Марина та Сергій Дяченки. Твори для дітей


"Замовник багатьох наших дитячих книжок — це наша донька Стаска. Вона — неприхований рекетир. Із дворічного віку їй потрібно було щовечора розповідати нову казку. І не можна було повторюватися. Так народилося багато нових текстів. Але ще більше історій за роки ми просто забули. Інші джерела натхнення — це прочитані книжки, побачені фільми, події з життя. Важливо також звертатися до спогадів дитинства, до світової культури." (Марина та Сергій Дяченки)

 

Марина та Сергій Дяченки. Твори для дітей

 

Марина та Сергій Дяченки - подружжя українських письменників-фантастів; визнані найкращими фантастами Європи та авторами кращого фантастичного роману початку ХХІ століття. Автори близько 200 авторських книг (разом із перекладами іншими мовами, перевиданнями) загальним тиражем в більш ніж мільйон примірників. Пишуть українською та російською мовами. Дебютували у 1994 році романом-фентезі «Брамник», за який отримали премію «Єврокону» (1996). Марина та Сергій Дяченки – лауреати більш ніж 80 літературних нагород у царині фантастики, 2005 року на Всесвітніх і Всеєвропейських зборах фантастів «Єврокон» у Глазго їх було визнано найкращими фантастами Європи. На загальноєвропейській конференції фантастів «Євроскон-2008» в Москві їх роман «Vita nostra» був удостоєний Премії Премій як кращий фантастичний роман початку ХХІ століття. У 2007 році Дяченки ввійшли в «ТОП-100 самих впливових українців» за версією журналу «Кореспондент». У 2011 році їх документальний кінофільм «The will of Victory (A Doc Opera)» про Другу світову війну, створений в співдружності з американськими кінематографістами, був висунутий на здобуття премії «Оскар», а також став лауреатом кінофестивалю 2012 року у Пасадені, США. У 2013 році переїхали на постійне проживання до США.

За матеріалами: http://1576.ua/people/3791


Марина та Сергій Дяченки. Габріель і сталевий Лісоруб. Казка для дітей. Переклад з російської Наталі Брискіної. Малюнки Володимира ШтанкаГабріель мешкає в гущавині лісу. Він грає на арфі, флейті і сопілці, читає кам'яні книжки і п'є чай з духмяних трав. Білки стрибають Габріелеві на плечі, і той катає на собі десять білок нараз. Він товаришує з лисицею і грає з ведмедиком у горішки. А ще — чекає на своїх батьків. Цей маленький кентавр, який може врятувати ціле місто людей.

 

Марина та Сергій Дяченки, Про Стаску та чудовиськ, бувальщина, Малюнок Арсена Джанікяна, Повітряні рибки, збірка казок для дітейЗ кожної сторінки цієї книжки на тебе повіє свіжий вітер радості, подарованої знаменитими українськими фантастами Мариною та Сергієм Дяченками, а також прекрасним художником Арсеном Джанікяном. Так пишуть, малюють і думають люди третього тисячоліття...

Марина та Сергій Дяченки (назва, зав’язка дії - Андрій Бондарчук). Летючий капелюх. Малюнки Арсена Джанікяна. Київ, видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2001 р.Два братики — Гордійчик та Андрійчик їдуть на літній відпочинок до свого дідуся. Одного дня вони разом з дідусем, песиком Хвостиком та козою Ізабеллою вирушають до річки, але несподівано для себе опиняються на Летючому Капелюсі, тобто на НЛО. Але, на щастя, у хлопчиків є тато — військовий льотчик, мама — інтернет-оператор, і... мобільчик...

Марина та Сергій Дяченки, Про Стаску та чудовиськ, бувальщина, Малюнок Арсена Джанікяна, Повітряні рибки, збірка казок для дітей"Одного разу ліфт поламався, і Стасці довелося йти пішки до своєї бабусі на восьмий поверх. Було це увечері, і лампочки на сходах не світилися. А в темряві, подумала Стаска, запросто можуть водитися страховиська. Але Стаска була дівчинкою хороброю, а тому страховиськ вона хоч і боялася, проте вирішила їх про всяк випадок трохи полякати." (Марина та Сергій Дяченки)


Останні коментарі до сторінки
«Марина та Сергій Дяченки. Твори для дітей»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми