Хто написав найпершу книжку для дітей?


Хто написав найпершу книжку для дітей. Шарль ПерроНайпершу дитячу книжку написав відомий письменник – казкар Шарль Перро. До нього ніхто й ніколи не писав спеціально для дітей. Почалося усе  у 1696 році, коли у журналі «Галантний Меркурій» з’явилася казка «Спляча  красуня». Вона так сподобалася читачам, що в наступному році її автор вирішив видати цілу книжку під назвою «Казки моєї матінки Гуски, або Історії та казки колишніх часів з повчаннями».
Цим автором й був Шарль Перро. Було йому тоді 68 років. Він був відомим письменником, академіком і членом Французької Академії, а до того ж королівським чиновником. Тому, побоючись глузувань, Перро не зважився поставити своє ім’я на збірці, і вона вийшла під ім’ям його сина П’єра. Але сталося так, що саме ця книга, якій автор посоромився дати своє ім’я, й принесла йому всесвітню славу.


Хто написав найпершу книжку для дітей. Шарль Перро, Казки матінки Гусині«Казки матінки Гуски» дуже сподобалася парижанам, й у крамниці Клода Барбена  щодня продавалося по 20 - 30,а іноді й по 50 книжок на день. Це був дійсно успіх! А незабаром й вся Європа закохалася у героїв казок Шарля Перро. Цікаво, що сам Шарль Перро ніколи й подумати не міг, що прославиться саме як дитячий письменник – казкар!  

За матеріалами: "Найперша книжка для дітей". Журнал "Зайчик", №1, 2015, стор. 8.


Останні коментарі до сторінки
«Хто написав найпершу книжку для дітей?»:
Всьго відгуків: 0     + Додати коментар
Топ-теми