Казки Оксани Кротюк для дітей


Оксана Кротюк. Найкраща земля, віршована казка. Малюнки Олесі Варкач.
Головний герой віршованої казки Оксани Кротюк "Найкраща земля" - малий віслючок. Він зазнає чимало пригод, намагаючись з'ясувати, яка ж земля у світі найкраща. Висновок - зрозумілий:
 
"Хоч зблизька дивись,
Хоч дивися здаля,
Найкраща у світі – 
Рідна земля."  
(Оксана Кротюк)
 
Оксана Кротюкю Чорне море й синій кит. Віршована казка. Малюнки Оксани Богомаз
"Чорне море і синій кит" Оксани Кротюк - книжка для найменших читачів. Як відомо, кити в Чорному морі не водяться. Але у веселій, виповненій бурхливою фантазією казці можливі найхимерніші, найнесподіваніші дива... 

Оксана Кротюк, казка Чужа слава"У сусідстві з лисячою норою в чагарях звив гніздо соловейко. І так витьохкував, так виспівував, що лисицю стали завидки брати. "Ти диви! Дрібне, сидить десь там у чагарях, що й не видно його, — і отак гарно виводить! Може, хоче слави на весь ліс зажити? А нащо ж йому та слава? Як кому її бракує, то це мені. Бо ж про мене, сердешну, тільки лихе й говорять. Я їм і скупа, й підступна, й хитра… Яка тільки неправдонька в світі є, всю її на мене й горнуть. З чагарів однак не видно, хто співає. То піду по лісі й казатиму, що то я. Хай мене хоч за це шанують..." (Оксана Кротюк)


Останні коментарі до сторінки
«Казки Оксани Кротюк для дітей»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми