Сергій Вакарін. Чи може технологія блокчейн зробити людей щасливими?


Сергій Вакарін. Чи може технологія блокчейн зробити людей щасливими

 

Сергій Вакарін

Чи може технологія блокчейн зробити людей щасливими?


Рік тому я написав, що 2017 - рік біткоіна, а 2018 буде роком блокчейну. Так і вийшло :) 
Зараз можна почути, що блокчейну разом з біткоіном прийшов кінець. Насправді, відбувається очищення від спекулятивних, одноденних проектів та учасників ринку, які прагнули надприбутків на хвилі ажіотажного попиту на криптовалюти.  А блокчейн, незважаючи на їх коливання, і надалі буде розвиватися, й важливо поширювати розуміння цієї технології. 
Минулого тижня я виступив співорганізатором зустрічі в Blockchain Hub Kyiv, на якій відбулася змістовна дискусія з викладачами та юними підприємцями з Start Now - Школи бізнесу і розвитку для підлітків, а також студентами, які виявили великий інтерес до теми.
Директор Blockchain Hub Kyiv Наталія Дрік, яка провела цю дискусію, раніше брала участь у створенні багатьох знаменитих проектів, таких як платформа публічних закупівель Prozorro. А зараз на чолі Blockchain Hub Kyiv вона допомагає розвивати блокчейн-проекти та захищати інтереси бізнесу у стосунках з державою.
Під час дискусії учасники дізналися, як відбувається майнінг криптовалют, чому смарт-контракти вважаються дуже надійними та які в них є вразливості, які проекти на блокчейні реалізуються в Україні на державному рівні, а також про аналогії ситуації з криптовалютами та бумом доткомів 20 років тому. 
Чи можуть технології зробити людей щасливими? На блокчейн покладалося багато надій, проте важливо розуміти, що це не панацея. Але Україна - одна з найбільш розвинутих країн у сфері блокчейну, тож може використовувати цей досвід не тільки за кордоном а й всередині країни. 
Поки крипто-ком'юніті намагається визначити, коли припиниться корекція і тренд розвернеться, ми розвиваємо співпрацю з Blockchain Hub Kyiv, швейцарськими блокчейн-хабами та організаціями (Цуг, Цюрих та інші міста), створюємо інноваційні стартапи, розглядаємо різні застосування блокчейну, проводимо освітні та експертні заходи. 

Окрема подяка - швейцарським та іншим іноземним партнерам, які допомагають розвивати та захищати бізнес в Україні.

 

Сергій Вакарін. Чи може технологія блокчейн зробити людей щасливими

Сергій Вакарін. Чи може технологія блокчейн зробити людей щасливими

Сергій Вакарін. Чи може технологія блокчейн зробити людей щасливими

Сергій Вакарін. Чи може технологія блокчейн зробити людей щасливими

Сергій Вакарін, Голова правління UkraineIS 

 

 

 

Більше цікавої інформації читайте в блозі Сергія Вакаріна на "Малій  Сторінці":

Сергій Вакарін. Блог про космос, культуру, екологію, новітні технології. Блог про цікаві події в Україні та світі.Читайте у блозі Сергія Вакаріна, голови організації UkraineIS, інформацію про найцікавіші події про співпрацю України з країнами усього світу у галузі новітніх технологій, космосу, культури, екології та інших сферах діяльності. 

Останні коментарі до сторінки
«Сергій Вакарін. Чи може технологія блокчейн зробити людей щасливими?»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми