Ольга Зубер. Дитяча казочка "Пиріжок з ніжками" — читати та слухати, відео


На відео: Ольга Зубер. Ацдвоказка "Пиріжок з ніжками".

 

 

На відео: Ольга Зубер. Казка "Пиріжок з ніжками".

 

 

 

Ольга Зубер. Пиріжок з ніжками. Казочка для малят.

 

 

Ольга Зубер

ПИРІЖОК З НІЖКАМИ

(казка)

 

Колись давно у гарненькій розмальованій хатинці жила старенька бабуся. Навколо хатинки був чудовий садочок. Там росло багато дерев: яблуньки, вишеньки, сливки, а також кущики смородинки та малинки. Але той садочок був не просто так, і не сам по собі – там жив маленький і дуже допитливий їжачок. Він був дуже хитрий і любив пустувати. Інколи робив бабусі шкоду: то яблучко поцупить, то корзинку з малинкою перекине, то у відро з водою накидає сміття. Нашкодить – і мерщій в кущі. Виглядає. Інколи лякає бабусю: постукає лапкою в двері й чкурне в кущі. А бабуся відчинить – нікого немає. А їжачку смішно! Регочеться , аж перекидається.

А ще їжачок любив заглядати до бабусі у вікно. Цікаво йому, що ж там у хаті робиться.

Одного разу нишпорив він у садку та й винюхав своїм носиком якийсь незнайомий запах, який привів його до бабусиної хатинки. Принюхався – пахне смачно. Заліз на підвіконня та й зазирає у вікно. А там – бабуся пиріжки пече.

Цікаво стало їжачкові. Спустився він непомітно з підвіконня, та й гепнувся прямісінько в діжку з тістом! Гепнутися він зумів, а вилізти не може! Тримає його тісто міцно, не випускає. Не до сміху тепер колючому, не до веселощів.

Та ось ще й бабуся підійшла до діжки, взяла тісто з їжачком, та й зліпила з нього пиріжок!

− Ой, ой, ой! – кричить їжачок. Рятуйте! Допоможіть!

Сплигнув він зі столу та й почав бігати по кімнаті!

Підстрибує, репетує.

А бабуся дивиться, второпати нічого не може.

− Ой! Лишенько! – нарешті отямилася старенька. Піймала Їжачка, обібрала з нього тісто . Вичистила. А їжачок плаче та й примовляє:

− Ой, вибач бабусечко, що шкоду робив! Не буду більше!

Тільки не роби мене, будь ласка, пиріжком!

− Та я ж не ображаюся. Приходь до мене в гості, будемо друзями.

Пострибав їжачок додому щасливий. Більше шкоди не робив, а навпаки, допомагав бабусі: яблучка носив, грибочки збирав. А бабуся розповідала їжачкові казки та пригощала смачненьким молочком.

 

Ольга Зубер. Пиріжок з ніжками. Казочка для малят. Казка про їжачка.

Казка люб'язно надіслана авторкою спеціально для читачів "Малої Сторінки".

 

 

 

Читайте також на "Малій Сторінці":

Цікаві дитячі казочки від Ольги Зубер

Ольга Зубер. Казочки для малят

Ольга Зубер — молода поетка та казкарка з міста Переяслав-Хмельницький, що на Київщині. Має педагогічну освіту. Писати вірші почала ще в дитинстві, а от казочки - коли стала підростати маленька донечка. Дівчинка у мами — дуже цікава, тому казок для неї було все замало. От і почала пані Ольга вигадувати свої цікаві казкові історії, які з 2015 року почали друкувати дитячі періодичні видання: "Малятко", "Колобочок", " Мамине сонечко", "Котя", "Жирафа Рафа", "Ангелятко". Як і кожен автор, письменниця мріє про видання своєї книжечки... 

 

 

 

 

Українські казки для дітей

казкиЧимало українських письменників творили казки. Серед них Іван Франко, Леонід Глібов, Марко Вовчок, Леся Українка, Олена Пчілка, Юрій Федькович, Григорій Квітка-Основ’яненко, Левко Боровиковський, Петро Гулак-Артемовський, Євген Гребінка, Микола Костомаров, Пантелеймон Куліш, Юрій Федькович, Іван Наумович, Василь Сухомлинський та багато-багато інших.  Всупереч труднощам історичного шляху, українська літературна казка розвивалася і свідчила про те, що в мистецьких пошуках українські письменники йшли в ногу з письменниками Європи і світу.

 

 

Казки різних країн світу для дітей

Казки різних країн світуКазки Еріха Распе, Ганса Крістіан Андерсена, братів Якоба і Вільгельма Грімм, а також — англійська, австралійська та угорська народні казки.

 


Останні коментарі до сторінки
«Ольга Зубер. Дитяча казочка "Пиріжок з ніжками" — читати та слухати, відео»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми