Марина та Сергій Дяченки, "Про Стаску та чудовиськ" (бувальщина) - зі збірки казок "Повітряні рибки"


Марина та Сергій Дяченки, Про Стаску та чудовиськ, бувальщина, Малюнок Арсена Джанікяна, Повітряні рибки, збірка казок для дітей

 

Марина та Сергій Дяченки

ПРО СТАСЬКУ ТА ЧУДОВИСЬК

(бувальщина)

Одного разу ліфт поламався, і Стасці довелося йти пішки до своєї бабусі на восьмий поверх.
Було це увечері, і лампочки на сходах не світилися. 
А в темряві, подумала Стаска, запросто можуть водитися страховиська.
Але Стаска була дівчинкою хороброю, а тому страховиськ вона хоч і боялася, проте вирішила їх про всяк випадок трохи полякати.
От іде вона сходами й жахливо завиває:
— У-у-у-у!!! У-у-у-у!!!
Страховиська, звичайно, почули те «У-у-у-у!!!» і смертельно перелякалися. Будь-хто злякається, коли йому в тем ряві ось так завити.
І страховиська вирішили мерщій утікати від того зави вання.
І повтікали.


За матеріалами:

- Марина та Сергій Дяченки. "Повітряні рибки". Казки для дітей. Ілюстрації: Арсен Джанікян. Київ, видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га", 2000, 24 с.
- Хрестоматія сучасної української дитячої літератури для читання в 1, 2 класах серії «Шкільна бібліотека». Укладання Тетяни Стус. Львів, "Видавництво Старого Лева", 2016, стор. 120 - 121. Ілюстрація Арсена Джанікяна.

 

Читайте також на "Малій Сторінці":

Марина та Сергій Дяченки. Твори для дітей"Замовник багатьох наших дитячих книжок — це наша донька Стаска. Вона — неприхований рекетир. Із дворічного віку їй потрібно було щовечора розповідати нову казку. І не можна було повторюватися. Так народилося багато нових текстів. Але ще більше історій за роки ми просто забули. Інші джерела натхнення — це прочитані книжки, побачені фільми, події з життя. Важливо також звертатися до спогадів дитинства, до світової культури." (Марина та Сергій Дяченки)


Останні коментарі до сторінки
«Марина та Сергій Дяченки, "Про Стаску та чудовиськ" (бувальщина) - зі збірки казок "Повітряні рибки" »:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми