Поетична сторінка Соломії Мардарович


Соломія Мардарович - молода українська поетеса, акторка театру, ведуча літературних подій, журналістка, волонтерка.

Соломія Мардарович - молода українська поетеса, акторка театру, ведуча літературних подій, журналістка, волонтерка. 

Народилася Соломія 8 жовтня 1993 року у місті Коломия, що на Івано-Франківщині, в родині лікарів. Вже у школі талановита дівчинка робила перші поетичні спроби. У 2010 році вона закінчила Коломийський ліцей №4 імені Сергія Лисенка із золотою медаллю та вступила до Навчально-наукового інституту права і психології Національної Академії Внутрішніх Справ на юридичний факультет. Здобувши ступінь бакалавра, Соломія вирішила не зупинятись на досягнутому і у 2014 році вступила на факультет міжнародних відносин до Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської у Любліні (Польща). А за рік вступила ще й на факультет журналістики і соціальної комунікації та здобула ступінь магістра. Навчаючись у Польщі, Соломія почала писати серйозніші вірші, в тому числі і польською. Цю поезію відзначили на кількох польських літературних конкурсах  Соломія стала Лауреатом «Świętymi bądżcie», «Dom», «O Łaskę Miłosierdzia» та інших. Під час навчання у Польщі Соломія організувала та вела літературно-музичний вечір «Незабуте слово на зламі століть: український етнос та сучасність» та шоу талантів «Play for the world» у Любліні (Польща), була учасницею багатьох польських театральних фестивалів. До університетських часів належать також перші журналістські (студентська газета «Лідер») та акторські спроби. У 2016 році вийшла друком перша збірка віршів «Граматика звуку» (м. Косів, видавництво «Писаний камінь»). Наразі готується наступна збірка «Коли я захотіла політати», яка має вийти у 2020 році.
Соломія Мардарович провела цикл авторських вечорів поезії та прози: «Зимова ніч», весняна ніч «Шепіт», літня ніч «Феєрія», осіння ніч «Бурлекс». Вона була співведучою на літературному вечорі «Протистояння поетес та поетів» від проекту «Знай наших» у місті Києві та на нічній сцені на фестивалі «Ше.Фесті»; брала участь у міжнародному літературному фестивалі «Час поетів» (Люблін, Польща) і загально польському конкурсі декламації української поезії та прози. 
Друкувалась у таких журналах, як: літературно – мистецький і громадсько-політичний журнал «Дзвін», літературно-мистецький, громадсько-політичний, науково-освітній часопис «Буковинський журнал», літературно-мистецьке та науково-освітнє видання «Німчич», літературно-художній і громадсько-політичний журнал «Перевал», AKANT (Bydgosh, Польща), літературно-мистецький і громадсько-політичний часопис «Літературний Тернопіль», міжнародний альманах «Сонячне місто» і «Водограй мрій».
У 2017 році на 9-му Міжнародному Фестивалі «Театральна Карусель» (Лодзь, Польща) Соломія Мардарович отримала Диплом за відвагу і правду акторам вистави «Київ, Алеппо» режисера Бартоломея Мерніка з Фундації «Баніна».
Соломія Мардарович — дворазовий дипломант міжнародного літературного конкурсу романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова». У 2018 році вона стала Лауреатом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2018» в номінації "Пісенна лірика".
Наразі Соломія Мардарович працює в Україні та Польщі, займається активною творчою, акторською та журналістською діяльністю: грає у моновиставі «Чужа» в Польщі та в театрі «Соломія» («Ворог Настаська», «Портретист Її Величності», «Обережно, незнайомець», «Ляльки»), є членом спілки літераторів «Суцвіття» в Коломиї, працює журналістом у місцевій газеті «Коломийські вісті» і редактором програми «Поетичне одкровення». Також Соломія є модератором дівочих кінопосиденьок в ініціативі «Дівчата творять», де щомісяця обговорюються фільми певної країни.

За матеріалами: https://uk.wikipedia.org/
Творча сторінка Cоломії Мардарович у ФБ: https://www.facebook.com/

 

На відео: Соломія Мардарович – Лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2018» в номінації "Пісенна лірика".

 

 

 

 


Соломія Мардарович - молода українська поетеса, акторка театру, ведуча літературних подій, журналістка, волонтерка. "На висоті довготривалих сновидінь,
на сходах вже заблокованих каналів,
за п'ять хвилин до осені і кольорових ліхтарів,
я пронесу листок із надписом "надія".
На вулиці дощ грає ля мінор,
а вітер піднімає мокре пальто,
за п'ять хвилин до осені і
кольорових ліхтарів,
я пронесу листок із надписом "людина"."

(Соломія Мардарович)


Останні коментарі до сторінки
«Поетична сторінка Соломії Мардарович»:
Ірина , 2020-08-07 22:41:37, #
Cоломія Мардарович , 2020-08-08 13:33:23, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 2     + Додати коментар
Топ-теми