Українські діти, що вразили світ у 2015 році


 

ТАЛАНОВИТІ ЮНІ УКРАЇНЦІ, ЯКІ ВРАЗИЛИ СВІТ СВОЇМИ ДОСЯГНЕННЯМИ

"Якщо ви не чули ще ці імена, знайомтеся, адже прочитавши про досягнення дітей з цього списку, ви переконаєтеся, що наше майбутнє в надійних руках". Так пише проект про мам і дітей WoMo, який зробив добірку про дітей, які вразили світ своїми успіхами у 2015 році. Серед них — науковці-винахідники, музиканти і спортсмени. 

 

 

 

 

САМУЇЛ КРУГЛЯК - ШКОЛЯР, ЯКИЙ ЗРОБИВ ЦІКАВЕ ВІДКРИТТЯ В ЕНЕРГЕТИЦІ

 

Самуїл Кругляк. Фото myalexandriya.blogspot.com

Самуїл Кругляк. Фото myalexandriya.blogspot.com 


Самуїл Кругляк — школяр з Кіровоградської області. Про цього десятикласника минулого року писали розповідали у багатьох засобах масової інформації. Він став переможцем національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF + 2015. Також, Самуїл досяг титулу бронзового призера Олімпіади геніїв, що проходила в американському місті Oswego (штат Нью-Йорк). У цій олімпіаді брали участь близько двох тисяч юних винахідників з різних країн. Самуїл Кругляк запропонував спосіб отримування електроенергії з штучно іонізованої хмари, на яку впливає сильне електричне поле, випромінюване іонізуючою вежею. Собівартість цієї електроенергії становить всього три копійки. Юний винахідник розповів, що установка приснилася йому ще у восьмому класі. Але допомогли реалізувати цей винахід йому викладачі Малої академії наук України. Вони відзначили, що робота Самуїла - це нове слово в енергетиці. Електростанція Самуїла Кругляка виглядає таким чином (фото газети "Факти"):

 

Електростанція Самуїла Кругляка, фото газети Факти

 

 

 

 

ВЕРОНІКА ВЕРЕМ'ЮК — ЧОТИРИРАЗОВА ЧЕМПІОНКА КИЄВА, ЧЕМПІОНКА УКРАЇНИ ТА ЧЕМПІОНКА ЄВРОПИ З ШАХМАТ
 
 
Вероніка Веремьюк, чемпіонка Європи з шахів

 

Восьмирічна Вероніка Веремьюк здобула 9 перемог з 9 можливих і достроково завоювала європейську шахову корону, випередивши 48 учасниць з різних країн. Вже в чотири роки Вероніка перемагала, граючи в шахи, і тата, і маму. А вже через рік - отримала медалі на шахових турнірах столиці. Нині Вероніка Веремьюк - чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, а тепер і чемпіонка Європи.

 

 

 

 

АНДРІЙ ХЛОПЦЕВ ЗАВОЮВАВ ДЛЯ УКРАЇНИ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ НА ОЛІМПІАДІ В БАКУ

 

Андрій Хлопцев, шістнадцятирічний плавець, що переміг на Європейських іграх в Баку

 
Андрій Хлопцев, шістнадцятирічний плавець, переміг на Європейських іграх в Баку, припливши першим на дистанції 50 метрів батерфляєм. Тренує Андрія його батько. А у вільний від тренувань час хлопець полюбляє грати у футбол.

 

 

 

 

САШКО ПОДОЛЯН — ЮНИЙ ТАЛАНТ ОПЕРНОГО СПІВУ

 

Сашко Подолян, юний талант оперного співу

 

Сашко Подолян у свої 11-ть років став справжнім відкриттям на шоу "Маленькі гіганти", що відбувалося на каналі "1 + 1". Усіх вразило його виконання оперним вокалом хіта Кузьми Скрябіна "Танець пінгвіна". Юний співак приїхав є родом з села Гибалівка, Шаргородського району Вінницької області. Його родина не має співаків. Мама школяра працює бухгалтером, а батько - водієм. Для того, щоб відвідувати музичну школу, Сашко майже щоденно їздить із села до районного центру. У рідному селі усі знають свого талановитого співака і називають "шаргородським діамантом". На шоу ж його охрестили "самородком" і вручили спеціальну премію як найкращому вокалісту проекту.

 

 

 

 

 

 

ОЛЕКСІЙ ТКАЧЕНКО - ПЕРЕМОЖЕЦЬ ВСЕСВІТНЬОЇ ОЛІМПІАДИ З РОБОТОТЕХНІКИ

 

 

 Олексій Ткаченко. Фото лего-студії Винахідник
Олексій Ткаченко. Фото лего-студії "Винахідник"

 

Олексій Ткаченко став переможцем на Всесвітній олімпіаді з робототехніки в Катарі. І хоча на конкурсі він представляв команду з Тайваню, де він зараз вчиться, але на нагородження він вийшов з прапором України. Тому судді вручили йому дві медалі переможця: і для Тайваню, і для України.

 

 Олексій Ткаченко, переможець Всесвітньої олімпіади з робототехніки

 

 

 

 

ХРИСТИНА МИХАЙЛИЧЕНКО — ЮНА ПІАНІСТКА З КРИМУ

 

  Христина Михайличенко, юна піаністка з Криму

 

"Юний Моцарт" — так називають її усі, хто коли-небудь чув. Христина Михайличенко разом зі своєю родиною переїхала в Київську область після так званого референдуму у Криму. Мигулого року вона здобула перемогу на міжнародному конкурсі піаністів у Голландії. Також, Христина давала концерти в ООН і Світовому банку у Вашингтоні.

 

 

За матеріалами: http://life.pravda.com.ua/

 

 

Дивіться також на "Малій Сторінці":

У цьому розділі розповідаємо про наших юних співвітчизників та співвітчизниць, що вразили світ своїми досягненнями та перемогами.


Останні коментарі до сторінки
«Українські діти, що вразили світ у 2015 році»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми