Галина Вдовиченко, твори для дітей (уривки)


Галина Вдовиченко, твори для дітей, оповідання для дітей, уривки з книгГалина Костянтинівна Вдовиченко — українська письменниця та журналістка. Галина Вдовиченко з'явилася на світ 21 червня 1959 року на Кольському півострові. У дитинстві родині доводилося часто переїздити з місця на місце. Галина Костянтинівна закінчила філологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Наразі є заступником головного редактора газети «Високий Замок» (Львів). Дебютувала у 2008 році - з романом «Пів’яблука» (видавництво "Нора-Друк"). Казкова повість “Ліга непарних шкарпеток” отримала першу премію в номінації “прозові твори для дітей у “Коронації слова-2012”. У 2015 році у "Видавництві Старого Лева" для дітей було надруковано казкову повість «36 і 6 котів», а у 2016-му - книжку для маленьких «Засинай. Прокидайся».

 

* * *

 

Галина Вдовиченко, "Мишкові миші" (казка-повість, уривки)

Казка з татом: Галина Вдовиченко, Мишкові миші, казка-повість. Малюнки Анни Сарвіри."Мишкові миші" Галини Вдовиченко -  казка про різних мишей, яким доведеться порозумітися й  посваритися, нареготатися й побитися - перш ніж вони створять супер-пупер мишачий рок-бенд... Дивіться та слухайте казочку, яку для вас читає Фоззі.


Галина Вдовиченко. Ліга непарних шкарпеток, уривок. Малюнки Дмитра Скляра... У нижній шухляді жили непарні шкарпетки. Їм дуже хотілося бути потрібними, але... одного разу господиня пообіцяла викинути "весь цей мотлох". Тоді вони організували Лігу непарних шкарпеток, і коли хтось із них вскакував у халепу, друзі рятували його. Навіть коли до сірої шкарпетки знайшлася пара, вона не захотіла покидати старих друзів. З цією книжкою діти навчаться цінувати справжню дружбу.

Читаємо цікавий уривочок з цієї чудової книжки Галини Вдовиченко.

Галина Вдовиченко. Найдовші вуса. Уривок з книги 36 і 6 котів. Малюнки Наталки Гайди"Конкурс! Конкурс на найдовші вуса — предмет особливої гордості кожного муркотуна. Без вусів вони втрачають половину своїх можливостей, а з ними і бачать краще, і чують, і відчувають. Котячі вуса — котяче багатство. "Привіт! — вистрибнув на середину кімнати Коментатор-Чорний кіт. — Я Коментатор-Чорний кіт і зараз ми вам покажемо, як визначають власника найдовших вусів. Ви дивитеся конкурс «Вуса сезону»! Ви бачите, як Хук і Джеб витягають з  кросівки Стаса довгу шнурівку." Невеличка сутичка — і ось брати наближаються до гурту, тягнучи кожен на себе свій кінець вимірювальної мотузки. А судді хто? Хто вимірюватиме вуса?.." (Галина Вдовиченко)

Останні коментарі до сторінки
«Галина Вдовиченко, твори для дітей (уривки)»:
Люба , 2018-01-11 13:24:43, #
Алька-Крісталька , 2018-01-11 15:12:11, #
Ваня , 2018-02-20 20:48:19, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 3     + Додати коментар
Топ-теми