Поетична Сторінка української письменниці Любови Сердунич


 

Любов Сердунич — письменниця, просвітянка, дослідниця голодоморів, краєзнавиця.

 

Любов Сердунич — письменниця, просвітянка, дослідниця голодоморів, краєзнавиця. 
Входить до Національних спілок письменників України, журналістів, краєзнавців, Асоціації дослідників голодоморів в Україні. Очолює районні організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів, ВТ «Просвіта» імени Т. Шевченка та творчі гурти для дорослих і дітей. Наставниця молоді. Волонтерка з 1995 року.
Переможниця літературних конкурсів. Редакторка, співредакторка, авторка передмов, співавторка багатьох міжнародних та всеукраїнських альманахів, антологій і збірників, як літературних, так і краєзнавчих.
Публікується у ЗМІ України й за кордоном, на літературних сайтах і в соцмережах, у збірниках та альманахах. Перекладає з московинської. Деякі художні твори Любови Сердунич перекладено французькою, московинською та білоруською мовами.
Авторка 23-ох поетичних і прозових, дослідницьких та просвітницьких збірок для дітей і дорослих. Це громадянська, інтимна лірика, різножанрові твори для дітей, дослідження голодоморів, проза, народознавчі сценарії, паліндроми, історія села, історичні поеми...
Лавреатка Хмельницьких премій: обласної ім. Микити Годованця та крайової імени Лесі Українки. За просвітницьку діяльність відзначена медаллю «Будівничий України». За вагомий особистий внесок у дослідження голодоморів в Україні й активну громадську діяльність нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

 

 


"До пітьми не звикли очі.
Та одначе – пам’ятаймо:
Найгустіша темінь ночі  – 
За годину до світання.
Йди  поволі, але  вперто.
Не оглянься,  не спіткнися.
Не  шукай  доріг  затертих:
Ними  ходять  темні  й ниці.
Вмій  навпомацки впізнати,
Друг чи ворог  із тобою.
Не спокушуйсь на принади.
Переймись лиш  боротьбою..."

(Любов Сердунич)

 


Останні коментарі до сторінки
«Поетична Сторінка української письменниці Любови Сердунич»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми