Твори Юлії Смаль для дітей


Юлія Смаль - про себе:

(інформацію від 21.01.2018 року взято з дозволу авторки з її ФБ-сторінки)

 

Юлія Смаль, оповідання для дітей1. Я вже 3,5 роки живу в Китаї, у місті Піньху, недалеко від Шанхая. Про це написана книжка "Китайський щоденник української мами" видавництва "КМ Букс". 
2. У мене троє дітей, близнюки Марко і Олена, їм скоро 12, вони вчаться в міжнародній канадсько-китайській школі Maple Leaf, в міжнародній українській школі заочно, володіють чотирма мовами, мають жовті пояси тейквондо і грають на піаніно і барабанах. Лесю скоро 5, поки що він приховує свої таланти, але ходить вже два роки до китайського садка, так що там теж щось діється, він займається малюванням. Про моїх дітей вже от більше 10 років можна читати казки, оповідання і віршики в різних дитячих українських журналах, наприклад, у "Пізнайку" (і ін.) і збірках казок багатьох авторів, навіть у великих і товстих подарункових виданнях "Свічада" і "Братського". 
3. Моя основна освіта - хімік. З цього приводу ви можете знайти "Цікаву хімію. Життєпис речовин" ВСЛ - науково-популярну книжку для дітей, і "Екологічне виховання на уроках хімії та біології" ВГ "Основа" - методичний посібник для вчителів. В Україні я 10 років відпрацювала вчителем хімії, офіційно я педпрацівник І категорії. Зараз уже на фінальному етапі науково-популярна природнича книжка для дітей старшого дошкільного і молодшого шкільного віку.
4. Крім того, що я хімік, я ще дипломований педагог і трошки український філолог (з дипломом). Поза тим я маю досвід роботи в журналістиці. Мої матеріали спокійно можна знайти в інтернеті за ключовими словами Юля (Юлія) Смаль. Останній великий матеріал виходив в Кані, наприклад. 
5. В Китаї я працюю вчителем англійської в мовних центрах. Крім англійської, я ще говорю польською, вчу китайську. Таку роботу мені регулярно і пропонують. 
6. Хоча читати я найбільше люблю фантастику і фентезі, пишеться мені більше про любов. У видавництві "Брайтстар" вийшли "Теплі історії з корицею" і "Хто повірить Елеонорі Чайці?". Зараз дописую ще одну, яка логічно закінчить обидві попередні. 
7. Я не їм солодкого. 
8. Мій чоловік - айтішник. Саме тому ми в Китаї. 
9. Я пластунка вже 27 років. На цей момент є виховницею в пластовому гуртку "Шанхайські дракони" в Шанхаї. 
10. Вперше в житті я пішла добровільно в спортзал і тепер займаюся скиданням маси. Крім всього, ще шукаю хімічні обгрунтування або заперечення різним хімічним страхайкам, пов'язаних з цим. 
11. Для видавництва "Смірна" я написала дві біблійні переповідки, кожна з яких окремими книжками вийшли у вигляді розмальовок. 
12. Найпершою моєю книжкою є "Абетка" для видавництва "Фоліо". 
13. У мене також є свій х
імічний сайт. 
14. На мої слова є трохи пісень. 
15. Півроку в житті я вела передачу для дітей на радіо "Луцьк". 
16. В мене є татуювання, і я літала з дітьми на повітряній кулі в Карпатах.

P.S. У 2019 році родина пані Юлії переїхала до Німеччини, де вони усі чудово освоїлися і продовжують працювати, вчитися, творити, подорожувати... (ред.) smileyheart

 

 

 

 

Юлія Смаль. Казки для дітей

Юлія Смаль, казки для дітей"... В Україну приїхала разом з батьками уже вміючи говорити, тому багато зусиль було прикладено для вивчення української мови. В 1986 пішла до школи, відзвонила усі перші і останні дзвоники, була жовтенятком, піонеркою, зрештою вступила до лав Національної скаутської організації України — Пласт, в якої багато чому навчилась, з якою багато подорожувала. Закінчувала волинський ліцей, хіміко-біологічний профіль, потім волинський державний університет, освіта — магістр хімії. Понад усе на світі люблю подорожувати і читати, дізнаватися щось нове будь-якими шляхами. Маю трьох діток — Марка і Оленку, дев'ятирічних близнюків, і Леся — дворічного бублика, для них пишу дитячі віршики і казочки, саме з них почалося моє бажання щось описувати, змальовувати, складати в рядочки..." (Юля Смаль)
 
 
Юлія Смаль, вірші для дітейЮлія Смаль - письменниця, авторка віршів і прози для дітей та дорослих, журналістка, учителька, пластунка. Читайте вірші Юлі Смаль: "Наша Марічка", "Не забувся?", "Кваперета", "Запитання", "Важливі справи", "Ніч", "Осінь", "А від…", "Муркоталки", "Впала киця", "Кошеня не спить", "Куди поспішає Слон?", "Спи", "Хмаринка-веселинка", "Одного чудового дня", "Люлі", "Віршик про кицю", "Коли починаються дива", "Звідки беруться сни", "Оце так-так!", "Вереда", "Весняний віршик", "Сюрприз", "Про мам", "Догори ногами", "Суперечка", "Сороконозі", "З життя віника", "Перевертала", "Меню для динозавра", "Пінгвіни на північному полюсі", "Базікало". А також: "Бігла мишка рано вранці…", Вереда", "Білий світ", "Будні", "Хмаринки".
 

 

 

 
 
Юлія Смаль, оповідання для дітей

Юля Смаль, Артемкові друзі, оповідання для дітей"Настала золота осінь. Марійка та Василько бігали алеями міського парку і збирали різнобарвні листочки — червоні, жовті, коричневі, з зеленими прожилками. Вони всі були такі різні і такі гарні, що хотілося набрати якнайбільше. Мама просила назбирати таких листочків, аби потім їх скласти до товстої книжки, а взимку робити аплікації..." (Юля Смаль)

Юля Смаль. Хімія і їжа. Оповідання для дітей - з книжки Цікава хімія. Життєпис речовин"Ти, мабуть, і не здогадуєшся, що вже став справжнісіньким хіміком-експериментатором? Тож слухай сюди. Якщо людина хоч раз у житті підсмажила або зварила яйце, приготувала м’ясо чи картоплю, навіть посолила суп чи забула на ніч на столі склянку молока і воно скисло, — то вже здійснила справжнє хімічне перетворення. Неймовірно, правда? Перший, хто запік на вогні дикого кабана, запарив узвар, замісив тісто та спік запашний хліб, і був справжнім першим хіміком. Бо суть хімічної реакції, хімічного перетворення полягає у зміні властивостей речовини..." (Юля Смаль)

Юля Смаль. Кольорова хімія. Таємниці хіміка-криміналіста. Оповідання з книжки Цікава хімія. Життєпис речовин

"Відкрию тобі одну маленьку таємницю. Наше око — складна система, і вчені ще не дійшли згоди у формулюванні єдиної теорії кольору. Насправді ніхто не знає, чому ми бачимо всі кольори так, а не інакше. Ми з тобою відштовхнемося від того, до чого звикли. Коли синє  — це синє, а жовте — жовте. Гаразд? Адже самі кольори, їхня зміна й від чого ця зміна залежить — здавна цікавить допитливих людей. Чому листя зелене? А чому стає жовтим або червоним? Не існує єдиної теорії кольору. Проте ми знаємо, що колір предмета залежить від того, яку саме частину світлового променю здатен цей предмет відбивати і як на цей сонячний промінь реагують електро́ни атомів, з яких складається предмет. Тобто знову все залежить від електронів, найдрібніших, але важливих цеглинок Всесвіту!.." (Юля Смаль)

Останні коментарі до сторінки
«Твори Юлії Смаль для дітей»:
Ярик , 2017-10-17 16:17:24, #
Макс , 2017-12-06 12:51:31, #
Аьоьа , 2022-04-06 10:23:20, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 3     + Додати коментар
Топ-теми