Китайський календар: 2019 – рік Земляного Кабана (Жовтої Земляної Свині). Загальна характеристика року


2019 – рік Земляного Кабана (Жовтої Земляної Свині). Загальна характеристика року Кабана (Свині)Жовтий Земляний Кабан або Жовта Земляна Свиня - символ 2019 року за східним календарем, який був складений ще в середині третього тисячоліття до нашої ери. Цей рік триватиме з 23:04 за київським часом 4 лютого 2019 року до 23:45 за київським часом 24 січня 2020 року.
 
Астрологи запевняють, що Земляний Кабан – спокійний та заможний, його прихильність буде не так легко завоювати. Свинка або Кабан - символ мужності і благородства, того, що сприяє досягненню успіху в усіх сферах. 

Кабан відноситься до групи тварин Інь. Китайська назва цього знака звучить як "Чжу". Це дванадцятий знак китайського гороскопу. Найвдаліший час доби - з 21 до 23 години. 
Сезон, який приносить йому удачу, - осінь. Період апогею - листопад.
За європейським Зодіаку Кабан відповідає знаку Скорпіон.
Його фіксований елемент - Вода. 
Магічне число - п'ять.
Кольори, які приносять йому щастя і благополуччя, - блакитний і палевий. У 2019 році перевагу потрібно віддавати також васильковому, лавандовому, оливковому та жовтому кольорам. Кольори можна поєднувати.
Квіти і рослини, що приносять їм успіх, - лаванда, акація і ліщина.
В якості талісмана Кабану потрібно мати в скриньці вироби з корала. Лазурит призначений для самопізнання, підвищення працездатності, розвитку вольових здібностей. Захиститися від розчарувань на любовному фронті і зміцнити духовність допоможе місячний камінь.
Найсприятливіші країни для проживання Кабана - Пакистан, Данія, Ісландія, Ізраїль, Малайзія, Бірма, Бразилія, Аргентина.

Найуразливіший для хвороб орган у рік Жовтого Земляного кабана - селезінка. 
У цей рік треба обережно ставитись до вживання кондитерських виробів, надмірно жирної та гострої їжі. Бо може виникнути схильність до переїдання і як наслідок швидке збільшення ваги та навіть ожиріння. Тому бажано слідкувати за режимом дня та прийомом їжі, робити фізичне навантаження різноманітних тренувальних програм. 

Успіх цього року пов'язаний зі здоров'ям. Тому, перед тим як почати справу, треба спочатку покращити своє здоров'я, бо це забезпечить безперебійне та регулярне виконання розпочатої справи.

Куратором року буде планета Сатурн, що рухатиметься у цьому році по знаку Козерога. З 1 травня по 18 вересня Сатурн рухатиметься у зворотному напрямку (ретроградно). До кінця року Сатурн майже наблизиться до планети Плутон і стануть на одну довготу 12 січня 2020 року, це ще буде рік Кабана. Рух Сатурна показує, що він впливатиме на людські душі, перевірятиме їх духовність та принциповість.  Це може викликати природні аномалії та епідемії хвороб рослин, тварин та людей. Тому усі негаразди, втрати та руйнування слід сприймати як руйнування чогось хибного, оманливого та бездуховного.

У східних країнах Кабан вважається господарем двору, це символ насолод, наївності і пристрасті. Важко розпізнати, благородний він вепр або просто Свиня - скарбничка. У Кабані поєднується розбещеність і лютість. Це поєднання темних і світлих начал, які часто чергуються. Перед ним мимоволі відчуваєш себе беззбройним і безпорадним. Його присутність хвилює, а багатство захоплює. Кабан невловимий і дикий, часто він буває самотній. Ці звірі годуються жолудями і витоптують поля, можуть бути і хтивими свинями, які звикли жити в теплому хліві.

Свині бувають білими і чорними, про них складено багато легенд. Скрізь Кабан - одинак. У міфах друїдів він позначає духовну силу. Полювання на нього небезпечна і пов'язана зі смертельним ризиком, тому що мисливець переслідує як би втілення духу.
У християнських міфах Кабан знайшов погану славу, так як в його образі часто зображують демона, долають хіттю. Такі Кабани розоряють поля і знищують фруктові сади. Але в Китаї Кабан уособлює сміливість, процвітання і благородство.
У кельтських народів Кабан грав дуже важливу роль. Кельти - завзяті мисливці, полювали вони в основному на кабанів. В їх міфології Кабан теж займав чільне місце. Їх народ, який був виселений на острови, вигодував сім поросят. Їх убивали щовечора і з'їдали, а на ранок вони знову оживали. Ці поросята були посланцями з іншого світу.

 

2019 – рік Земляного Кабана (Жовтої Земляної Свині). Загальна характеристика року Кабана (Свині)Представникам Земляної Свині (1899, 1959 і 2019 роки) властиві доброта та щедрість. Їм властиві прекрасні організаторські здібності, вони легко вирішують фінансові завдання та воліють вести активне життя.

Люди, народжені в рік Свині, спочатку володіють всіма тими якостями, які нині прийнято вважати мало не старомодними: альтруїзмом, великодушністю, поблажливістю і терпимістю, а також оптимізмом і вірою в досконалість всього людства. Вони виглядають наївними, чим часто вводять в оману тих, хто точить зуби проти них. Проте Свиня зовсім не проста: роблячи відчуджений вигляд, вона в той же час ретельно спостерігає за оточенням і в будь-який момент готова мобілізувати всі свої сили - як фізичні, так і моральні. Свинка - це символ процвітання і багатства. Вона любить гроші і як магнітом притягує їх до себе.

Добре, якщо день народження Кабана не збігається з традиційними святами, лише в цьому випадку вони можуть бути щасливі. 
Дитинство у них завжди протікає мирно під захистом батьків і покровителів. 
Юність, як правило, пов'язана з масою емоційних проблем. 
Перша частина їх життя відносно спокійна, але в другій їх чекають різноманітні проблеми. За вдачею Кабани занадто потайливі і тому ніколи не попросять про допомогу, а самі спробують усунути всі неприємності. 
Зрілість несе з собою сімейні труднощі, і тому слід домогтися стабільних почуттів. Але якщо ця стабільність буде досягнута, до старості Кабани знаходять повне процвітання.

У рік Кабана народилися такі відомі особистості, що залишили свій слід в історії, як Елтон Джон, Ернест Хемінгуей, Вольфганг Амадей Моцарт, Вуді Аллен, Альфред Хічкок, Арнольд Шварценеггер, Хіларі Клінтон, а також Людмила Гурченко, Олег Табаков, Михайло Таніч, Зоя Космодем'янська, Борис Єльцин і багато інших. Таким чином , стає зрозуміло, що завжди досить багатий знаменитими іменами будь-який рік Свині. Характеристика кожного з перерахованих вище людей - явне тому свідчення. Тепер давайте звернемося до східного і європейському гороскопам і розглянемо докладно всіх представників знаків зодіакального колеса, народжених у рік Свині. 
Розглянемо на прикладі протилежних знаків:

Козеріг і Рак

Рік свині для Козерога - знаковий. Люди, народжені на перетині цих символів, самі надійні партнери, сім'янини та друзі.
Вони консервативні і честолюбні, незмінно прагнуть до побудови кар'єри. Причому кар'єризм властивий не лише чоловікам, а й представницям прекрасної статі. І, варто відзначити, в результаті їм вдається досягти поставленої мети і зайняти почесне місце в суспільстві.
Рак, народжений в цей рік, не любить інтриг, вважаючи за краще життя веселу і переважно безтурботне. Втім, таке легковажне ставлення до існування не заважає цим людям досягати успіху в справах, тим самим примножуючи своє фінансове становище. Основна риса цього знака - чуттєвість і прихильність, його представники як ніхто здатні на прояв найсильніших почуттів, а Свиня лише підсилює ці якості.

Водолій і Лев

Рік Свині для Водолія відіграє важливу роль. Адже саме ті, хто народжений в цей період, можуть розраховувати на те, що їхні негативні риси характеру будуть згладжені добродушністю. Химерність і пихатість Водолія вже не так кидається в очі, вона поступається свої позиції творчому початку. Водолій-Кабан стає врівноваженим і практично домашньою людиною, який прагне до затишку і постійності у всьому. А ось Лев-Кабан, навпаки, володіє сильним вольовим характером. Вже хто-хто, а він точно знає собі ціну і навряд чи попадеться на маніпуляції кого б то не було. Тверда рука і рішучість в будь-яких справах часто призводять Льва на керівну посаду, де він обов'язково зарекомендує себе як грамотний фахівець, здатний впоратися з будь-якими колотнечами і довести розпочату справу не просто до кінця, а до незмінно успішного кінця.

