Галина Демченко, "Зима" (оповідання)


оповідання для дітей, оповідання про зиму, Галина Демченко, ЗимаГалина Демченко

ЗИМА

Оповідання

 

Помахала осінь останнім жовклим листям і попрощалася з нами. Не видно сонця. Зрідка-зрідка виходить воно погуляти. Важкі хмари табунами бродять, небо застилають. Похолодало. Затулив нору борсук і спить. І ведмідь-волохань спить. А маленька білочка-вертуха по гілках стрибає. Що їй! Є в неї і грибки, і горішки. Весело тарабанить дятлик на сосні. Шишки роздовбує. «Сніг-сніг-сніг...» — закричали снігурі, що тільки-но прилетіли з півночі.

Дихнув мороз, пробіг на срібних ковзанах річкою. Запурхали лапаті сніжинки. Прийшла сніжна зимонька.

 

оповідання для дітей, оповідання про зиму, Галина Демченко, Зима

 

 

 

За матеріалами: "Малятко". Збірка творів з журналу "Малятко". Упорядник Світлана Єфименко. Художники: Василенко А., Голембовськи Л., Горбачов В., Денисова Н., Левич Аким, Морозов В., Остроменська І., Прахова А., Агафонов А., Міхнушов О., Пуханова Л. Київ, "Веселка", 1988.

 

 

Більше творів Галини Демченко на нашому сайті:

Маленькі дитячі оповідання Галини Демченко
Добірка коротеньких оповідань Галини Демченко: "Зима", "Спасибі лісникові!", "Красно дякуєм за хліб!", Калинка", "Горобина".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ілюстровані загадки-віршики Галини Демченко
Віршовані загадки з картинками (художник - невідомий) від української поетеси Галини Демченко про ялинку, гриби, корову, павучка, вареники, мак, їжачка, жабку, комаря та песика.

 

Веселі віршики-вигадки від Галини Демченко для малят
Веселі дитячі віршики від Галини Демченко з різних збірочок: "Як одягнувся кіт", "Зажурилась білочка", "Мишенята-кухарята", "Сидить котик на припічку", "Рукавиці", "Коники-музика", "Панчішки", "Новосілля", "Водичка", "Калачі", "Білочка", "Таня", "І нащо хвоїнки?", "Ялинка", "Юрасева іграшка", "Боровичата", "Тане сніжок", "Весняні струмочки". 

Останні коментарі до сторінки
«Галина Демченко, "Зима" (оповідання)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми