Історико-просвітницький проект «Бункер». Фільм 1. Битва під Корсунем (1648 р.). Перший бій за Донецький аеропорт 26 травня 2014 року


Історично-просвітницький проект Бункер. Фільм 1. Битва під Корсунем (1648 р.). Перший бій за Донецький аеропорт 26 травня 2014 року.Історично-просвітницький проект Бункер. Фільм 1. Битва під Корсунем (1648 р.). Перший бій за Донецький аеропорт 26 травня 2014 року.

 

Панове, сьогодні ми продовжуємо знайомити вас із діяльністю історико-просвітницького проекту «Бункер».

Отож, вашій увазі - перший випуск цієї історичної рубрики. У початковій своїй частині фільм повертає нас на 370 років у минуле та розповідає про битву під Корсунем, а у другій – переносить у зовсім недавні події, ведучи мову про перший бій за Донецький аеропорт. Такі різні події, такі різні епохи. Що ж їх об’єднує? Все дуже просто. Спільним знаменником для них обох є бажання жити на своїй Богом даній землі, вільній, без примарних кайданів збоку так званих сусідів, що тільки й чекають, коли ми спіткнемося.

 

 

На відео: БУНКЕР. Битва під Корсунем. Перший бій за Донецький аеропорт 26 травня 2014 року (#1).

 

Через те, що цей випуск був першим, не судіть його занадто строго. Бо від ідеї до втілення фільму на екрані пройшло дуже мало часу. Досвіду таких робіт наш колектив ще не мав, тож зйомка відбувалася на телефон з мінімальним монтажем, та заморокою над сюжетом.

Однак, цей фільм як частина нашої роботи та історії має право на свій перегляд та коментар. Тому в сьогоднішній день у нашій рубриці ми презентуємо саме його, очікуючи ваших відгуків.

Щиро Ваші, Мистецьке збіговисько «Delirium».

 

 

 

Більше важливих історичних фактів дізнавайтеся у блозі:

Хто не знає свого минулого - той не вартий майбутнього. Блог історично-просвітницького проекту Бункер від Мистецького збіговиська Delirium. "Історико-просвітницький проект «Бункер» створений Мистецьким збіговиськом «Delirium» у 2018 році. Метою проекту є популяризація української історії, як одного з головних елементів національної ідентифікації. Бо «хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього» - слова, які є ключовими у розповсюдженні проекту. Все почалося дуже просто, як завжди - з ідеї. Ідеї, чи не створити нам історичні ролики, які б розповідали про звитягу боротьби за незалежність України, крізь призму часу і у сьогодення. Перші випуски, були так би мовити більш аматорськими намаганнями вибрати формат проекту, і ось уже починаючи з четвертого-п’ятого – сформувавши бачення, які повинні бути відеоролики, ми почали плідну працю для досягнення своєї мети. На даний час нами створено дев’ять робіт, що у своєму часовому проміжку зачіпають різні епохи, від козацької до теперішніх часів. Кожен з випусків розповідає про один із елементів історії України, більш чи менш ключовий, але важливий..." (Володимир Ухач)

 

 

Читайте також на нашому сайті:

Володимир Ухач. Три патрони (збірка патріотичних віршів)

 "Моя Україна не зубожіла,
Досить стогнати!
ЇЇ вічна слава вогнем не згоріла – 
Треба лиш знати.
Моя Україна стрічає світанки
У променях бою.
В її поєдинках загоюють рани
Могутні герої.
Моя Україна не тужить,
Вона здобуває!
Хто землю осквернить, спаплюжить,
В блаженному гніві палає..." 

(Володимир Ухач)

 

 

 

-------------------------

 

 

Заходьте на сторінки Мистецького збіговиська "Delirium" у соціальних мережах:


Канал Ютуб: 

https://www.youtube.com/channel/UCVCF...

Сторінки ФБ: 

https://www.facebook.com/DeliriumVideo/ 

https://www.facebook.com/vova.uhach 

https://www.facebook.com/yra.uhach

Інстаграм: 

https://www.instagram.com/delirium_vi... 

https://www.instagram.com/volodimiruk... 

https://www.instagram.com/yra_uhach/

 

 


Останні коментарі до сторінки
«Історико-просвітницький проект «Бункер». Фільм 1. Битва під Корсунем (1648 р.). Перший бій за Донецький аеропорт 26 травня 2014 року»:
Олег , 2019-10-31 18:55:35, #
Тарас , 2019-10-31 23:04:55, #
Людмила , 2019-11-01 10:22:21, #
Аліна , 2019-11-01 14:10:27, #
Володимир Ухач , 2019-11-01 17:20:13, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 14     + Додати коментар
Топ-теми