Риби і Діва

Рибки, народжені в рік Свині, наділені ще більшою чутливістю, ніж ті, хто народився в інший період. Вони м'які і чуйні співрозмовники, найкращі помічники всім і у всьому. Завдяки своїй доброті Риби часто стають миротворцями в будь-якому колективі, вони майстерно скрашують будь-які конфлікти, знаходячи оптимальні шляхи вирішення і виходи при будь сварці. А ось Діву-Свиню сміливо можна назвати затворницею. Суспільство завдає їй лише занепокоєння, а часом навіть необгрунтований страх. Вона просто потребує когось, хто підставить своє сильне плече в разі небезпеки. Втім, гороскоп говорить про те, що Діва, народжена в рік Свині, може стати і керівником невеликого колективу, за умови, що він створений нею самою.

Овен і Терези

Овен - це незламний фонтан енергії і сили. Народжений в рік Свині, він часом просто не в змозі ставитися до себе критично. У підсумку часто опиняється у смішному становищі, перебуваючи в суспільстві. Але ніхто ніколи не тримає на нього зла, адже зазвичай Овни відрізняються хоч і шумним, але доброзичливим характером. Вони прагнуть якщо й не дружити, то підтримувати добрі відносини з максимальною кількістю людей. Ваги-Свиня ранимі й емоційні. Сенс усього їхнього життя зводиться до пошуку компромісу скрізь і у всьому. Абсолютно не терплять лайки і скандалів, здатні поступитися своїми інтересами в ім'я однієї утопічної ідеї під назвою "Мир у всьому світі".

Телець і Скорпіон

Телець, в рік Свині народжений, відрізняється ретельністю і старанністю. Він знає ціну грошам, вміє їх із задоволенням заробляти і витрачати. Цей зовні спокійний і врівноважений людина всередині себе носить вулкан бурхливих пристрастей, побачити який судилося далеко не кожному.
Основні риси Тельця-Свині - терплячість і надійність у всьому.
Скорпіон-Свиня - це той, кого можна назвати неймовірно працьовитим, наполегливим і самодостатньою людиною. Йому невідомі ні страх, ні втома. Він готовий добу безперервно працювати в ім'я своєї ідеї. У підсумку досягає будь-яких поставлених цілей. Проте варто врахувати, що за зовнішньою силою і завзяттям ховається вкрай чутлива і вразлива душа Скорпіона, з якою потрібно бути максимально делікатним.

Близнюки і Стрілець

помічали, що Близнюки, народжені в рік Свині, часто здійснюють вчинки, які неможливо пояснити з точки зору логіки? Всьому виною їх химерний характер, який просто потрібно прийняти як даність, тому що зрозуміти його буває важко. У сімейному житті все навпаки: Близнюки-Свиня не сприймають сварок, намагаючись завжди знайти вихід з будь-якого положення виключно мирним шляхом. У діловій сфері відрізняються динамічністю і мобільністю, що дозволяє домогтися певних успіхів у роботі.
Протилежний знак - Стрілець-Свиня - напрочуд активний і кілька метушливий. Він сповнений ентузіазму, може робити кілька справ одночасно. Головне, що всі ці справи будуть виконані відмінно. Стрілець-Свиня залежить від думки оточуючих, тому йому складно відрізнити правду від відвертої лестощів.
Таким чином, на прикладі всіх знаків зодіаку можна відзначити, що Свиня активно згладжує негативні риси характеру, а позитивні підсилює, даруючи людям, народженим в її рік, м'якість, поєднану із великою силою характеру.

За матеріалами: http://pan-ta-pani.com/

 

 

Більше про китайський календар на "Малій Сторінці":

Китайський календарПід календарем ми розуміємо певний часовий цикл, який відображає закономірності в природі. З безлічі календарів різних культур і народів китайський календар по праву називається найдавнішим календарем. Складений ще п'ять тисяч років тому, він продемонстрував протягом століть, що закладена в ньому гармонія всесвіту є життєвою і переконливою системою, що зв'язує воєдино три сили світобудови - Небо, Землю і Людину. Сила Неба і Землі в китайському календарі представлена в майстерному поєднанні місячних і сонячних ритмів, а сила Людини - в 12 психотипах звірів (щура, бика, тигра, зайця, дракона, змії, коня, кози, мавпи, півня, собаки, кабана).

Останні коментарі до сторінки
«Китайський календар: 2019 – рік Земляного Кабана (Жовтої Земляної Свині). Загальна характеристика року »:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми