кротюкю Чорне море й синій кит. Віршована казка. Малюнки Оксани Богомаз"Чорне море і синій кит" Оксани Кротюк - книжка для найменших читачів. Як відомо, кити в Чорному морі не водяться. Але у веселій, виповненій бурхливою фантазією казці можливі найхимерніші, найнесподіваніші дива... 

Дитячі вірші Оксани Кротюк, збірка віршів Неслухняне левеня. Художник Вікторія ДунаєваНа сторінках цієї дивовижної книжечки ви познайомитеся з неслухняним левеням, равликом і мурашкою, трьома кмітливими поросятами та багатьма іншими. Читайте вірші Оксани Кротюк: "Неслухняне левеня", "Хитрий вереда", "Поливай, поливайчику", "Ранок", "Слон і слоненя", "Смакота", "Як то добре в світі жити", "Упертий цапок", "Ціпоньки золоті", "Осіннє", "А ведмідь вже спати ліг", "Віхола", "Лютий", "Доброму Миколаю", "Дрімає ліс", "Колисанка для ведмежати", "Вулиці в жоржинах", "Зайчичок", "Капосна бабуня", "Зайшло на літо", "Коли дощик іде", "Подушечка", "Кораблик", "Літо", "Де ж капустка?", "Літечку, зацвіти", "Веселий дощисько", "Кит і китиха", "Найкраща мама".

Оксана Кротюк, вірші для дітей

"​Кепкували із Федося
І дорослі, й діти,
Що нічого до ладу він 
Не вміє зробити.

Хоч ні руки не болять,
Ні боки, ні спина,
А роботу лиш почне,
Зараз і покине..."

(Оксана Кротюк)


Останні коментарі до сторінки
«Дитячі твори Оксани Кротюк»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми