Ольга Зубер. Казка-легенда для дітей та дорослих "Подарунок янголів" (читати та слухати, відео)


 

На відео: "Подарунок янголів" — прекрасна казка-легенда для дітей та дорослих від Ольги Зубер. 

 

 

Ольга Зубер. Подарунок янголів. Казка для дітей та дорослих.

 

 

Ольга Зубер

ПОДАРУНОК ЯНГОЛІВ

 

Завантажити текст казки Ольги Зубер "Подарунок янголів" (txt.zip)

 

Ольга Зубер. Подарунок янголів. Казка для дітей та дорослих.Одного разу, на осяяну ранковим промінням Землю, спустився маленький Янгол. Він зістрибнув із золотавої хмаринки і потупцяв босими ніжками по росяній траві. 
Він роздивлявся все довкола: квіти, що прокидалися від сну, озера, гори, річки, заглядав у гнізда пташок, милувався метеликами, та маленькими крапельками роси, що перлинками переливалися на траві.
Він ішов усе далі й далі. І вийшов до невеликого, але дуже красивого озера. Вода в озері була наче прозоре блакитне скло, і лиш тендітні хвильки дріботіли на поверхні.
Янголятко нахилилося до води і посміхнулося до свого відображення, а потім, обережно, щоб не замочити крилець, помило у водичці свої крихітні ніжки.
Аж, раптом, на середину озера випливла зграя величних лебедів.
У Янголятка аж подих перехопило від такої краси! Лебеді пливли плавно, гордо вигинаючи шиї та скоса позираючи на своє відображення у воді, милуючись собою. Янголятко, склавши рученята, захоплювалось диво-птахами.
Зненацька, на озеро налетів шалений вітер. Озеро пінилося хвилями, шуміли дерева, ламалися гілки, з гір котилось каміння. Лебеді билися мокрими крильми об хвилі і не могли злетіти. Маленьке Янголятко злякалося і  міцно схопилося рученятами за стовбур дерева. Небо затяглося важкими хмарами і почалася злива.
На щастя, дощ ішов недовго. Вітер ущух, і  на Землю знов полилося тепле сонячне світло.
Янголятко присіло, щоб перевести подих, і побачило, що біля нього лежить красень-лебідь.
– Що з тобою? – стривожилось Янголятко.
Але лебідь був такий знесилений, що не зміг відповісти. І лише придивившись до нього, Янголятко побачило, що в птаха поранені крила.
– Я не зможу тепер летіти, – нарешті відповів лебідь.
– Як же так?! – захвилювалося Янголятко.
– Нам пора летіти у далеку подорож. А мої крила не дадуть мені змоги це зробити.
– Візьми мої крила! – не довго думаючи  сказало Янголятко.
– А як же ти? Ти теж без крил не зможеш літати!
– А я залишуся тут, на Землі, – відповіло Янголятко.
Лебідь взяв, незвичні для себе крила, подякував, низько прихиливши голову до землі, й стрімко піднявся у височінь. Янголятко проводжало його поглядом, не зводячи очей, аж поки лебідь, пролетівши крізь білу хмарину, не зник у далині.
Аж, раптом, Янголятко побачило, як на Землю спустилося безліч Янголів. Вони подарували пораненим лебедям свої крила, щоб ті змогли полетіти у вирій.
Лебеді вдячно глянули на своїх рятівників, залопотіли крилами й швидко, один за одним покинули озеро.
А Янголи, що подарували свої крила птахам, перетворились на діточок, і залишились жити на Землі. І ти також Янголятко. Просто колись давно ти подарував свої крила пораненому лебедю.

 

Ольга Зубер. Подарунок янголів. Казка для дітей та дорослих.

За матеріалами: Журнал для дітей "Котя-малюк". Видавництво "Анатоль", червень 2017 р.

 

 

Читайте також на "Малій Сторінці":

Цікаві дитячі казочки від Ольги Зубер

Ольга Зубер. Казочки для малят

Ольга Зубер — молода поетка та казкарка з міста Переяслав, що на Київщині. Має педагогічну освіту. Писати вірші почала ще в дитинстві, а от казочки — коли стала підростати маленька донечка. Дівчинка у мами — дуже цікава, тому казок для неї було все замало. От і почала пані Ольга вигадувати свої цікаві казкові історії, які з 2015 року почали друкувати дитячі періодичні видання: "Малятко", "Колобочок", " Мамине сонечко", "Котя", "Жирафа Рафа", "Ангелятко". Як і кожен автор, письменниця мріє про видання своєї книжечки... 

 

 

 

Більше казок на нашому сайті:

Українські казки для дітей

казкиЧимало українських письменників творили казки. Серед них Іван Франко, Леонід Глібов, Марко Вовчок, Леся Українка, Олена Пчілка, Юрій Федькович, Григорій Квітка-Основ’яненко, Левко Боровиковський, Петро Гулак-Артемовський, Євген Гребінка, Микола Костомаров, Пантелеймон Куліш, Юрій Федькович, Іван Наумович, Василь Сухомлинський та багато-багато інших.  Всупереч труднощам історичного шляху, українська літературна казка розвивалася і свідчила про те, що в мистецьких пошуках українські письменники йшли в ногу з письменниками Європи і світу.

 

Казки різних країн світу для дітей

Казки різних країн світу
Казки Еріха Распе, Ганса Крістіан Андерсена, братів Якоба і Вільгельма Грімм, а також — англійська, австралійська та угорська народні казки.

Останні коментарі до сторінки
«Ольга Зубер. Казка-легенда для дітей та дорослих "Подарунок янголів" (читати та слухати, відео)»:
Саша , 2018-10-30 17:10:57, #
Олена , 2018-11-08 13:01:57, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 2     + Додати коментар
Топ-теми