Юлія Хандожинська. Казка про місяць та зорі (читати та слухати, відео)


 

На відео:  Юлія Хандожинська. Казка про місяць та зорі.

 

 

 

Юлія Хандожинська. Казка про місяць та зорі

 

 

Юлія Хандожинська

КАЗКА ПРО МІСЯЦЬ ТА ЗОРІ

- Мамо, хтось вкрав місяць, - мовила маленька Катруся, прокинувшись вранці.
- Коли я лягала спати, він посміхався до мене через вікно, а де ж він зараз подівся?
- Доню, місяць, як і ти, лягає спати, тільки він спить вдень, а вночі просинається і виходить світити.
Колись дуже дуже давно на світі жило дві сестри-феї. Одна була золотоволоса, з білосніжною шкірою, з великими блакитними очима, а інша мала чорне густе волосся, великі карі очі і надзвичайно сяючу срібну шкіру. 

Сестри жили на землі з прадавніх часів, і одна з них тримала сонце у кожній із своїх рук. В той час на світі було два, а не одне сонце. Сонячна фея осявала землю кожен день, будила птахів, звірів і людей щоранку, давала поштовх життю, а коли вона втомлювалася ввечері, їй на зміну приходила її сестра, і увесь світ засинав і поринав у спокій. 
Юлія Хандожинська. Казка про місяць та зоріОдного разу сестри отримали у подарунок дві сукні. Сукня старшої сестри була блакитна і обшита ніжними білими візерунками, а сукня меншої сестри була зовсім чорна.
Коли старша сестра приміряла своє вбрання, світ засяяв новими барвами, а на небі з'являлися хмарки. Одягнувши свій подарунок, менша сестра занурювала цілий світ у глибоку і непроглядну темряву.
Все ставало темним і чорним, навіть птахи боялися вийти зі своєї домівки. Менша сестра дуже засумувала від того подарунку, і ночі на землі стали не лише темними, а й холодними від смутку її серця.

Старшій сестрі стало шкода своєї меншої помічниці, і вона вирішила подарувати їй одне сонце, щоб хоч якось зігріти її серце. Але як тільки одне із сонць торкнулося срібної шкіри феї - враз зашипіло вогнем. Срібна фея не витримала біль і впустила сонце. Воно упало в глибокий океан і розбилося на тисячу тисяч мілких уламків. 
Юлія Хандожинська. Казка про місяць та зоріЗдавалося, тепер ніщо не зможе втішити серце феї.
Але старша сестра не розгубилася: вона попросила риб із океану зібрати уламки сонця, а найкращим майстрам у світі замовила прикрасити цими уламками чорну сукню сестрички-феї. Коли здавалося, що робота була вже завершена, фея помітила, що один уламок застряг на дні океану у серці великої ракушки. Він не міг там залишатися, але забрати уламок з ракушки означало забрати її життя.
Та фея була дуже добра, вона не могла так зробити, тож вони домовился з ракушкою. Тепер щоночі молодша фея одягає своє чорне плаття розшите уламочками сонця, які люди назвали зірками. А в руках вона тримає велику чарівну перлину – місяць, який кожного дня зникає і ховається у глибинах того океану у великій ракушці. А увечері місяць знову з'являється на небі і світить людям. 
Тепер фея отримала красиву сукню, вона перестала сумувати і на знак вдячності кожної ночі дарує людям солодкі сни. З того часу ночі перестали бути темними і сумними, але світять вони лише холодним срібним світлом.
- Яка дивна казка, - прошепотіла Катруся, - виходить, місяць - то велика перлина?
- Так, доню, і вона буде світити всю ніч, поки ти будеш спатки. Вкривайся тепліше, і нехай фея у чарівній сукні принесе тобі найцікавіші сни. 

 

Юлія Хандожинська. Казка про місяць та зорі

Казку люб'язно надіслано автором спеціально для читачів "Малої Сторінки".

 

 

 

Більше творів Юлії Хандожинської на "Малій Сторінці":

Юлія Хандожинська. Вірші для дітей. Пісні для дітей

Протягом всього свого життєвого шляху, з дитинства й до тепер, Юлія Хандожинська пронесла свою любов до слова. Перші її рядки побачили світ ще під час роботи у дитячому садочку. Там поряд з дітьми і відкрився той дивній і загадковий світ у серці Юлії. Більш серйозніше Юлія Миколаївна почала писати вже у квітучій Сквирі. Перша збірка "Мрії у вогні не згорають"побачила світ у 2014 році. Далі вийшли друком такі збірки: "Я пелюстками серця обійму цілий світ", "Бентежить душу батьківська земля", "У сяйві слова", "Мелодия чувств","Перлини моїх снів", "Намальовані душі". Юлія Хандожинська також є активним громадським діячем, має немало досягнень, завжди активно приймає участь у творчих конкурсах і фестивалях.
 

Юлія Хандожинська. Казки для малят

Юлія Хандожинська. Казки для найменьшенькихБагато цікавих каочок та оповідань подарувала маленьким читачам "Малої Сторінки" письменниця Юлія Хандожинська. Читаймо! :)


Останні коментарі до сторінки
«Юлія Хандожинська. Казка про місяць та зорі (читати та слухати, відео)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми