Тетяна Винник. "Придорожній камінь" (казка для дітей)


Тетяна Винник. Казка про придорожній камінь

 

Тетяна Винник

ПРИДОРОЖНІЙ КАМІНЬ 

(казка)

 

На дорозі лежав старий Камінь і важко дихав. Він багато бачив, але нікому не міг розповісти побачене, оскільки був німий. Сумно проводжав автобуси. Слухав, як шумить в річці вода. І так минав день за днем, а на нього ніхто не звертав уваги.  
 «Може, це тому, що я сірий?!» – подумав Камінь. 
Одного разу дорогою йшов чоловік і раптом побачив камінь. Взяв його в руки, подивився на нього з різних боків і сховав у свою сумку. Це був Скульптор. 
Він приніс його в майстерню, поклав на стіл і знову довго роздивлявся. А потім взяв долото  й молоток і обережно почав оббивати з нього скалки. Каменю було боляче після кожного удару молотка і в той же час приємно було бачити, як з нього вилітають іскри. А він навіть і не здогадувався, що в ньому, сірому камені, так багато яскравих летючих леліток. Потім скульптор довго його шліфував, витирав вологою ганчіркою, і нарешті поклав його на столі перед люстром. І камінь побачив, що на нього дивиться справжній крилатий кінь. 
- Невже це я? – подумав камінь. – Отой, що колись був сірим, непомітним і нікому не потрібним.
Незабаром скульптор покликав друзів і показав їм свій витвір. На сірий камінь, який став крилатим конем, дивилися із захопленням, і в очах людей камінь побачив такі ж самі яскраві лелітки, які вилітали з нього, коли над ним працював майстер.  

Казку люб'язно надіслано авторкою спеціально для читачів "Малої Сторінки".

 

 

 

На відео: "Казка про придорожній камінь" Тетяни Винник від каналу "З любов'ю до дітей".

 

 

Більше творів Тетяни Винник на нашому сайті:

Українські казки для дітей. Казочки для дітей від Тетяни Винник.Журналіст, письменниця, поетеса, перекладач, редактор дитячого часопису «Крилаті», волонтер і громадський діяч із Ніжина Тетяна Винник є лауреатом багатьох премій та переможцем числених конкурсів. Один з них - конкурс казок «Мандрівник часу». Її казочки гріють своїм теплом та вчать дітей добру...... Кожен для себе знайде в них те, що йому на даний момент конче необхідно. Тож читаймо!

 

Поезії Тетяни Винник для дітей

Поезії Тетяни Винник для дітейДо чудової збірочки поезій Тетяни Виник увійшли такі вірші: «Весна», «Пiдсніжник», «Сонце», «Моя матуся», «Тато», «Синій світ», «Тіння», «Секрет», «Художник», «Вечір», «Неслухняні черевики», «Слон і дзеркало», «Пісенька лісових грибів», «Осінь», «Покрова», «Синичкa», «Сон», «Миколай Чудотворець», «Лист до Святого Миколая», «Метелиця», «Буває», «Іній», «Снігурі», «У Святвечір», «Вертеп», «Бiлий янгол», «Колядка», «Йде Рiздво по Hiжину», «Родивсь Христос!», «Щедрий вечір», «Засівка», «Водохреща», «Добро i Зло», «Моя родина», «Вишиванка», «Їде потяг повз Карпати», «Сіячі», «Писанка», «Великдень», «Великоднiй Hiжин».
«Базар», «Білки», «Грибочки», «Ґава», «Дощик», «Їжачки», «Казка», «Каштанчик», «Квітка», «Крута ворона», «Лисенятко», «Листочок», «Мишка», «Мікроб», «Нензи», «Німа мавпа», «Новорічна пісенька», «Панчішки для киці», «Перший сніжок», «Полуничка», «Потічок», «Святий Микола», «Сироїжка», «Сніговик», «Сонячний зайчик», «Справжній друг», «Хуртовина», «Чудасія», «Шалик для жабеняти» - такі дитячі віршики увійшли до збірочки Тетяни Винник "Крута ворона".

Останні коментарі до сторінки
«Тетяна Винник. "Придорожній камінь" (казка для дітей)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми