Андрій М’ястківський. "Казочка про писанку"


Андрій М’ястківський. Казочка про писанку. Великодня казка

 

Андрій М’ястківський

КАЗОЧКА ПРО ПИСАНКУ

Залишивши гніздечко, покотилось яєчко... Та котилось воно недалечко.
Квочка з курчатами на подвір’ї гуляла, діток своїх забавляла.
-    Мамо, он яєчко по стежинці котиться, - сказало найменше курчатко. - Ану ж, яке воно на колір?
-    Біле, як сніг, - сказала квочка.
-    А сніг який? - спитав півник, бо курчаток взимку ще не було, і снігу вони не бачили.
-    Такий білий, як оте яєчко, що котиться, - відповіла квочка. - Однак скоро Великдень. То давайте пофарбуємо яєчко, щоб воно було барвисте, як весна.
Закотили курчатка яєчко до своєї хати й ну його фарбувати. Припустив теплий дощик, потім стала веселочка в небі.
Курчатка у веселочки фарб позичали, на білому яєчку весну малювали. Малювали лапками та писали пір’ячком - і покотилася писанка зеленим подвір’ячком. 
Курчатка її доганяли, на крилечках піднімали й дівчинці Наталочці, яка їх зеренцями годувала, водицею напувала, на свято Великдень подарували.
І зацвіли вишні, черешні. Став гарний, як писанка, садочок увесь. 
І проказала Наталочка:
-    Христос Воскрес!

За матеріалами: "Дзвоник". Журнал для українських дітей Румунії. Місячник Союзу Українців Румунії. 3 рік видання, квітень, 2011 рік. За матеріалами: "Дзвоник". Журнал для українських дітей Румунії. Місячник Союзу Українців Румунії. 3 рік видання, квітень, 2011 рік. 

 

 

Дивіться також на "Малій Сторінці":

Великдень. Леся Храплива. Казка про ПисанкуВеликодні казочки для дітей, що увійшли до цієї добірочки, написали Леся Храплива-Щур, Ірина Мацко, Петро Волиняк, Оляна Рута та інші українські автори.
Великодні оповідання. Чарівне яєчко
Цікаві оповідання про Великдень:"Пасочка" (з народного),   "Великдень" Андрія М'ястківського, "Лесина квітка" Ніни Наркевич та інші.

Вірші про Великдень:

Великдень. Вірші для дітейПропонуємо до Свята Великодня вірши Катерини Перелісної,  Лесі Храпливої, Леоніда Полтави, Олекси Стефановича, Ігоря Січовика, Михайла Левицького, Леоніда Глібова, Романа Завадовича, Леоніда Глібова, Дмитра Чередниченка, Григорія Чупринки, Степана Жупаніна, Олександра Олеся та інших.

 

Ще цікаво:

Веснянки та гаївки

Великодні ігри

 

Великдень. Святкування та народні звичаї

ВеликденьОдне з головних, якщо не найголовніше, свято всього православ'я  - це Великдень (або Пасха, чи, по-народному, паска) Ці назви є стилістичними синонімами в розумінні назви релігійного свята Воскресіння Христового. Слово "Пасха" церковнокнижне, а слово "паска" - просто розмовний синонім до церковного "Пасха", і, крім того, означає обов'язкову великодню здобу, що господині випікають і святять у церкві. Проте основна назва свята Воскресіння - Великдень. 

 

Великдень, Пасха, Воскресіння Христове
Свято Великодня - "Свято свят і торжество торжеств", — так іменують Великдень православні християни. Цього дня весь християнський світ відзначає воскресіння Ісуса Христа з мертвих — подію, яка стала символом перемоги добра над злом, світла — над темрявою. Новозавітний, християнський Великдень був установлений апостолами після Хресної смерті й воскресіння Ісуса Христа як свято виходу з життя гріховного і знайдення життя вічного.

Останні коментарі до сторінки
«Андрій М’ястківський. "Казочка про писанку"»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми