Огляд найкращих онлайн сервісів для навчання


Якщо ви не маєте фізичної змоги чи занадто заклопотані родиною або справами, щоби їздити зранку на пари в університет, якщо ви вже не вчитесь в жодному навчальному закладі, але хочете навчитись чогось нового – саме для вас огляд найкращих онлайн сервісів для навчання.



1. Coursera


навчання


Пропонує своїм слухачам сотні безкоштовних онлайн-курсів з різних дисциплін, у разі успішного закінчення яких користувач отримує сертифікат про проходження курсу. Coursera співпрацює з університетами з різних країн світу для викладання курсів цих навчальних закладів онлайн. Курси є безкоштовними, але для тих, хто хоче отримати сертифікат із персональною верифікацією, передбачені платні сертифікати для окремих курсів. Протягом навчання студент повинен переглядати відеолекції, які надсилаються йому щотижня, читати рекомендовані статті та виконувати домашні завдання. Деякі курси мають українські субтитри.



2. Khan Academy


сервіси для навчання онлайн, Khan Academy


Освітня організація, яка була створена ще у 2006 році. Мета організації – надання якісної освіти кожному і всюди. На сайті є кілька тисяч безкоштовних мікролекцій з математики, фізики, хімії, історії, фінансів, економіки, біології, мистецтва, комп’ютерних наук та інші. Всі курси розділені на уроки, з можливістю перегляду незалежно від курсу, який ви вибрали. Проект підтримується за рахунок пожертвувань.



3. Udacity


сервіси для навчання онлайн, Udacity


Більшість курсів Udacity – технічної спрямованості. В кожному курсі є кілька уроків, які містять короткі відео. В кінці заняття є завдання, щоб перевірити наскільки ви засвоїли матеріал. В середньому курс триває до 2 місяців, а щотижня на нього треба витрачати орієнтовно 6 годин на навчання.



4. edX


сервіси для навчання онлайн, edX


Спільний проект Масачусетського технологічного та Гарвардського університетів. Кількість представлених іменитих вузів тут просто вражаюча. Більше 200 університетів зі всього світу виявили бажання співпрацювати з проектом і надають свої матеріали. Курси безкоштовні, але якщо захочете сертифікат – доведеться заплатити.



5. iTunes U


сервіси для навчання онлайн, iTunes U


Ця платформа підійде для власників Apple-пристроїв. Список запропонованих дисциплін дуже великий, як і список навчальних закладів, що надають лекції. Часто в уроці є допоміжні файли, де пояснюються деякі аспекти лекцій, або ж наводяться приклади застосування пройденого уроку.



6. Udemy


сервіси для навчання онлайн, Udemy


Тут представлені найрізноманітніші курси, серед яких продуктивність, стиль життя чи, навіть, музика. Є як безкоштовні курси, так і платні. Навчальні матеріали представлені у вигляді відео, аудіо, презентаціями та текстом. Udemy також пропонує можливість організаціям створювати власні навчальні проекти для корпоративного навчання.



7. Prometheus


онлайн сервіси для навчання, Prometheus


Громадський проект масових відкритих онлайн-курсів. Цей український сервіс стартував лише нещодавно, але вже набув великої популярності. Зараз доступні чотири курси: Prometheus надає безкоштовну можливість уніерситетам, провідним викладачам та компаніям-лідерам у своїй галузі публікувати та розповсюджувати курси на цій платформі. Кожен курс складається із відеолекцій, інтерактивних завдань, а також форуму, на якому студенти мають змогу поставити питання викладачу та поспілкуватись один з одним. Успішне завершення курсу дасть змогу отримати електронний сертифікат, який підтверджуватиме здобуті знання.

За матеріалами: http://inspired.com.ua/

 

 

Більше про навчання онлайн на нашому сайті:

Навчання онлайн
Якщо ви не маєте фізичної змоги чи занадто заклопотані родиною або справами, щоби їздити зранку на пари в університет, якщо ви вже не вчитесь в жодному навчальному закладі, але хочете навчитись чогось нового, то саме для вас статті про онлайн-навчання... Вибір - за Вами.

Останні коментарі до сторінки
«Огляд найкращих онлайн сервісів для навчання»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми