Оксана Лущевська, вірші для дітей (з різних збірок)


Оксана Лущевська, вірші для дітей, з різних збірокОксана Лущевська – дитяча письменниця, перекладач. Народилася 17 лютого 1982 року у місті Тальне Черкаської області. Закінчила філологічний факультет Уманського державного педагогічного університету імені П. Г. Тичини. З 2010 по 2012 року навчалася в магістратурі Пенсильванського державного університету (США). Із 2012 року вивчає дитячу літературу в докторантурі Університету Джорджії. У співпраці з Михайлом Найданом, на англійську мову переклала «Рукавичку» і «Ріпку» арт-студії «Аґрафка» (Андрій Лесів і Романа Романишин), англомовну «Антологію сучасної української дитячої літератури» (Грані-Т, 2013), кілька українських народних казок для дітей. Лауреат і переможець літературних конкурсів «Золотий лелека» (2008), «Смолоскип» (2009), «Гранослов» (2007). Співзасновниця блогу про сучасну дитячу літературу «Казкарка» (2011). Одна з трьох співзасновниць літературно-мистецького порталу «Захід-Схід» (2008 - 2012). Друкувалася в періодиці та антологіях, зокрема в антології авторського зарубіжжя «АЗ, два, три… дванадцять – лист у пляшці», «Червоне і чорне: Сто українських поеток ХХ сторіччя», «Мама по скайпу» та збірниках для дітей. Нині проживає в США.


Оксана Лущевська, вірші для дітей, збірка Про кита, малюнки Віолетти Борігард"Про кита", "Черепашенята", "Пелікан", "Чайки", "Хвилі", "Повітряний змій, "Краб" - віршики Оксани Лущевської зі збірки "Про кита".

Оксана Лущевська, добірка віршів для дітейДитячі вірші Оксани Лущевської: "Півонія, Аль і я", "Пташка", "Літо", "Я — мов зайчик".


Останні коментарі до сторінки
«Оксана Лущевська, вірші для дітей (з різних збірок)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми