Карина Гусельникова. «Різдвяні мрії» (начерк)


 

На відео: головна ялинка країни — під Бахмутом.

 

 

Карина Гусельникова

РІЗДВЯНІ МРІЇ

(начерк)


Сьогодні вперше в цьому році випав сніг... Другу добу в Україні панує хуртовина... На подвір'ї — зима, а в повітрі панує дух Різдва. Дітки активно пишуть листа святому Миколаю і вірять в диво. І все було б добре, але на нашій землі — війна. Наші чоловіки, батьки та діти стоять на захисті нашої незалежності. У спеку, в сніг, дощ, у будь-яку погоду мужні українські сини роблять насправді неймовірні речі. Збиваючи ракети, дрони, знищуючи ворожу техніку, вони наближають нашу спільну перемогу. Зима для військових особливо складна: морози, заметілі... І одне лише заспокоєння: ми — тут, щоб наші діти мали можливість радіти життю, наскільки це можливо у теперішніх умовах...

Незабаром — Різдво... Різдво тривог і сподівань, віри та надії, що в новому році обов'язково настане наша довгоочікувана перемога.

Останнього тижня у нас кожного дня лунали сирени, життя в Україні ставало на так звану паузу. Дітки у школах та у дитячих садочках спускались до підвального приміщення і були там від двох до п'яти годин.

Маленькі українці навіть у відносно спокійних регіонах відчувають, що зараз війна. Кожна третя дитина у листах Миколаю пише, щоб тато повернувся додому, це було б найбільшим щастям для малечі! Жінки та матері сподіваються, що і в їхніх домівках запанує дух Різдва, і вони нарешті дочекаються своїх чоловіків та синів.

Ми обов'язково згадаємо і тих маленьких діточок, чиї життя забрала війна, згадаємо наших славних дочок та синів, які віддали своє життя за свободу України. Щиро віримо, що цьогорічне Різдво ми зустрінемо без тривог, а магія Нового року здійснить наше найзаповітніше бажання!

Матеріали надіслано авторкою спеціально для читачів "Малої Сторінки".

 

     

Читаймо також на "Малій Сторінці":

Карина ГусельниковаМолода поетка Карина Гусельникова народилася в селі Байрак, що на Полтавщині. Цей квітучий край дарує авторці натхнення писати вірші віддавна... Але коли розпочалася війна почала писати, для того, щоб "заспокоїтися"... Читаймо, співпереживаймо, молімося за нашу перемогу.

 


Останні коментарі до сторінки
«Карина Гусельникова. «Різдвяні мрії» (начерк)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми