У яких випадках потрібно змінити харчування вагітної


Як уникнути нудоти і печії при вагітності.
Вагітна жінка може уникнути нудоти і печії, якщо їсти часто і потроху. Якщо їсти кожні 2-3 години, то вміст цукру в крові буде стабільним, і дитина буде отримувати енергію рівномірно.

Як можна позбавитися вранішньої нудоти.
Багато вагітних прокидаються посеред ночі з почуттям сильного голоду, що вказує на те, що дуже знизився рівень цукру в крові за ніч. При цьому допомагає легенька закуска безпосередньо перед сном. Вночі або вранці на голодний шлунок краще з'їсти яблуко, або інший фрукт.

Коли у вагітної виникають набряки.
Якщо вагітну жінку турбують набряки, ймовірно, вода не виводиться з організму в достатній кількості. У цьому випадку не варто призначати вагітним безсольову і бідну на білок дієту, а також так звані «рисові дні». Вони дають лише тимчасовий ефект. Краще пити відвар шипшини, компот з фруктів без цукру або фруктовий чай. Гарне сечогінне — відвар петрушки. Таким природним шляхом активізується функція нирок.

Мігрень, головокружіння, судоми, кишкові коліки, порушення серцевого ритму
— такі ознаки свідчать про те, що у раціоні вагітної жінки бракує магнію. В такому випадку потрібно їсти побільше горіхів та соєвих бобів, а також зернових та овочів, особливо коренеплодів.

Якщо заважають головні болі.
Можлива причина головних болів — нестача заліза в організмі. У меню жінки повинні бути більш повно представлені продукти з борошна грубого помолу, субпродукти.

Спостерігається збільшення щитовидної залози, важке дихання, ламкість волосся і сухість шкіри.
Під час вагітності необхідність йоду різко зростає, тому що з 13 тижня плід починає сам виробляти гормони щитовидної залози і бере для них йод з організму матері. Якщо ця втрата не відновлюється, у вагітної починає збільшуватися щитовидна залоза. Потрібно їсти багату на йод їжу: свіжу рибу (краще морську), морську капусту, капусту-брокколі, молочні продукти, а також вживати з їжею йодовану сіль.

За матеріалами:
http://yourbaby.com.ua


Останні коментарі до сторінки
«У яких випадках потрібно змінити харчування вагітної»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми