Ігри та забави для дітей. Розвиваючі ігри


Ігри та забави для дітей. Розвиваючі ігриВ цьому розділі читайте цікаві статті: "Українські народні дитячі ігри як засіб виховання" та "Про ранній розвиток дитини та розвиваючі ігри. Що треба знати батькам". А  також  дізнайтесь, як грати в справжнісінькі українські народні ігри: "Хвіст-голова", "Плетений шум", "Сірий вовк", "Журавель", "Бобер", "Мак", "Подоляночка", "Мир-миром", "Гуси, гуси, додому!", "Хрещик", "Дзвіночок", "Гуси", "Ворон", гра у Панаса (піжмурки), гра у котика і мишку, дитяча гра у крем'яхи, великодні ігри з крашанками, пальчикові ігри для дітей та багато інших. ​


Дитячий фольклор, усна народна творчість, українські народні ігри для дітейУ житті дитини гра як основний і найбільш доступний для дитини вид діяльності в певному віці і як важливий засіб духовного й фізичного виховання завжди займала і займав значне місце. Ігри, зародившись у прадавні часи, розвиваючися, вбирали риси різних суспільних формацій, життєвих укладів. Але водночас вони зберегли й ознаки свого давнього походження. Дивіться українські народні ігри для дітей: "А ми просо сіяли, сіяли", "Перепілка", "Кружок" (Царівна), "Подолянка", "Зайчик", "Грушка", "Заїнько", "Кіт і миша", "Щітка", "Горю-дуб", "Квочка", "Вовк і лисичка", "Кіт і миші", "Кози", "Шевчик", "Куці-баба", "Панас", "Маринка", "Звідки ти, баране", "Була в лісі?", "Підеш до баби по сіль?", "Дрібу, дрібу, дрібушечки", "Дріб, дріб солі", "Відьма", "Ірву, ірву горішечки".

Ігри-забавлянки для малят, добірка з народної творчостіЗ народної творчості  -  ігри-забавлянки для маляток: "Кролик", Капустка".

ігри для дітей

Рухлива гра для маляток "Голова-хвіст" - з журналу "Малятко"

Українські народні ігри, розвиваючі ігриПропонуємо малятам пограти в українські народні ігри:  "Плетений шум", "Сірий вовк", "Журавель", "Бобер", "Мак", "Подоляночка", "Мир-миром", "Гуси, гуси, додому!"

ранній розвиток дитини, що треба знати батькам, поради, розвиваючі ігриВірус під назвою «ранній розвиток дітей» уразив багатьох молодих батьків у великих містах. Усі раптом зацікавилися навчанням читання з двох років, англійської мови й музики - з трьох, далі за наростаючою: драмгурток, гурток із фото, хореографія тощо... Відмовтеся від спокуси виділити для «розвитку» певний час. У цих заняттях регулярність - не найголовніше. Набагато важливіше для них хороший настрій батьків і малюка, захопленість і бажання «розвиватися». Прислухайтеся до дитини, котра раптом захопилася лише буквами або лише складанням кубиків. Нехай вона займається тим, що їй цікаво, а не тим, що у вас зараз за розкладом.

народні дитячі ігри, подоляночка, забавлянки, а ми просо сіялиГра — важливий засіб виховання, який доступний кожному, має тісний зв‘язок з життям. Граючись, дитина пізнає світ, навчається спілкування з іншими, виконує побутові дії, фантазує. Для маленької дитини гра — це життя. Читайте в цій статті про ігри "Подоляночка", "А ми просо сіяли", "Там на горі мак" та  "Забавлянки" та  пальчикові ігри для дітей.

 

 

 

 

Ігри „Пальчикові" ігри - вiршованi рядки, що ілюструються за допомогою ритмічних pyxiв рук, пальчиків. „Пальчикові" ігри допомагають батькам не тільки розвивати мовлення та iнтeлектуальнi здiбностi дитини, а й приносять задоволення від проведеного разом часу, допомагають у хвилини плачу, стають у пригоді для створення ритму впродовж дня. Тексти пальчикових ігор.

 

ІгриВ цьому підрозділі розповідаємо, як грати в такі ігри, як: Великодні ігри з крашанками,  гра "хрещик",  дитяча гра "Ворон",   гра у Панаса (піжмурки),  дитяча гра "Гуси",  гра у котика і мишку,  дитяча гра "Дзвіночок", гра у крем'яхи та інші народні дитячі ігри. 


Останні коментарі до сторінки
«Ігри та забави для дітей. Розвиваючі ігри»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми