Розвиваючі іграшки та книги з доповненою реальністю від Олександра Музики


Інформаційний блог. Розвивачі іграшки та книги з доповненою реальністю від Олександра Музики.Інформаційний блог. Розвивачі іграшки та книги з доповненою реальністю від Олександра Музики.

 

Подружжя Олександр та Мирослава Музики – розумні та енергійні вінничани, які своїми виробами дарують дітям та їхнім батькам здивування, позитивні емоції, стрімкий розвиток... Вони створюють книги, що "оживають", розвиваючі геоборди, іграшки "тангоуз", чудернацькі пазли...

Три роки тому на запитання 4-річного сина про те, чому на малюнку Колобок не рухається, як у мультику, Олександр не став відповідати, що це неможливо. Минуло трохи часу, і він зробив це реальністю. Два роки тому Олександр Музика ризикнув змінити кар’єру на хобі, а наприкінці 2019-го року – попроситися на книжковий форум до Монреалю, просто написавши у месенджер послу України в Канаді. Тепер Олександра Музику по той бік океану знають більше, ніж в Україні, а через це його “хобі”- запрошують переїхати. Та наразі подружжя реалізовує свої проекти в Україні, чим дуже-дуже тішить наших дітлахів та їхніх батьків! Вони співпрацюють з багатьма людьми, у яких замовляють малюнки, 3D-моделі, друк. Олександр завжди презентує усіх як одну команду, бо об’єднані вони спільною метою – розвиток дітей.
У листопаді 2019 року Олександр та Мирослава Музики повернулися з великої книжкової виставки у Монреалі, де вони виступали у складі української делегації, разом із Сергієм Жаданом та Андрієм Курковим. У той час, як свої книги там виставляли п’ять великих українських видавництв, Музики приїхали лише з однією книжкою – “Колобок”. Але саме ця книжка викликала справжній фурор серед української діаспори, бо вона вміє "оживати"!!!

 

Інформаційний блог. Розвивачі іграшки та книги з доповненою реальністю від Олександра Музики.

Докладніше про Олександра Музику та його здобутки читайте в інтерв'ю на порталі "Вежа"
(автор - Катерина Дядюк).

 

 

На відео: Олександр Музика - про важливість свого проекту TaleAR.

 

Дивіться далі матеріали про вироби, що створює своїми руками ця неймовірна команда людей, які направду вболівають за інтелектуальний розвиток маленьких українців.


Колобок - казка, що оживає. Книжка з віртуальною реальністю. Доповнена реальність. “Колобок” – це дитяча книжка, гарно ілюстрована і виготовлена з якісних матеріалів. Цю казку можна читати трьома мовами: на одній сторінці розвороту – українська, на іншій – іноземні: англійська та російська мови. Але якщо завантажити безкоштовний додаток і навести камеру на зображення, книжка перестає бути просто книжкою. Кольорові ілюстрації оживають на екрані в форматі 3D, починає грати музика і з’являється цілий інтерфейс з можливістю навіть прослухати цю казку трьома мовами.

Тангоуз - іграшка для розвитку дитини. Китайська головоломка танграм (сім каменів мудрості)Паралельно з книгами, що оживають, Олександр Музика та його команда почали створювати інші речі – також для всебічного розвитку дітей. Цікавою задумкою стало виготовлення китайської головоломки танграм (“сім каменів мудрості”). Її завдання полягає в тому, щоб використовуючи усі сім елементів, скласти якомога більше фігурок. У інтерв'ю вінницькій журналістці Катерині Дядюк Олександр розповів, що таку гру подарували його дітям, але один елемент вони загубили в перший же тиждень, і від того гра перестала бути грою. Тому він зробив танграм ("Тангоуз") у вигляді дерев’яної скриньки, де всі елементи тримаються на магнітах. Всередину ще прикріпив картки, де зображені 25 тварин зі схемами, а їхні назви продублував англійською, щоб гра мала додаткову цінність.

Розвиваючі геоборди (математичні планшети) - вчимося, граючи!Розвиваючі геоборди (математичні планшети) - це квадратні дерев’яні дошки з рядами кілочків, на які можна натягувати канцелярські гумки і створювати таким чином різні фігурки, цифри та букви. Вони надзвичайно цікаві ще й тому, що Олександр Музика поєднав ці планшети з таблицею Піфагора. Таким чином діти можуть не просто створювати зображення, а й вивчати множення. Всього за кілька хвилин, за допомогою гумок і планшету (з цифрами біля кілочків) можна буквально на пальцях пояснити дітлахам, чому від зміни місць множників не змінюється добуток, чому 2х2 це 2 в квадраті, що таке площа і як множити великі числа.


Останні коментарі до сторінки
«Розвиваючі іграшки та книги з доповненою реальністю від Олександра Музики »:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми