Володимир Даник. "Українське радіо... гуморизується!"


 

Володимир Даник. Українське радіо гуморизується! А серйозно? Ведучі: Богдан Буткевич і Наталя Соколенко.

 

Володимир Даник

УКРАЇНСЬКЕ РАДІО... ГУМОРИЗУЄТЬСЯ!

У нашому житті багато що робиться, так би мовити, на голому... а то і ледь-ледь одягненому ентузіазмі. Ну, скажімо, людина любить якусь справу. А потім і виявляється, що результати цього захоплення можуть бути цікавими усім. Згадуючи початок власної літературної творчості, можу сказати, що був у мене період, коли несподівано для себе крім лірики я почав писати і віршовані усмішки.
У обласній газеті «Черкаська правда» (нині «Черкаський край»!) раніше мало не кожну суботу друкувався розділ гумору. Там друкувалися переважно місцеві гумористи. Скажімо, такий талановитий гуморист з Шевченкового краю як Семен Савченко. 
Публікації подобались і читачам газети, і самим сміхотворцям. А творцем цього «веселого» розділу був досвідчений журналіст (і автор яскравих гумористичних творів!) Володимир Озірний.
На Українському радіо роками радувала слухачів передача «Від суботи до суботи». Там були і гумористичні твори і пісні, і зустрічі з цікавими авторами.
Змінюються тенденції, змінюються люди. І виникало інколи враження, що гумористичні традиції на Українському радіо вже до певної міри втрачені. Але ж ні...
Останні літні місяці цього року наочно продемонстрували, що наші радійники можуть створювати вельми презентабельні і цікаві гумористичні передачі. Мова йде, звичайно ж, про передачу «А серйозно?». Тема передачі – політика…

У політики у гуморі – цікаві і давні традиції. Можна згадати американського гумориста Арта Бухвальда, який писав про політику так дотепно, що написане ним частенько передруковувала і радянська преса. Хоча у творах Бухвальда нічого прокомуністичного і не було. 
Можна згадати, і багатьох нині сущих авторів-гумористів. Що вміють писати на гостру політичну тематику і писати дотепно. І чиї твори, так би мовити, на слуху...
Ось і Українське радіо долучилося до гумористичної повені на політичні теми. Створивши цікаву, так би мовити, слухабельну радіопередачу. У передачі двоє ведучих – Богдан Буткевич і Наталя Соколенко. 

 

 

 На відео: А СЕРЙОЗНО?! з Богданом Буткевичем і Наталкою Соколенко (15 відео).



Спочатку передача ніби доповнювала процес передвиборної президентської гонки, а потім її тематика плавно перемкнулася на вибори до Верховної Ради. А далі і до слухачів, і, мабуть, до творців «А серйозно?» вже приходить розуміння, що журналістський гумор на політичні теми – це не передвиборний піар. Тобто не явище тимчасове, а явище стабільне. Явище близьке і хвилююче для радіослухачів у всі пори року.
Українське радіо у нинішньому форматі – це немало імпровізації... І якщо для Богдана Буткевича можливість вихлюпнути з себе соковитий гумор не є чимось несподіваним, то для Наталі Соколенко, журналістки вдумливої і украй серйозної, новий її, вже гумористичний, імідж був ніби шокуюче одкровення!  Отож і чуємо, як двоє талановитих журналюг і сформували яскравий, неординарний, гумористичний дует. Та ще й на таку непросту тему. А цьому дуету допомагають і інші творці передачі, що перебувають до певної міри за кадром.
Ну, що ж... Українське радіо у своєму гумористично-політичному баченні наших реалій – це і дотепно, це і доречно, це і важливо! 
Так, на нашому радіо є яскраві творчі особистості. І це запорука того, що створене ними буде цікавим для слухача.  
І можливості інтернету тут виявляють себе дуже вагомо і вельми зручно. 
Скажімо, ви з якихось причин не змогли прослухати випуск улюбленої передачі. І що ж... Ви таки зможете це зробити. Потім. І не один раз. У ще не комп’ютеризованого радіослухача таких можливостей не було. А тепер вони з’явилися.
У автора цих рядків є цикл віршів, до якого входять вірші-присвяти і просто знайомим, і творчим людям. Частина цього циклу уже публікувалася по книгах чи літературних виданнях, а частина (у тому числі іще не написана) ще маю надію, буде надрукована. Отож перед вами... новий вірш з циклу «Дружні присвяти».

 

 

ТВОРЦЯМ ПЕРЕДАЧІ «А СЕРЙОЗНО?»

Вже й журналюги, бач, стали артистами –
Ну, певна річ... дзвінкими й голосистими!
І переходить Українське радіо –
На більш високу... політичну стадію.

 

 

Володимир Даник. Українське радіо гуморизується! А серйозно? Ведучі: Богдан Буткевич і Наталя Соколенко.

Статтю надіслано автором спеціально для читачів "Малої Сторінки".

 

 

 

Читайте також на нашому сайті:

Блог письменника, поета, гумориста, викладача ЧДТУ Володимира Даника
Володимир Даник - поет, прозаїк, автор пісень і бард. Автор 21 книг поезій, пісень і прози, серед яких: «Гуморески та байки» (1991), «Таємна зброя» (1992), «Під впливом НЛО» (1992), «Як стати молодим» (1992), «Вічна тема» (1993), «У Черкасах – сміються!» (2006) та інші. Володимир Олексійович - член Національної спілки письменників України, лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (2016 та 2019 рр.), лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов», лауреат конкурсу «Автора! Автора!», який проводився журналом «Перець» та міністерством культури України.

Останні коментарі до сторінки
«Володимир Даник. "Українське радіо... гуморизується!"»:
Микола , 2019-08-03 10:43:02, #
Василь , 2019-08-03 20:51:05, #
Оксана , 2019-08-04 10:32:05, #
Ірина , 2019-08-05 13:26:17, #
Микола Іванович , 2019-08-05 17:01:37, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 6     + Додати коментар
Топ-теми