Анатолій Григорук. Вірші для дітей


Анатолій Григорук, оповідання для дітейАнатолій Григорук — винятково дитячий письменник, оскільки є одним із небагатьох, хто пише лишень для дошкільників і ось уже понад 40 років працює в журналі «Малятко». Автор багатьох поетичних, прозових і перекладних книжок. Проза його цікава, пересипана прислів’ями та приказками, пригодницька, захоплююча, метафорична, бо він добре знає дитячу психологію. Вірші сюжетні, з гумором, афористичні, з точною дзвінкою римою, а тому легко запам’ятовуються і западають у душу. (Анатолій Камінчук)

 

 
 
 
 

20 березня 2017-го відзначаємо 85 річницю з дня народження Анатолія ГригорукаАнатолій Іванович Григорук — один із найулюбленіших дитячіх письменників сучасності. Понад півстоліття він працює у дитячій літературі. Розмаїття жанрів, у яких Анатолій Іванович виявляє свій надзвичайний талант і майстерність, вражає: це - лірична поезія, сюжетний вірш, оповідка художня і оповідка науково-пізнавальна, казка, переклади й переспіви зарубіжної поезії (як авторської, так і фольклору) та прози, перекази фольклорних казок. Анатолій Григорук — автор понад двох десятків книжок для дітей. Його художнє слово торкає серця маленьких читачів, відкриває перед ними світ і допомагає знайти у світі своє місце. Усі його твори належать до золотої скарбниці української дитячої літератури. (за Оксаною Кротюк)

 

 

  ​   

 

 

Анатолій Григорук, оповідання для дітей

Анатолій Григорук. Чим хата багата. Оповідання (збірка). Художник Валентина Серцова.В українській дитячій літературі Анатолій Григорук виступає і як поет, і як прозаїк, і як перекладач. Вірші, казки, оповідання на морально-етичні теми, пізнавальні замальовки про розмаїтий довколишній світ, слова до пісень – власне, жоден із популярних жанрів дитячої літератури не лишається поза увагою письменника. Як правило, твори його вибудовуються на гострому цікавому сюжеті. В них багато веселої вигадки, словесної гри, буфонади.

 

 

 

                                                                                             ​   

 


Анатолій Григорук. Побрехенька про лиху напасть. Вірш-казка для дітей. Художник  В. Г. Горбачов."У нашого Пилипуня сімеєчка манюня:
Тільки мамо і тато, та два старші брати –
Артемко й Сидірко, та сестер шестірко –
Орися, Настуся і Кася, Марися, Мелася й Парася.
А ще бабуня Горпина, а з нею дідуньо Мина,
А при них прабабця Явдоха, що за давністю літ
Шекерявить трохи.
Жили вони, поживали,
Біди-горя не знали..."
(Анатолій Григорук)

 

Анатолій Григорук. Добірка віршів для дітей. Біла криниця. Три гномики. Казочка про великий гриб. Віршик-безкінечник про дірявий глечик. Малюнок Юрія Бірюкова"Біла криниця", "Влітку день годує рік", "Як «видоїти» хмару?", "Три гномики", "Казочка про великий гриб", "Віршик-безкінечник про дірявий глечик" - вірші Анатолія Григорука для дітлахів. 

Анатолій Григорук. Пухова сніговиця. Збірка дитячих віршиків. Малюнки Віри Морозової. Дитячі віршики Анатолія Григорука: "А в кізоньки борідонька", "Індикові корали", "Рудьку-бицю, їж травицю", "Білий човник", "Хто загубив підкову", "П'ятсот п'ятдесят пацят-поросят", "Теремок для куряточок", "Влітку день годує рік", "Що робить мельник", "Пухова сніговиця". 

Українські народні пісні. Переспіви Анатолія Григорука. Художник Віктор Кавун.Віршики та пісеньки: "Вийди, вийди, сонечко", "Івасьо коника пасе", "Сто кіп і снопочок", "Щоб наша родина весела була", "Посію я рожу", "Білі гуси", "Трясуть коні поводами", "При зеленім мачку", "Випав сніжок", "Невеличка сімеєчка", "Щедрівка".

Анатолій Григорук, вірші українською для дітей, вільні переклади з англійської,  Бертель–Фертель, Слон Хортон

"Десь в морі, чи навіть самім океані,
На тихому острові Санта-Мартані,
Жив Бертель, жив Фертель — 
Король черепах,
Такий-бо закоханий в себе, що жах!
Сидів він на камені, серед калюжі 
І очі булькаті вдоволено мружив..."

(Анатолій Григорук)


Останні коментарі до сторінки
«Анатолій Григорук. Вірші для дітей»:
Анатолій Григорук , 2017-05-04 21:04:59, #
Лесь Маланка , 2017-05-04 21:57:36, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 2     + Додати коментар
Топ-теми