В'яжемо спицями літню блузу з ажурним узором (розмір 44 - 46)


ЛІТНЯ БЛУЗА З АЖУРНИМ УЗОРОМ (РОЗМІР 44 - 46) 


В'яжемо спицями літню блузу з ажурним узором, розмір 44 - 46

Пряжа: шерстяна і мохерова — 200 г мохеру або 300 г світлої шерсті № 32/2 в 5 ниток. Спиці: № 2,5 і 3,5.

Щільність в’язання для панчішної в’язки на спицях № 3,5 по горизонталі — 2,1 петлі в 1 см, по вертикалі — 3,1 ряду в 1 см.

Блузу з суцільнов’язаними рукавами прикрашено ажурним узором у верхній частині переду. Виріз горловини «лодочка», оздоблювальні планки низу та рукавів виконано резинкою 1х1.

По лінії плечей блузу скріплено лише в кількох місцях, що надає їй оригінальності.

Спинку і перед блузи в’яжемо за однією викройкою знизу вгору (рис. 165).

 

В'яжемо спицями літню блузу з ажурним узором, розмір 44 - 46

 

Узори для в'язання: ажурний узор, панчішна в’язка (лицьова гладь) і резинка 1х1.

 

Узор Ажурні трикутникиДля виконання зразка ажурного узору (узор 98) набираємо 19 петель (число петель має ділитися на 8 плюс 9 петель для симетрії узору, плюс 2 крайні петлі). В’яжемо за схемою, яку наведено на рис. 166.

1-й ряд — * повторюємо два рази: 2 лицьові, 2 разом лицьовою за верхні дольки, накид, 1 лицьова, накид, 2 разом лицьовою за нижні дольки, 1 лицьова*, 1 лицьова.

2-й і всі парні ряди — виворітні петлі.

3-й ряд — * повторюємо два рази: 1 лицьова, 2 разом лицьовою за верхні дольки, накид, 3 лицьові, накид, 2 разом лицьовою за верхні дольки*, 1 лицьова. 

4-й ряд — *2 разом лицьовою за верхні дольки, накид, 1 лицьова, повторюємо три рази: накид, 3 разом лицьовою способом перекидання петель, накид, 1 лицьова, потім накид*, 2 разом лицьовою за нижні дольки.

7-й ряд — * повторюємо два рази: 2 лицьові, 2 разом лицьовою за верхні дольки, накид, 1 лицьова, накид, 2 разом лицьовою за нижні дольки, 1 лицьова*, 1 лицьова.

9-й ряд — узор повторюємо з 1-го ряду.

 

В'яжемо спицями літню блузу з ажурним узором, розмір 44 - 46

 


Спинка.

На спиці № 2,5 набираємо число петель, що дорівнює ширині викройки по низу спинки,— 97. Зв'язавши резинкою 1х1 6 см, рівномірно прибавляємо 12 петель і переходимо на спиці № 3,5.

Продовжуємо в’язати спинку панчішною в’язкою. Через 9 см прибавляємо петлі для розширення полотна — по 1 на початку і в кінці кожного 4-го ряду. Всього прибавляємо по 11 петель з кожної сторони.

Далі в’яжемо 19 см рівно. Потім на середніх 63 петлях робимо резинку 1х1, пров’язуючи решту петель панчішною в’язкою. Пров’язавши так ще 3 см, закриваємо петлі останнього ряду.

 

Перед.

В’яжемо так само, як і спинку до початку пройм. Потім в’яжемо кокетку ажурним узором, а на петлях горловини (63) в’яжемо резинку 1х1. Петлі останнього ряду закриваємо.

 

Зшивання виробу.

Готові деталі прасуємо через вологу марлю, не притискуючи праски. Зшиваємо бокові шви. З’єднуємо спинку і перед по плечових швах, скріплюючи їх через кожні 4 см. У місцях скріплення пришиваємо гудзики.

 

Оздоблювальні планки для пройм.

Спицями № 2,5 набираємо з крайніх петель пройм по 92 петлі. Зв’язавши 3 см резинкою 1х1, закриваємо петлі останнього ряду.
 
 За матеріалами: Циблієва Т. І. Сучасні моделі ручного в'язання. 2-е видання. Київ. Видавництво «Техніка», 1993, стор. 157 - 158, 179.

 

Дізнайтеся на нашому сайті більше про в'язання на спицях :

 

Усе про в'язання: техніка виконання, креслення викройок, узори, орнаменти, декоративне оздоблення виробів

В'язання. Усе про в'язання, починаючи з азів, а також - узори та моделі одягу.В’язання на спицях - один з найпоширеніших  видів рукоділля. Добре оволодівши технікою в’язання, можна створювати елегантні вироби, які не поступаються перед зробленими на машині. У цьому Вам  допоможе наш новий розділ. У ньому побачите інформацію про способи в’язання петель і їх умовні позначення, про виконання трикотажних швів, різних узорів та орнаментів і т. д. Будуть надані моделі жіночого, чоловічого і дитячого одягу, що відповідають сучасним вимогам.

 


Останні коментарі до сторінки
«В’яжемо спицями літню блузу з ажурним узором (розмір 44 - 46)»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми