Марія Дем'янюк. Казка "Як Василина сон шукала" — читати та слухати (відео)


 

На відео: Марія Дем'янюк. Казка "Як Василина сон шукала".

 

 

Марія Дем'янюк

ЯК ВАСИЛИНА СОН ШУКАЛА

«А сон заховався!» — подумала Василинка і піднялася з ліжечка, щоб визирнути через вікно й порахувати зорі на небі. Коли дівчинка полічила їх тими числами, які були їй відомі, то почала вигадувати нові, яких ще ніхто не знав.

«Квітканадцять», — тицяла вона пальчиком у віконце, — цукернадцять, шоколаднадцять, ляльконадцять», — і так далі, доки їй це заняття не набридло.

Потім вона подалася до ліжечка, зручненько вмостилася, заплющила оченята і старанно намагалася заснути. На жаль, ці зусилля виявилися марними.

«Де мій сон? — уже спантеличено думала дівчинка. — Мабуть, десь сховався. Отже, треба його відшукати».

І вона розпочала пошуки. Під м’якою подушкою сну не було, під ковдрою теж, там була лише вона — Василинка.

«Під ліжком», — промайнуло в думках дівчинки.

Вона з надією зазирнула під ліжко і почала шукати свій барвистий сон, та його там так і не знайшла.

Тоді дівчинка присіла на ліжечко та з розпачу заплакала.

Матуся, почувши плач доньки, зайшла до неї, і коли зрозуміла причину тих гірких сліз, ніжно її поцілувала та обійняла, вмостила у ліжечко.

«Спи, доню, а я тобі заспіваю», — сказала вона. І мамина колискова залунала у кімнаті.

Василинка слухала пісню і щасливо усміхалась. Вона думала про те, що в кімнаті замість сну оселилася пісня, і вона всюди: і під подушкою, і під ковдрою, і під ліжком, навіть за шторами. Та щодо штор вона помилялася, бо там, окрім лагідної маминої колискової, зачаївся і різнобарвний сон. Він потроху відхилив штору і тихенько, навшпиньки, наближався до Василинки.

 

Марія Дем'янюк. Як Василина сон шукала. Казка для дітей — читати та слухати (відео українською онлайн). Художники Тамара Стремоухова та Людмила Велика.

За матеріалами: Марія Дем’янюк. Марійчині казки. Художники Тамара Стремоухова та Людмила Велика. Видання друге, доповнене. Хмельницький, видавництво "ФОП Цюпак", 2018.

 

 

Більше творів Марії Дем'янюк на "Малій Сторінці":

Марія Дем'янюк. Казки для малят. Марійчині казки. Художники Тамара Стремоухова та Людмила Велика.
Казки, написані  для маленьких читачів нашою сучасницею, українською письменницею Марією Дем'янюк, занурюють дітей у загадковий світ природи, знайомлять їх з рослинним, тваринним світом, вчать щирому і дружньому спілкуванню. 
 
 

Марія Дем'янюк. Вірші для дітей і дорослих.

Марія Дем'янюк - українська письменниця і поетка, авторка збірок поезій «Кленова пісня» та «Світань», дитячих збірок «Марійчині казки» та «Небесна чудасія», книги «Синергія гуманізму, етики та естетики як основа діяльності СХПУ». Друкувалася в журналі «Дніпро», літературно-художніх альманахах, у «Сімейній газеті»,  «Казковому вечорі», у дитячих журналах. Лауреат І ступеня в номінації "Поезія для дорослих" ІІІ Всеукраїнського літературно-поетичного конкурсу-фестивалю Якова Бузинного (м. Луцьк, 2018). Лауреат літературної християнської премії 2018 року за книгу-дослідження «Синергія гуманізму, етики та естетики як основа діяльності СХПУ». Мешкає пані Марія у місті Хмельницький.

Останні коментарі до сторінки
«Марія Дем’янюк. Казка "Як Василина сон шукала" — читати та слухати (відео)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми