Українські репери висловилися на важливі соціальні теми в проєкті «Казка про»


 

 

На відео: Казка про (Alina Pash, OTOY, Freel, НКНКТ, FO SHO).

 

 

УКРАЇНСЬКІ РЕПЕРИ ВИСЛОВИЛИСЯ НА ВАЖЛИВІ СОЦІАЛЬНІ ТЕМИ

В ПРОЄКТІ «КАЗКА ПРО»

 

«Казка про» соціальний проєкт порталу Rap.ua. Його мета звернути увагу молоді на актуальні проблеми сучасного суспільства.

«Казка про»  — короткометражний фільм, в якому звучать пісні Alina Pash х Zbaraski (тема — занепад культури), Fo Sho (тема — толерантність), НКНКТ х Alex Pervukhin (ТИСК) (тема — відсутність активної позиції), Freel'а (тема — інформаційні фейки) і Otoy (тема — жорстокість).

Кожен з артистів вибрав хвилюючу його тему і розкрив її у власному стилі і зі своїм баченням, після чого кожна з пісень отримала анімований відеоряд.

Всі п'ять мультфільмів стали частиною короткометражної стрічки, в якій дівчинка (символ молодого покоління) спостерігає за ситуацією в світі, помилками своїх попередників та вирішує змінити ситуацію на краще.

 

Українські репери висловилися на важливі соціальні теми в проєкті Казка проУкраїнські репери висловилися на важливі соціальні теми в проєкті Казка про

 

Проблеми у фільмі символізує годинник судного дня (американський проєкт, створений в 1947 році творцями першої американської атомної бомби.

Періодично на обкладинці журналу «Bulletin of the Atomic Scientists»  публікується зображення годинника, що показують без кількох хвилин 12.

Час, що залишився до опівночі символізує напруженість міжнародної обстановки і прогрес у розвитку ядерного озброєння. Позначка 00:00 символізує момент ядерного катаклізму).

В даний момент стрілки знаходяться в рекордній критичній точці, але головна героїня фільму, усвідомивши поточну ситуацію, переводить їх назад.

 

Українські репери висловилися на важливі соціальні теми в проєкті Казка про

 

«Чому мультфільми? Ми хотіли розповісти про складні речі простою, дитячою мовою. У світі зараз є дуже багато глобальних проблем, але докласти руку до їх виправлення може кожен, навіть дитина. Особливо дитина.

Ми вважаємо, що реп - це не просто музика. Це те, що може змінювати людей, а молодь - сила, здатна змінити світ.

Саме про це «Казка про» це казка про кожного з нас, розказана не політичними кліше, а простою музично-візуальною мовою», коментують роботу автори.

Проєкт «Казка про» виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Посилання на фiльм: https://youtu.be/

Rap.ua  інтернет портал про український реп та лайфстайл:

https://instagram.com/

https://www.facebook.com/

https://t.me/

Матеріали надіслав Nikita Demenkov спеціально для читачів порталу "Мала Сторінка".

 

 

Більше статей з музичної тематики дивіться на "Малій Сторінці":

Музика
"Музика - це мова почуттів." 
(Ліна Костенко)

Останні коментарі до сторінки
«Українські репери висловилися на важливі соціальні теми в проєкті «Казка про»»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми