Школа та навчання. Учням в допомогу. Досягнення та перемоги українських школярів


 

Школа та навчання

 

 

 

вчимо мовиДуже корисними для вивчення іноземних мов є саме вірші, пісні, казки, римівки, а також ігри. Природнім шляхом діти розвивають слух, навчаються вимові, інтонації та наголосу; вивчають слова та мовні структури. Пісні та римівки чудово сприймаються дітьми, малята люблять усе ритмічне та музичне, вони засвоюють це легко та швидко, тому що дістають від цього задоволення.

 
 

Як навчитися програмувати. Уроки програмування для дітейУ цьому новому розділі ми з вами крок за кроком йтимемо по сходах програмування. Програмісти, що займаються розробкою відомої на увесь світ комп'ютерної гри "Майнкрафт", нададуть вам уроки азів програмування, і ви зможете самостійно створити свою власну гру на базі "Майнкрафту". 

 

 

Навчання, виховання та розвиток особистості. У поміч батькам та вчителям

педагогіка, психологіяУ цьому розділі будемо розповідати про позашкільне навчання і виховання дітей та юнацтва, поговоримо про педагогіку та розглянемо проблематичні питання у процесі виховання молодого покоління.

 

 

 

 Конкурс інноваційних винаходів іCAN-2021 у КанадіВихованці МАН України Олена Коваленко за проект «Дерево-генератор», Станіслав Скоробогатов за «Механізм використання альтернативних джерел енергії на основі елемента Пельтьє», Єлизавета Столярчук за «Вітряний генератор на основі сегнерового колеса», а Гліб Нікішин за «Мобільний додаток для вивчення слів» отримали золоті медалі на конкурсі інноваційних винаходів іCAN-2021 у Канаді. Володимир Павленко за проект «Розвиток та порятунок колонії мурах виду Formica rufibarbis» здобув «срібло».Крім того, наші МАНівці отримали й спеціальні міжнародні відзнаки.

 

 

МАН (Мала академія наук України) та робота з обдарованою учнівською молоддю

Мала академія наук України (МАН)Однією з форм роботи з творчо обдарованою молоддю є Мала академія наук України (МАН).
МАН — це структурна складова системи позашкільної освіти, яка сприяє виявленню здібностей, обдарувань, і самовизначенню та реалізації учнів шляхом залучення їх до пошукової, експериментальної, дослідницької роботи в різних галузях науки і техніки.

 

 

МАН України: дiти країни Вернадського і Сікорського — розумні та винахідливі

МАН України, винаходи школярів, енергозберігаючі технологіїУ Києві старшокласники — члени Малої академії наук України —  представили свої винаходи. Однією з переможців стала Руслана Делієва з Кіровоградщини. Її винахід — система освітлення та обігріву приміщень з економією енерговитрат.

 

 

 

У цьому розділі розповідаємо про наших юних співвітчизників та співвітчизниць, що вразили світ своїми досягненнями та перемогами.


Одеський учитель з фізики Павло Віктор став популярним ютуб-блогеромВикладач фізики Рішельєвського ліцею м. Одеси Павло Віктор зібрав15 млн. переглядів на "Ютуб". Він вже понад 5 років записує свої уроки та виставляє онлайн. У коментарях він охоче роз'яснює школярам пройдений матеріал. Канал Павла Віктора вже зібрав понад 330 тисяч підписників. 

Школярі з України - переможці Всесвітньої олімпіади WAMAS з ментальної арифметики в Анталії (2019). Абсолютну перемогу і звання Чемпіон Чемпіонів здобули Микита Лубенець та Владислав Безгінов з Кривого Рогу. У червні 2019 року в Анталії (Туреччина) відбулася Всесвітня олімпіада WAMAS з ментальної арифметики (японська методика усної лічби). У ній взяли участь 570 учнів, які представляють 34 школи з 16 країн світу. Двоє українських школярів отримали абсолютну перемогу та звання «чемпіон чемпіонів», троє учнів здобули звання «чемпіон», ще 9 дітей посіли перше місце в своїх категоріях. В загальному заліку Україна посіла перше місце, на декілька очок обійшовши національну команду Лівана. Абсолютну перемогу і звання «чемпіон чемпіонів» здобули Микита Лубенець та Владислав Безгінов з Кривого Рогу.

 

Світ чекає на відкриття - пізнавальні мультфільми від телеканалу ПЛЮСПЛЮС (усі серії) та розмальовки Найвидатніші відкриття, які змінили світ, створювалися звичайними людьми - такими ж, як і всі інші, але здатними розгледіти надзвичайне у звичайному, - людьми, які завдяки допитливому розуму і схильності робити висновки, стали винахідниками. Проект "Світ чекає на відкриття" - це навчально-розважальні мультфільми, які надихають дітей розкривати свої таланти та з цікавістю спостерігати за навколишнім світом, адже навіть з маленької звичайної дрібнички можна зробити дивовижне відкриття.

Арифметика майбутнього і нові рекорди України з усного рахунку в Києві. II Всеукраїнська олімпіада з ментальної арифметики SMARTUM TERRITORY 2019.26 січня 2019 року в місті Києві, в Українському Домі відбулась II Всеукраїнська олімпіада з ментальної арифметики «SMARTUM TERRITORY 2019». На Олімпіаді «SMARTUM TERRITORY 2019» були присутні понад 1000 гостей. У 1-му турі взяли участь 410 дітей від 5 до 16 років з усієї України, які прагнуть удосконалюватися та бути кращими в своїй країні в галузі ментальної арифметики (швидкий усний рахунок одно-, дво- та трицифрових чисел), стали фіналістами 1 туру – 120, призерами 2 туру – 24, переможцями «SMARTUM TERRITORY 2019» – 8. Всі учасники були нагороджені медалями та дипломами, а переможці отримали цінні подарунки, яскраві емоції, а також підтримку глядачів!

Перемоги та досягнення українських школярів на міжнародних математичних олімпіадах. Інтерв'ю з професором Богданом Рубльовим (інтерв'ю провів журналіст Дмитро Пальчиков). Богдан Рубльов — український математик та професор факультету комп’ютерних наук і кібернетики КНУ імені Тараса Шевченка. Він також є організатором математичних олімпіад в Україні й головою журі Всеукраїнської математичної олімпіади. З 2009 року Рубльов возить математичну збірну Україну на різні міжнародні олімпіади. Нещодавно українська команда стала четвертою на Міжнародній математичній олімпіаді, найстарішій з міжнародних наукових олімпіад серед школярів. Всі шестеро її учасників вибороли медалі — чотири золотих і дві срібні. Богдан Рубльов організовував поїздку. Досі найкращим результатом України на Міжнародній математичній олімпіаді було шосте місце, здобуте в 2014, 2007 і 1997 роках. В інтерв’ю для DOU Богдан Рубльов розповів, яка різниця у підготовці математиків в Україні та за кордоном, що далі робити тим, хто найкращий у цій науці, та як це — любити математику.

Europe Code Week 2018 (Європейський тиждень КОДУ) в Україні В Європі протягом 6 - 21 жовтня 2018 року відбувався Тиждень коду ЄС, який ґрунтується на ідеї Young Advisors, групи радників комісара ЄС з цифрового напрямку Нейлі Кроуз. Ініціатива Meet and Code підтримує заходи з наукової та технологічної тематики впродовж Тижня коду ЄС. Мета Europe Code Week – показати дітям і молоді віком від 8 до 24 років світ програмування та іннноваційних технологій. Заходи у рамках ініціативи призначені для того, щоб продемонструвати, як із допомогою програмування можна втілити найсміливіші творчі ідеї. В Україні Тиждень коду ЄС реалізовується ГО "Академія інноваційного розвитку освіти" разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup.

Олімпіадні задачі з математики, Європейська математична олімпіада серед дівчат у Цюриху, 2017 рікЦьогоріч українські старшокласниці з Харкова та Києва набрали загалом 126 балів і посіли перше загальнокомандне місце на Європейській математичній олімпіаді серед дівчат у Цюриху (Швейцарія). Під час олімпіади команди вирішували по три математичні задачі за 4,5 години два дні поспіль. Пропонуємо на Ваш розгляд саме ті задачі, які наші дівчата вдало розв'язали на вищевказаному міжнародному змаганні.

Цікаве про рибЧитайте різні цікавинки про те, як визначити вік риби, про здатність в'юна передбачати погоду, про мирного ската, "ахілесову п'яту" хижої акули та багато інших фактів.

Навчання онлайнЯкщо ви не маєте фізичної змоги чи занадто заклопотані родиною або справами, щоби їздити зранку на пари в університет, якщо ви вже не вчитесь в жодному навчальному закладі, але хочете навчитись чогось нового, то саме для вас статті про онлайн-навчання... Вибір - за Вами.


Останні коментарі до сторінки
«Школа та навчання. Учням в допомогу. Досягнення та перемоги українських школярів»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми