Причини виникнення молочниці (кандидозу), та її лікування


У виникненні цього захворювання винні дріжджові гриби роду Candida, які до певного часу спокійно живуть в жіночих статевих шляхах і ніяк себе не проявляють. Поки імунітет не дасть збій. Ослабити його може що завгодно: стрес, переохолодження, хвороби, жорстка дієта, гормональні контрацептиви, антибіотики. І тоді гриби, які раніше спокійно були сусідами з іншою мікрофлорою слизистої піхви, починають посилено розмножуватися - розвивається кандидоз, або просто - молочниця. Корінь неприємностей - в ослабленні імунітету, а кандидоз - тільки його зовнішній прояв. Тому одночасно з лікуванням молочниці треба шукати і усувати причину імунодефіциту. Без цього кандидоз з’являтиметься знову і знову.


На відео пропонується розмова про кандидоз (молочницю) та про те, як подолати цю хворобу, у передачі "Бажаємо здоров'я" на телеканалі "Доба"

Існує безліч чинників, які розташовують до розвитку захворювання. Наприклад, носіння обтягуючого синтетичного одягу створює прекрасні умови для розмноження гриба. А також зміна гормонального балансу в організмі, зокрема, при вагітності. До розвитку вагинального кандидозу приводить тривале (більше 5 років) користування внутріматочною спіраллю. Важливе значення має наявність цукрового діабету, недотримання особистої гігієни, нервові стреси, ожиріння, жаркий клімат.

Молочниця буває трьох видів. Перший - кандидоносіння, коли відсутні скарги і симптоми хвороби, але мазок може визначити її наявність. Друга форма - це гострий урогенітальний кандидоз, коли з’являються ознаки запалення. Наступний вид молочниці - це хронічний рецидивуючий урогенітальний кандидоз. Такий діагноз ставиться, якщо протягом року стикатися з проблемою доводиться 4 і більше разів. Практично у половини жінок молочниця з’являється знову в інтервалі від декількох днів до 3 місяців після «успішного» лікування.

Близько 25% чоловіків, чиї партнерки страждають кандидозом, є носіями грибів: вони не хворі, самопочуття в нормі, але передати грибок при статевому контакті можуть. В цьому випадку чоловікам лікування, як правило, не призначають, тому що у них грибок за 2-3 тижні повністю вимивається з уретри. Проте до повного лікування хворого партнера (жінки або чоловіки) лікарі настійно рекомендують утриматися від сексу або користуватися презервативами.

А ось жінкам доводиться пройти курс терапії. Найпоширеніша помилка при спробі позбавитися від молочниці - самолікування. Швидше за все, своїми дослідами ви просто переведете хворобу в хронічну стадію, тому що навряд чи зможете провести весь необхідний комплекс заходів. Річ у тому, що, коли лікується гостра стадія захворювання, то знищується тільки збудник, а його спори частково можуть залишатися. Якийсь час вони не активні, зате дуже люблять «прокидатися», коли курс лікування вже закінчений. Звідси і виникає хронічна молочниця.

Щодо лікування, то борна кислота (тетраборат натрію в гліцерині), рідину кастелліані або генцианвіолет заважають грибу прикріплятися до стінки піхви, гальмують його розмноження, але і тільки. Протигрибковою дією ці препарати не володіють, тому сьогодні вважаються малоефективними. Тому краще звернутися по допомогу до гінеколога і отримати грамотну терапію.

Для відновлення нормальної жіночої мікрофлори можна використовувати мультипробіотики.
До них, наприклад, відноситься препарат Симбітер-2. Це є ефективний та безпечний  мультипробіотик для підтримання і відновлення  мікробної системи  жінок різного віку, у т. ч. вагітних: препарат  активно пригнічує  ріст багатьох збудників  бактеріальних і грибкових инфекцій, синтезує вітаміни, стимуює імунітет. Симбітер-2  можна приймати перорально та інтравагінально. Його застосовують  в акушерсько-гінекологічній практиці  для лікування хворих  з вагінальними порушеннями (бактеріальний вагіноз, вагінальний мікоз,  урогенітальні інфекційні захворювання).

За матеріалами:
http://www.biosan.kharkov.ua

та
http://www.od-prolisok.com.ua


Останні коментарі до сторінки
«Причини виникнення молочниці (кандидозу), та її лікування»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми