Успіхи України на конференції стартапів 4YFN та MWC


Сергій Вакарін. Великий успіх України на конференції стартапів 4YFN та MWC

 

Сергій Вакарін

Великий успіх України на конференції стартапів 4YFN та MWC


З 26 лютого по 1 березня 2018 року у Барселоні тривав всесвітній конгрес 4YFN* та MWC**. 

UkraineIS організувала зустріч Ukraine@ 4YFN-MWC на Всесвітньому мобільному конгресі. Команда 4YFN також попросила мене взяти участь в оцінюванні стартапів з усього світу.

 

Сергій Вакарін. Великий успіх України на конференції стартапів 4YFN та MWC

 

Багато українських компаній беруть участь у MWC. Україну було помітно презентовано, незважаючи на величезну присутність китайського та корейського бізнесу. Цього року Epom Apps, Unifun і Visicom мали великі стенди в різних залах грандіозного заходу. Кращі українські стартапи взяли участь у виставці та пітчингах на 4YFN.

На зустрічі Ukraine@4YFN-MWC ми обговорили українські високі технології, включаючи стартапи та екосистему, яка сприяє їхньому зростанню. Інкубатори стартапів є важливим елементом – наприклад, на конференції UAtronica-Industry 4.0 UkraineIS оголосила про запуск власного інкубатора, який допоміг кільком командам створити та розвивати свій бізнес.

 

Сергій Вакарін. Великий успіх України на конференції стартапів 4YFN та MWC

 

Інший елемент – це хакатони, причому для команд-учасниць особливо корисно, коли хакатони пов’язані з іншими подіями. Таку стратегію ми використовували для проведення CosmoHack, антихакатону, який проводився паралельно з Форумом “Космос і майбутнє”. Ми вшанували пам’ять Леоніда Каденюка, першого космонавта незалежної України та президента Форуму, який зробив найбільший внесок у розвиток космічної галузі та освіти в Україні.

Я представив учасникам зустрічі наші стартапи – лауреати міжнародних нагород у галузі кібербезпеки, AI та VR, створені командами UkraineIS, Winton та 2Bytes.

Це відповідало загальним тенденціям, на яких основні мобільні гравці зосередили увагу на MWC 2018, зокрема на безпеці телекомунікацій, включаючи покращені форми біометричної автентифікації. Наприклад, Samsung Galaxy S9 / S9 + були випущені зі значно покращеним сканером ока.

 

Сергій Вакарін. Великий успіх України на конференції стартапів 4YFN та MWC

 

Український стартап Yaskravo серед інших кращих стартапів був обраний для пітчингу "Pitch the Press", де Антон Величко представив чудовий браузер доповненої реальності Yaskravo SIMO, здатний «оживити» у 3D навіть паперові картинки.

Маркіян Мацех (стартап Senstone) презентував розумний портативний диктофон, який може перетворювати голос на текст та вмонтовуватися у біжутерію. Інтерв’ю з ним було включено до відео про кращі стартапи на 4YFN/MWC.

Конгрес показав, що українські високотехнологічні пристрої стають трендом – під час бесід зі співробітниками NASA я дізнався, що український вимірювач артеріального тиску Planexta Care від компанії Planexta був обраний NASA для тестування.

 

Сергій Вакарін. Великий успіх України на конференції стартапів 4YFN та MWC

 

На завершення заходу учасники відвідали павільйони українських компаній на MWC та 4YFN. Також ми взяли участь у численних автошоу, включаючи Smart та Formula 1 (знаменитий Фернандо Алонсо був серед спікерів MWC), а також завітали до павільйону Hewlett Packard у формі секції МКС.

Дійсно, МКС – як і автомобілі – можна вже назвати рухомим комп’ютером. Павільйон нагадав мені про наше нещодавнє інтерв’ю з МКС, коли космонавт Ренді Бресник представив український прапор у космосі. Деякі елементи реальної Міжнародної космічної станції були використані для будівництва павільйону. Увійшовши, я відчував себе, як усередині космічної станції. Але центральним експонатом був суперкомп’ютер для польоту на Марс. Його зараз випробовують на МКС.

 

Сергій Вакарін. Великий успіх України на конференції стартапів 4YFN та MWC

 

Якщо зона покриття – навколоземна орбіта, управління із Землі – досить відпрацьована технологія. Коли ж відстань збільшується у десятки, сотні разів, а даних передавати треба не менше (люди на борту), то звичайне «залізо» та програми не годяться – апаратну частину розплющить на злеті, а програмна теж не писалася для екстремальних умов.

Ви (або знайомі) коли-небудь залишалися без зв’язку серед пустелі чи моря, знаєте відчуття, що допомоги не буде – адже розраховувати на зв’язок неможливо? Тож уявіть те саме, але підлітаючи до Марса й не знаючи, де безпечно посадити свій корабель.

Тому все доводиться випробувати – на МКС півроку літають «небесні комп’ютери» та передають дані для підготовки марсіанської експедиції. З представниками проекту я розмовляв про безпеку в космосі. Вони, як і багато хто на Мобільному конгресі, мали позитивний досвід роботи з Україною.

 

Сергій Вакарін. Великий успіх України на конференції стартапів 4YFN та MWC

 

* 4Years from Now (4YFN) - це початкова бізнес-платформа Mobile World Capital Barcelona, яка дозволяє починаючим компаніям, інвесторам, корпораціям та державним установам відкривати, створювати та запускати нові спільні підприємства.​

** Mobile World Congress, також відомий під назвою MWC (укр.- Світовий Конгрес Мобільних технологій)  — зібрання світової мобільної індустрії, до складу якого входять міжнародна виставка мобільних технологій та конференція видатних CEO, які представляють операторів мобільного зв'язку, виробників обладнання, постачальників технологій, власників та постачальників контенту зі всього світу.

Сергій Вакарін, голова правління UkraineIS
Фото Віталія Мамчина
.

 

За матеріалами: http://ukrreporter.com.ua/

 

 

Більше цікавих матеріалів на "Малій Сторінці":

цікавеУ цьому розділі сайту збираємо найцікавіші факти, події, будь-які матеріали, що прикрашають наше життя...

 


Останні коментарі до сторінки
«Успіхи України на конференції стартапів 4YFN та MWC»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми