Дитячі вірші Анатолія Костецького про дівчат


Анатолій Костецький.  Бюро знахідок. Ілюстрована збірка віршів для дітей. Малюнки Геннадія Ясинського. Справжні подруги.

 

 

Анатолій Костецький

СПРАВЖНІ ПОДРУГИ

П'ятикласниця Людмила
вранці
мамі заявила:
— Все!
До школи я —
не йду!
Я не стерплю
цю біду.
Щастя
скінчено моє,
бо у Рити
джинси є!
І тепер зі мною
Рита
відмовляється
дружити...

Здивувалась мама дуже:
— Ви ж були
найкращі друзі!?
— Так.
Але сказала Рита:
поки буду я
ходити
не у джинсах,
а в спідниці —
їй не хочеться
й дивиться,
бо вона вважає:
жінці
для краси
потрібні джинси...
Мамо!
Дружбу виручай:
джинси
і мені придбай!

Мама пильно
подивилась
на похнюплену Людмилу,
а потім мовила:
— Діла-а...
Ви — спра-а-вжні подруги -
й пішла...

А ви
що скажете
мені:
це справжні подруги
чи ні?

 

За матеріалами: Анатолій Костецький. "Бюро знахідок". Збірка віршів. Художник Геннадій Ясинський. Видавництво «Веселка», 1985 р.

 

* * *

 

Інші твори Анатолія Костецького на нашому сайті:

Анатолій Костецький, вірші для дітейАнатолій Костецький — улюбленець дітвори. Він служив дитячій літературі більше тридцяти років і за цей час встиг подарувати дітям понад п’ятдесят книг. Ті книги — це велике художнє Дитяче місто, у якому живуть хлопчики та дівчатка, як і в житті, з найрізноманітнішими характерами. Письменник умів говорити зі своїми малими читачами про найскладніші життєві проблеми — з повною серйозністю чи гумором, але неодмінно — із любов’ю, взаєморозумінням та повагою. Він майстерно поєднував дитячі мрії та фантазії з реальним світом. Мабуть, тому, що й сам у дитинстві мав велику мрію — стати письменником, і ця мрія його здійснилася. Анатолій Костецький написав близько тисячі віршів для дітей і багато цікавих прозових творів, які виховують дітей добром, щирістю і правдою. 

 

Дивіться також на "Малій Сторінці":

Вірші про дівчат

Вірші про дівчатЧитаємо у цьому розділі віршики про дівчат від Марійки Підгірянки, Марії Пригари, Максима Рильського, Лідії Коломієць, Андрія Динника, Ігоря Калинця, Марії Хоросницької, Наталки Поклад.

Вірші про дітей

Вірші про дітейУ цьому підрозділі читайте вірші про дітей від Марії Пригари, Марійки Підгірянки, Андрія М'ястківського, Варвари Гринько, Михайла Стельмаха, Степана Олійника, Василя Шаройка, Анатолія Камінчука, Олени Журливої, Наталки Поклад, Оксани Кротюк, Тетяни Винник, Леоніда Талалая, Миколи Шерника, Лани Виноградової та інших українських авторів.


Останні коментарі до сторінки
«Дитячі вірші Анатолія Костецького про дівчат»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми