Вивчаємо космос разом із дитячим каналом «Хмаринка»: відеорозповіді про сонячну систему від маленького блогера Максимка


 

На відео: розповіді про сонячну систему від дитячого каналу "Хмаринка".

 

 

Дитячий канал "Хмаринка" започаткував нову серію пізнавальних відео про космос. Відкрито її першим відео – розповіддю про сонячну систему від нашого маленького блогера Максимка:

 

 

Вивчаємо космос разом із дитячим каналом Хмаринка. Відеорозповідь про сонячну систему від маленького блогера Максимка (текст та відео українською онлайн)

 


Привіт! Я – Максим. А це – мій канал «Хмаринка», на якому є купа цікавої інформації для дітей та дорослих.

Сьогодні я започатковую нову серію пізнавальних відео про космос. Готові вирушити у подорож разом зі мною?! Ставте вподобайку і полетіли знайомитися із Сонячною системою!!!

Сонячна система є частиною великої галактики, яка має назву Чумацький шлях. Крім нашого Сонця, до Чумацького шляху входять ще 200 мільярдів зірок. Наше Сонце, разом з усією сонячною системою обертається навколо центру галактики зі швидкістю 254 км за секунду і здійснює повне коло за 230 мільйонів років.
Сонце – єдина зірка нашої системи, та її головна складова. Маса Сонця складає понад 99% маси всієї сонячної системи. А його гравітація дозволяє тримати на своїй орбіті вісім великих планет та 5 маленьких, карликових планет. А також незлічену кількість астероїдів і інших космічних тіл.
А чи знали Ви що у космосі теж є погода?! Сонце, крім тепла та світла w нескінчений потік плазми, так званий сонячний вітер, який заповнює весь простір на відстань 100 астрономічних одиниць й створює Геліосферу. (1 астрономічна одиниця – це відстань від Сонця до Землі). І кожен спалах чи вибух на Сонці майже миттєво викликає шторм у міжпланетному просторі. Такі шторми здатні здувати атмосфери з цілих планет. На щастя, гравітація та магнітне поле Землі досить сильні, щоб без проблем витримувати такі примхи космічної погоди, а ось Венера і Марс через це поступово втрачають свою атмосферу. До речі, саме пориви космічних вітрів створюють захоплююче полярне сяйво на нашій планеті.
Ще один цікавий факт, це температура у відкритому космосі. Як гадаєте, там холодно чи жарко? Напишіть Ваш варіант у коментарях.
Так ось, температура навколишнього середовища у відкритому космосі – 273 градуси. Але це не означає, що там холодно і всі поверхні мають таку температуру. Просто, вакуум ідеальна теплова ізоляція і він не може передавати температуру. Наприклад, сонячна сторона міжнародної космічної станції нагрівається до плюс 260 градусів, в цей час її тіньова сторона має мінус 100 градусів. Тому, костюми космонавтів обладнані одночасно і системами охолодження та обігріву.
Найхолодніший об’єкт сонячної системи – Плутон, він настільки далеко від Сонця, що на його поверхні температура сягає – 240 градусів.

Ось і завершилась наша перша космічна пригода і ми повернулися у нашу теплу і затишну домівку. Напишіть в коментарях, як що бажаєте продовження. І підтримайте наш канал поширенням вподобайкою або донатом.

 

Завантажити текст (txt.zip)

 

 

 

Блог Сергія та Альони Тученків. Хмаринка. Дитячий ютуб-канал. Навчальні відео онлайн українською мовою. Добірка пізнавальних відео для дітей українською мовою онлайн. Зміст добірки цікавих відео для дітей рідною мовою.

"Хмаринка" у ФБ.

 

 

 Більше цікавого у блозі Сергія та Альони Тученків:

Блог Сергія та Олени Тученків. Хмаринка. Ютуб-канал для дітей рідною мовою. Пізнавальні мультики для дітей українською.Інтернет-портал "Мала Сторінка" із задоволенням відкриває блог родини Сергія та Альони Тученків з Лисичанська, де наші любі читачі дізнаватимуться новини та різні цікавинки від творців мультиплікаційних пізнавальних фільмів для малят українською мовою і зможуть написати їм у коментарях свої побажання чи зауваження.


Останні коментарі до сторінки
«Вивчаємо космос разом із дитячим каналом «Хмаринка»: відеорозповіді про сонячну систему від маленького блогера Максимка»:
Макс , 2021-04-13 19:46:29, #
Анастасія , 2021-04-14 11:27:45, #
марк , 2021-04-15 13:09:55, #
Эмма , 2021-04-18 17:36:29, #
Хмаринка , 2021-04-20 15:42:49, #
Оновити список коментарів
Всьго відгуків: 8     + Додати коментар
Топ-теми