Цікаво: хто виконує пісні у славнозвісному мультику "Жив-був пес"


Музика з мультфільму Жив-був пес, аматорський ансамбль Древо, село КрячківкаМузику, яка звучить у мультфільмі "Жив-був пес", Едуард Назаров знайшов у 1980 році в Інституті фольклору та етнографії Академії наук УРСР. Співробітники установи подарували Назарову велику магнітофонну котушку зі старовинними піснями, записаними етнографами в українських селах. П'ять з цих фольклорних творів, серед яких були "Ой там на горі" і "Та косив батько, косив я" - увійшли у фільм. Автором цього саундтрека став аматорський ансамбль "Древо" з полтавського села Крячківка, створений у 1958 році. Він і сьогодні відомий своєю унікальною технікою багатоголосся далеко за межами України.

 

Музика з мультфільму Жив-був пес, аматорський ансамбль Древо, село Крячківка

 

 

Два цікавих фільми про народний хор "Древо":

 

 

 

За матеріалами: https:GoodNewsOnUkraine/

 

 

Дивіться мультфільм "Жив-був пес":

 

мультик Жив-був пес«Жив-був пес» - мультфільм режисера Едуарда Назарова, створений компанією «Союзмультфільм» у 1982 році за мотивами української народної казки.

... Тихе українське село...  Кожний займається своїми справами...  Пес  давно вже служить господареві, та час від часу трапляться де-які неприємності...  Коли терпець господаря уривається, він опиняється у лісі...   Зустріч з вовком, котрому теж було не солодко  в той момент, виявилася доленосною... Дивимось і насолоджуємось...

 

 

На відео: "Жив-був пес". Мультфільм за мотивами української народної казки.

       

 

   Інші мультфільми на "Малій Сторійнці":

українські мультфільми
В нашому "онлайн-кінозалі" - цікаві мультики українською.

Останні коментарі до сторінки
«Цікаво: хто виконує пісні у славнозвісному мультику "Жив-був пес"»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми