Музей популярної науки та техніки «Експериментаніум». Дві тисячі квадратних метрів захоплюючого дозвілля


 «Експериментаніум» − наука може бути цікавою!

 

Музей популярної науки та техніки Експериментаніум у КиєвіТри поверхи наочних прикладів, більше двохсот інтерактивних експонатів, які не ховаються за вітринами, – все це унікальний музей популярної науки і техніки «Експериментаніум», який радо зустрічає своїх відвідувачів у самому серці історичного Києва, на Подолі, за адресою вул. Верхній Вал, 2-а. «Експериментаніум» − це науково-розважальний центр, де наочно і доступно демонструються закони науки та явища навколишнього світу. Хочеш перевірити електропровідність різних предметів, запустити хмаринку під саму стелю, намалювати хитромудрий візерунок за допомогою маятника? Тільки простягни руку, щоби ввімкнути, повернути, розкрутити, натиснути, потягти, штовхнути і на власні очі побачити, як працює той чи інший закон науки. Завдяки інтерактивним експонатам музею кожен його відвідувач може відчути себе справжнім дослідником, «доторкнутися» до науки: тут власноруч будують мости без жодного цвяха, спостерігають зародження торнадо, зазирають у нескінченність, створюють блискавку, змушують літати магніт, розбираються у безлічі головоломок та здійснюють чимало нових відкриттів.
Постійна експозиція музею присвячена таким розділам фізики, як механіка, оптика, електрика, магнетизм, акустика. В окремому залі представлена анатомія, різноманітні оптичні ілюзії та головоломки. Не згубитися у вирі цікавинок допомагають таблички з поясненням, що супроводжують експонати, тому сміливо мандрувати світом науки можна абсолютно самостійно. Коли ж щось незрозуміло, на допомогу поспішають доброзичливі екскурсоводи – студенти та випускники провідних технічних вузів. Незабутньо проводять дозвілля тут не лише діти, а й дорослі: вивчення науки та історії її розвитку в такій формі нікого не лишають байдужим. Для тих же, хто втомився і зголоднів, працює кафе, а ті, кому прагнеться продовжити експерименти вдома, – обов’язково відвідують у крамничку, де можна придбати набір юного хіміка, інтелектуальні ігри, головоломки, енциклопедії. Крім того, музей пропонує потужні екскурсійні програми, покликані поглибити знання в тій чи іншій науковій царині.
«Торкайся експонатів, експериментуй, проводь досліди!» − закликають в «Експериментаніумі». Саме завдяки цьому наука перестає бути нудною і до неї з'являється цікавість серед молоді, яку, здавалося б, уже неможливо відтягнути від телевізора чи комп’ютера.

Серед найчастіше відвідуваних місць батьками і дітьми у незвичайному музеї: «Ящик Вуда», генератор пару якого дозволяє запускати хмари до стелі; експонат, що демонструє зародження торнадо; музична кімната, де усі охочі можуть пограти на піаніно, барабанах, ксилофоні й гітарі, а також випробувати гучність власного голосу на «Кричалці». Не залишається поза увагою й пристрій «Тепловізор», який дозволяє бачити нагріті тіла й з допомогою прихованої камери вимірює температуру тіла відвідувачів.

Музей популярної науки та техніки Експериментаніум у Києві

 

"Ящик Вуду", який запускає хмари

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Музей популярної науки та техніки Експериментаніум у Києві

 

 

Експонат, що зароджує торнадо

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Музей популярної науки та техніки Експериментаніум у Києві

 

 

 

 

 

 

Одна з дослідних лабораторій музею

Музей популярної науки та техніки Експериментаніум у Києві

 

 

 

 

 

 

 

Плазмова куля Тесла

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На відео: репортаж про Музей популярної науки та техніки "Експериментаніум" у Києві на Подолі підготувала Тетяна Тиха.

 

 

Адреса музею: Україна, м. Київ, вул. Верхній Вал, 2А.

Телефони: +38 (044) 417-40-33 , +38 (099) 256-71-27.

Години роботи: 9:30 - 19:00 будні , 10:00 - 20:00 вихідні, свята.

Сайт: http://www.experimentanium.com.ua

Facebook: http://www.facebook.com/

За матеріалами:  http://produced.in.ua/


розваги і дозвілля дітей, Музей популярної науки та техніки Експериментаніум, теслашоуНа унікальній науковій виставі «ТЕСЛА ШОУ» можна побачити приголомшливі експерименти з електрикою: спалахи величезних електричних дуг, які будуть створювати музику, таємничий винахід Ніколи Тесли; прообраз зброї майбутнього із фантастичних фільмів - гармату Гауса і ще багато суперцікавого в  експериментах з електрикою.


Останні коментарі до сторінки
«Музей популярної науки та техніки «Експериментаніум». Дві тисячі квадратних метрів захоплюючого дозвілля»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми