"Все про козаків" - усі серії мультфільму


Все про козаків - усі серії мультфільмуЗ виходом першої серії «Як козаки куліш варили» у 1967 році, мультсеріал здобуває величезну популярність, а харизматичні персонажі стають народними улюбленцями. Герої мультфільмів про козаків є своєрідним національним символом. Головні герої мультсеріалу - троє запорозьких козаків: Бурмило, Коротун і Силач (за сценарієм, мають імена Грай, Око і Тур відповідно. Грай — хитрий і розсудливий козак - характерник. Око — вправний стрілець, бадьорий і войовничий козак (тягає з собою гармату-мортиру). Тур — сильний, але сором'язливий та сентиментальний козак. У сюжетах мультфільму герої потрапляють в неймовірні пригоди, зустрічаючись з людьми з різних країн і епох, навіть з богами і інопланетянами. У мультфільмах відсутні діалоги і будь-який текст, за винятком вступного або заключного тексту «від автора».

Все про козаків - усі серії мультфільмуВсього створено дев'ять мультфільмів про козаків:

- «Як козаки куліш варили» (1967).
- «Як козаки у футбол грали» (1970).
- «Як козаки наречених визволяли» (1973).
- «Як козаки сіль купували» (1975).
- «Як козаки олімпійцями стали» (1978).
- «Як козаки мушкетерам допомагали» (1979).
- «Як козаки на весіллі гуляли» (1984).
- «Як козаки інопланетян зустрічали» (1987).
- «Як козаки в хокей грали» (1995).

Все про козаків - усі серії мультфільмуДодаткова серія - «Як козак щастя шукав» (1969). Мультик не входить у серію мультфільмів, але створений тими самими авторами і розповідає про пригоди козака на шляху до свого щастя..


Як козак щастя шукавМультфільм "Як козак щастя шукав" випущено студією «Київнаукфільм» у 1969 році.  Режисер мультфільму - Володимир Дахно. Автори сценарію - Володимир Дахно та Михайло Татарський. Композитор - Володимир Губа. Цей мультик не увійшов до серії мультфільмів про козаків, але створений командою мультипликаторів тієї самої студії і розповідає про пригоди козака на його не легкому шляху до свого щастя...

Перемога українських козаків у мультфільмі Як козаки у хокей гралиМультфільм "Як козаки у хокей грали" випущено студією «Укранімафільм» у 1995 році. Це - дев'ятий (останній) фільм із серії «Все про козаків». Режисери мультфільму - Володимир Дахно і Тадеуш Павленко. Автор сценарію - Едуард Кирич. Композитор - Ігор Поклад.
 

Як козаки інопланетян зустрічали, восьмий мультик серії про козаківМультфільм "Як козаки інопланетян зустрічали" знято у 1987 студією «Київнаукфільм». Режисер фільму - Володимир Дахно. Композитор - Володимир Губа.
 

Мультфільм Як козаки на весіллі гуляли«Як козаки на весіллі гуляли» — мультфільм студії «Київнаукфільм», знятий у 1984 році, і є сьомим із серії «Все про козаків». Режисер - Володимир Дахно. Містична серія, яка розповідає про одруження Тура, створена на основі творів Гоголя. У пошуках черевичків для своєї коханої козак Тур потрапляє на шабаш до нечистої сили, яка хоче забрати у нього душу. Вірні друзі хитромудро рятують козака.

Як козаки мушкетерам допомагали«Як козаки мушкетерам допомагали» — мультфільм студії «Київнаукфільм», знятий у 1979 році - як шостий із серії «Все про козаків». Режисер фільму - Володимир Дахно. Мультфільм присвячено успішній екранізації книжки «Три мушкетери» Олександра Дюма. У фільмі козаки допомогли французьким мушкетерам перевезти княжну зі Сходу до її нареченого - голандського принца. Козакам вдалося перемогти людей кардинала Франції, який хотів видати за принца свою огрядну племінницю. На згадку про цю подію в Голандії тепер ростуть цілі поля тюльпанів - квітів княжни зі сходу. Дивимося цей чудовий мультфільм онлайн.

Мультфільм Як козаки олімпійцями стали"Як козаки олімпійцями стали" - мультфільм студії "Київнаукфільм", знятий у 1978 році - як п'ятий із серії «Все про козаків». Ця серія в де-,чому перегукується з мультфільмом «Енеїда» та пов'язана з античною міфологією. Українські козаки Тур, Грай і Око, дізнавшись про організацію Олімпійських ігор, розпочинають інтенсивну спортивну підготовку і - наприкінці своїх пригод - стають олімпійськими чемпіонами. Режисер мультфільму - Володимир Дахно. Автори сценарію - Володимир Дахно та Едуард Кирич.

Мультфільм Як козаки сіль купували«Як козаки сіль купували» - мультфільм, створений на студії «Київнаукфільм» у 1975 році - четвертий із серії «Все про козаків». В мультфільмі козаки здолали зажерливого дурного пана-багатія і допомогли чумакам привезти сіль на базар. А ще козакам вдалося в бою допомогти місцевим людям позбутися того злого пана і його посіпак-слуг... Автор сценарію - Володимир Капустян, режисер - Володимир Дахно.

Мультфільм Як козаки наречених визволяли, 1973«Як козаки наречених визволяли» — мультфільм, випущений студією «Київнаукфільм» у 1973 році - третій із серії «Все про козаків». Цей мультфільм -  про морські пригоди козаків, що ганяються за піратами, які знову викрали козачок. Гонитва проходить через колоритні стародавні держави: Стародавню Грецію, Давній Єгипет, Індію, і завершується на острові піратів. Тут козаки показують себе у незвичному амплуа виконавців етно-джазу... У фільмі прозвучали авторські пісні на слова Юрія Рибчинського та музику Ігора Поклада. Автор сценарію - Володимир Капустян, режисер - Володимир Дахно.

Мультик Як козаки у футбол грали, 1970«Як козаки у футбол грали» — мультфільм студії «Київнаукфільм», знятий у 1970 році - як другий із серії «Все про козаків». Мультфільм розповідає про те, що козаки дізналися у Лондоні про нову цікаву гру - футбол. І козацький загін починає тренування, задля того, щоб здобути чемпіонський кубок з футболу в Англії.... Автор сценарію - Володимир Капустян, режисер - Володимир Дахно.

мультфільм Як козаки куліш варили (1967)«Як козаки куліш варили» - мультфільм студії «Київнаукфільм», знятий у 1967році -  перший із серії «Все про козаків».  В мультику йдеться про те, що козаки варять собі куліш. Вони спершу розпалюють багаття, а потім, підстреливши качку, варять її. Далі козаки намагаються розпалити люльку, але в жодного з них нема тютюну. Тому, коли помітили на обрії вогник, Око вирушає за ним, але його забирають у полон кримські татари на рабовласницький ринок у Кафу... Автор сценарію і режисер мультфільму - Володимир Дахно.


Останні коментарі до сторінки
«"Все про козаків" - усі серії мультфільму»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми