Василь Сухомлинський, "Пшеничний колосок" (оповідання)


Василь Сухомлинський

ПШЕНИЧНИЙ КОЛОСОК

Оповідання

 

Василь Сухомлинський, Пшеничний колосок, оповіданняСергійків старший брат Максим пішов служити в армії. Надіслав брат додому листа. Пише, що служить далеко-далеко, біля самого моря. А там усе не таке, як удома: скрізь каміння, і море безкрає, суворе...
«Сергійку,— пише брат.— Піди в поле, зірви колосок пшениці, поклади в конверт і надішли мені».
Пішов Сергійко. Зірвав колоска й замислився: що в ньому, в цьому колоску? Нащо він братові?
Поклав Сергійко колоска в конверт. І написав: «Колоска я зірвав на ниві, що починається за нашою хатою». І як написав це, то зразу збагнув, чого брат колоска просив.

За матеріалами: "Веселка". Книга для читання в дошкільних закладах. Упорядники: В.Д. Крушинська, Л.В. Кремсал, Л.В. Гураш. Художник Л.П. Гніппель. Київ, видавництво "Радянська школа", 1989, стор. 186.

 

 

Більше творів  для дітей Василя Сухомлинського на нашому сайті:

Василь Олександрович Сухомлинський - видатний український педагог, письменник і публіцист.У 1926 - 1933 роках В. О. Сухомлинський навчався у Василівській семирічній школі, де був одним з кращих учнів. Вчився добре, старанно, любив читати, гарно малював. Щоб зібрати гроші на книги, фарби, зошити, разом з однолітками та братами ходили на Новий рік посівати та щедрувати, а літом працював у колгоспі. У дитячому садку, який діяв в колгоспі на період літніх канікул йому доручали бути помічником вихователя. Він доглядав малюків, розповідав їм казки, читав книжки, проводив веселі ігри. Тому і вибір професії був не випадковий.

Останні коментарі до сторінки
«Василь Сухомлинський, "Пшеничний колосок" (оповідання)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми