"Бабусі", вірш Анатолія Костецького для дітей


Анатолій Костецький. Бабусі. Вірш для дітей. Малюнки Олексія ДмитрієваАнатолій Костецький

БАБУСІ

 

Дай, бабусю,
поцілую
сивину твого волосся, 
теплим диханням 
зігрію
снігом вибілені коси.

Може, 
і на них
розтане 
лоскотливий 
іній срібний, 
мов химерні візерунки 
на замерзлій
з ночі
шибі...

За матеріалами: Анатолій Костецький. "Нас батьки не розуміють". Малюнки Олексія Дмитрієва. Київ, "Веселка", 1991 рік, стор. 42.

 

 

Інші твори Анатолія Костецького на нашому сайті:

Анатолій Костецький, вірші для дітей
Анатолій Костецький — улюбленець дітвори. Він служив дитячій літературі більше тридцяти років і за цей час встиг подарувати дітям понад п’ятдесят книг. Ті книги — це велике художнє Дитяче місто, у якому живуть хлопчики та дівчатка, як і в житті, з найрізноманітнішими характерами. Письменник умів говорити зі своїми малими читачами про найскладніші життєві проблеми — з повною серйозністю чи гумором, але неодмінно — із любов’ю, взаєморозумінням та повагою. Він майстерно поєднував дитячі мрії та фантазії з реальним світом. Мабуть, тому, що й сам у дитинстві мав велику мрію — стати письменником, і ця мрія його здійснилася. Анатолій Костецький написав близько тисячі віршів для дітей і багато цікавих прозових творів, які виховують дітей добром, щирістю і правдою. 
 
Читайте також на "Малій Сторінці" вірші, присвячені мамі:
Вірші про маму
"Моя люба мати,
Калиновий цвіт,
В тобі, рідна мати,
Весь мій любий світ.
В тобі моє щастя,
В тобі моя ціль,
Моїм твоє горе,
Моїм є твій біль..." (Юрко Шкрумеляк)
Вірші про маму від Марійки Підгірянки, Юрка Шкрумеляка, Валентини Бондаренко, Марії Пономаренко, Олеся Лупія, Варвари Гринько, Наталки Талиманчук, Віктора Геращенка, Наталі Забіли, Анатолія Костецького, Андрія Малишка, Євгена Сверстюка, Романа Завадовича, Лідії Компанієць, Віктора Геращенка, Наталки Позняк, Миколи Подоляна, Василя Симоненка, Ірини Жиленко, Володимира Підпалого, Степана Олійника, Оксани Кротюк, Володимира Лучука та інших відомих українських поетів.

Останні коментарі до сторінки
«"Бабусі", вірш Анатолія Костецького для дітей»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми