Марія Деленко. «По землі Різдво» іде» (різдвяна оповідка)


 

Різдво на Поділлі. Картина художника Віктора Наконечного.

Картина художника Віктора Наконечного.

 

 

Марія Деленко

ПО ЗЕМЛІ РІЗДВО ІДЕ


Підмела зима-бабуся всі стежки, усі доріжки. До куті готує мама пресмачні горішки. Тихо-тихо так морга до зірок сніг. Десь вітер в кучугурах на хвилечку  приліг.

Місяць хмари розганяє, янголятам помагає. Одягає в срібло нічку, на віконце ставить  свічку.

В хаті прибрано і чисто, одягнулася  бабуся   у новесеньке намисто. Данко на сопілці грає, коляду нову вивчає. І Устим часу не гає, гарно іграшки складає. Навіть Барні вимив лапки, не гризе в дідуся тапки.

Татко на порозі став, гарно всім повіншував. В руки взяв нове кропило,  щоб в городі все родило, щоби спокій був у хаті, щоб думки були крилаті, із поважною ходою окропив усе довкола він свяченою водою.  

На столі дванадцять страв, під столом копичка трав пахне полем, пахне літом, волошковим дивоцвітом.  

Із кожної хатини  в вікна виглядають, бо з небес святкових Коляду чекають.

Одягнула нові шати лісова ялина, жде різдвянку зірку край мій – Україна. І янгол із неба усім сповіщає: «Христос народився! Хай кожен це знає!» І сія велично так під вікном звізда, йде землею зично рідна Коляда.

Твір люб'язно надіслана авторкою спеціально для читачів "Малої Сторінки".

 

 

 

Більше творів Марії Деленко на "Малій Сторінці":

Марія Деленко. Добрі казки для дітейМарія Деленко — авторка дитячих книжок «Кольорова пісня слова», «Абетка», «Вчаться пальчики писати», «Пішов дзбанчик у танчик», «АБВГҐДЕЙКА», «Лічилка для Данилка», «У князівстві Світоярка», «Котячі історії», «Як Данилко Дзвоника знайшов». Членкиня Всеукраїнського літературного об'єднання «Письменники Бойківщини» та Української Асоціації письменників.

 

 

Читаймо також:

Зимові казки для дітей

Зимові казки для дітейКазочки про зиму, Новий рік та Різдво, представленні на "Малій Сторінці", написали для діточок відомі українські та зарубіжні автори: Ганс Крістіан Андерсен, брати Грімм, Василь Сухомлинський, Марія Деленко, Тетяна Винник, Леся Воронина, Катерина Перелісна, Леся Храплива-Щур, Ірина Мацко, Наталя Забіла, Оксана Іваненко, Ірина Жиленко, Микола Білкун, Яків Гончарук, Марія Пономаренко, Василь Струтинський, Валентина Вздульська, Юля Смаль, Василь Мельник, Юлія Хандожинська.

Останні коментарі до сторінки
«Марія Деленко. «По землі Різдво» іде» (різдвяна оповідка)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми