Юлія Хандожинська. «Сила соняшника» (казка для малят) — читати та слухати, відео


 

На відео: Юлія Хандожинська. «Сила соняшника» (казка для малят).

 

 

Юлія Хандожинська. Сила соняшника. Казка для малят.

 

 

Юлія Хандожинська

СИЛА СОНЯШНИКА

 

Велике жовте сонце повільно котилося по безкрайому небу. З самого ранку воно відкривало свої долоні і випускало світло на землю. Всі раділи і посміхалися золотобокому сонцю. Його тепла і щедрості вистачало на всіх.

Але траплялося, що припливали величезні гривасті хмари–леви. Не звичайні, білі, а сірі і похмурі, кудлаті і грізні. Вони були такі великі, що затуляли собою ціле синє безкрає небо. Від їх гуркоту здавалося, що десь ламалась земля. 

Вже декілька днів хмари-леви не випускали сонце. А ж тут по краю неба пробігали табунами маленькі білі хмаринки. Вони так засумували від сірості цих довгих нудних днів, що їм просто хотілось трішки погратися. 

Пуститися у танок білих павутинок на сірому полотні. Своїми забавами хмаринки зачепили великі сірі хмари-леви, і вони розгнівалися та відштовхнули табуни малюків. Коли і велика, і малі хмари наближалися одина до одної, їх гуркіт було чути на весь світ. Велетенські ліси присідали, гори закутувалися в тумани.

Від того страшного реву прокинулося сонце. Воно хотіло допомогти, пустити трішки світла на землю, але сірі хмари були уже чорними, і, здавалося, нічого не зможе зупинити їхнього гніву.

Напружуючи усі свої сили, сонце змахнуло крилами, і на землю упало чарівне насіння. Вмить із тих золотих зерен виросли тисячі і тисячі квіток - дивних, красивих, не схожих на жодну з квіточок на Землі. 
Вони мали міцне стебло, чорну середину і вогненно–жовті листочки. Квіти вмить повернули свої голівки в бік сонця, і сталося диво. Із землі на небо вдарила така хвиля світла, що навіть чорні хмари-леви не витримали того сяйва і вмить розбіглися, вивільнюючи безкрає чисте блакитне небо і золотобоке сонце.

Так з того часу і повелося: як тільки вранці сонечко сходить на небо, та дивна квітка, яку люди величають соняшником, повертає свою голівку назустріч теплу і світлу, а ввечері, коли на небі з'являються зорі, опускає свою красу низько до землі, неначе ховає усю ту дивну силу світла. 
Дивна і велична квітка соняшник, ніби золотими стрічками прикрашає нашу землю.

 

Юлія Хандожинська. Сила соняшника. Казка для малят. Картина Івана Ілька.

Картина Івана Ілька.

Казочку люб'язно надіслано автором спеціально для читачів "Малої Сторінки".

 

 

 

Більше творів Юлії Хандожинської на "Малій Сторінці":

Юлія Хандожинська. Вірші для дітей. Пісні для дітей

Протягом всього свого життєвого шляху, з дитинства й до тепер, Юлія Хандожинська пронесла свою любов до слова. Перші її рядки побачили світ ще під час роботи у дитячому садочку. Там поряд з дітьми і відкрився той дивній і загадковий світ у серці Юлії. Більш серйозніше Юлія Миколаївна почала писати вже у квітучій Сквирі. Перша збірка "Мрії у вогні не згорають"побачила світ у 2014 році. Далі вийшли друком такі збірки: "Я пелюстками серця обійму цілий світ", "Бентежить душу батьківська земля", "У сяйві слова", "Мелодия чувств","Перлини моїх снів", "Намальовані душі". Юлія Хандожинська також є активним громадським діячем, має немало досягнень, завжди активно приймає участь у творчих конкурсах і фестивалях.
 

Юлія Хандожинська. Казки та оповідання для малят

Юлія Хандожинська. Казки для найменьшенькихБагато цікавих каочок та оповідань подарувала маленьким читачам "Малої Сторінки" письменниця Юлія Хандожинська. Читаймо! :)


Останні коментарі до сторінки
«Юлія Хандожинська. «Сила соняшника» (казка для малят) — читати та слухати, відео»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми